21.9.10

Αστρολογία και προηγούμενη ζωή

Το θέμα των προηγούμενων ζωών είναι μεγάλο και για τη σωστή του κατανόηση πρέπει να υπάρχει ένα σωστό υπόβαθρο μελέτης όχι μόνο αστρολογίας αλλά συγκριτικής θρησκειολογίας, εσωτερισμού και ψυχολογίας.

Από την πλευρά της καθαρής Αστρολογίας υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σε έναν χάρτη που μπορούν να μας δώσουν στοιχεία για το ποιοι μπορεί να ήμασταν σε προηγούμενη ζωή ή ποιες από τις παρελθοντικές μας εμπειρίες συνεχίζουν να αποτελούν θέμα προς επίλυση και εργασίας με τον εαυτό μας και σε αυτή τη ζωή. Όλα φυσικά βασίζονται στην θεωρία και τίποτα δεν αποδεικνύεται στην πράξη.


A.T. Mann
Σύμφωνα με την θεωρία του Αμερικάνου A.T. Mann μπορεί να έχουμε ζήσει πάρα πολλές ζωές αλλά μόνο μερικές είναι αυτές μπορούμε να θυμηθούμε ή που στοιχεία από αυτές μας είναι χρήσιμα για την εξέλιξη της τωρινής ζωής μας ή που με κάποιο τρόπο, βοηθητικό ή και ανασταλτικό, επηρεάζουν κάποιες από τις τωρινές μας συμπεριφορές.

Σύμφωνα με την θεωρία του Mann, κάθε πλανήτης στον γενέθλιό μας χάρτη αντιστοιχεί σε μια προηγούμενη μας ενσάρκωση και η μοίρα στην οποία βρίσκεται μας δηλώνει τη χρονική περίοδο στην οποία ζήσαμε. Η φύση του πλανήτη και οι όψεις που κάνει μας δείχνουν τα κύρια χαρακτηριστικά της εν λόγω ζωής και μέσα από χάρτες συναστρίας, στην περίπτωση που κάποιος πλανήτης του ενός κάνει στενή σύνοδο με κάποιον πλανήτη του άλλου, τότε μπορούμε και να εντοπίσουμε και πότε πίσω στο παρελθόν τα δύο αυτά άτομα γνωρίστηκαν και τι είδους σχέση είχαν τότε.

Αν υπάρχουν πολλές σύνοδοι, τότε αυτό είναι σημάδι ότι έχουν ζήσει πάρα πολλές ζωές μαζί. Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο, το έτος που αντιστοιχεί σε κάθε μοίρα δεν είναι βέβαια το έτος της γέννησης του ατόμου αλλά μια χρονιά η οποία για το άτομο ήταν σημαντική ή και καθοριστική λόγω γεγονότων.


Σελήνη
Σύμφωνα τώρα με μια άλλη προσέγγιση, η θέση που κατέχει η Σελήνη μας στον γενέθλιό μας χάρτη αντιστοιχεί στη θέση του Ήλιου σε μια σημαντική από τις προηγούμενες μας ζωές. Πίσω από αυτή τη θεωρία υπάρχει το σκεπτικό ότι η Σελήνη εφόσον είναι σύμβολο της Ψυχής και της συναισθηματικής μας φύσης, πρέπει να έχει αυτή η φύση αποκτηθεί και διαμορφωθεί από την πράξη και τα γεγονότα της ζωής, που φαίνονται περισσότερο από τον Ήλιο.

Ανάδρομοι
Η θεωρία με τους ανάδρομους πλανήτες υπάρχει, λειτουργώντας περισσότερο βοηθητικά όμως ή επιβεβαιώνει περισσότερο τη διαίσθηση του αστρολόγου, και δεν θεωρείται πλέον από τις καλύτερες ή τις πιο ‘’έγκυρες’’ αστρολογικές μεθόδους διερεύνησης των προηγούμενων ζωών, μιας και πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ανάδρομους πλανήτες στον χάρτη τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι απαραίτητα ολοκαίνουργιες ψυχές που ενσαρκώθηκαν για πρώτη φορά.

12ος οίκος
Μια άλλη τεχνική είναι αυτή που βασίζεται στην ακμή του 12ου οίκου. Θεωρούμε την ακμή του 12ου σαν να ήταν ο ωροσκόπος και αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα από τη φορά των ζωδίων τους επόμενους οίκους. Έτσι, ο 11ος οίκος γίνεται ο 2ος, ο 10ος γίνεται ο 3ος  φτάνοντας στον ωροσκόπο που τώρα γίνεται η ακμή του 12ου οίκου. Ανάλογα με το ποιόν πλανήτη βρίσκουμε λοιπόν μέσα σε ποιόν από τους καινούργιους οίκους μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες για το παρελθόν μας.

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια αυτής της τεχνικής έχει να κάνει με τις όψεις που δέχεται αλλά και το ζώδιο στο οποίο πέφτει ο καινούργιος ωροσκόπος. Από αυτά μπορούμε να πάρουμε στοιχεία για το φύλο που είχαμε ή για το σώμα μας και την εξωτερική μας διαμόρφωση..

Φυσικά ο 12ος οίκος και χωρίς να μπούμε στην παραπάνω διαδικασία μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για αυτό το είδος του παρελθόντος, μιας και  είναι ο οίκος πριν τον οίκο που δείχνει την στιγμή της ενσάρκωσης.

5ος οίκος
Σύμφωνα με την ινδική αστρολογία ο γενέθλιος οίκος που σχετίζεται με θέματα προηγούμενης ζωής είναι ο 5ος οίκος που έχει την ονομασία: Poorva Punya Sthanam. Poorva σημαίνει ‘πρότερος, προηγούμενος’ και Punya Sthanam σημαίνει ‘τόπος πράξης’, η προηγούμενη ζωή δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση. Για τους Ινδούς αστρολόγους ο 9ος οίκος φανερώνει στοιχεία από την επόμενη ζωή. Λογικά, θα πρέπει να εξετάσουμε τον 5ο οίκο του χάρτη καταστρωμένου όμως σύμφωνα με το ινδικό σύστημα.


Αναχαιτισμένα ζώδια
Ένα ακόμη σημάδι-στοιχείο για το τι κουβαλάμε από προηγούμενες ζωές είναι τα αναχαιτισμένα ζώδια. Σε χάρτες που δεν καταστρώνονται με το σύστημα της Ίσης Οικοθεσίας, υπάρχει η περίπτωση σε κάποιο ζώδιο και στο αντίθετό του να μην βρίσκεται η ακμή κανενός οίκου και άρα σε αυτά τα δύο ζώδια να μην αρχίζει κανένας οίκος. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται ζωδιακή αναχαίτιση. Σαν αποτέλεσμα λοιπόν, όπως είναι μαθηματικά λογικό, σε ένα άλλο ζευγάρι ζωδίων θα αρχίζουν όχι ένας αλλά δύο οίκοι. Ανάλογα λοιπόν με τη φύση αυτών των ζωδίων και τους συγκεκριμένους οίκους που αρχίζουν στο ίδιο ζώδιο μπορούμε να δούμε σε ποιο τομέα της ζωής μας και με ποιο τρόπο έχουμε μπλοκαρίσματα που έρχονται σαν αποτέλεσμα μιας έλλειψης από προηγούμενη ζωή.

Δρακονικός χάρτης
Ο δρακονικός χάρτης είναι μια πολύ καλή τεχνική που σχετίζεται με το παρελθόν της ψυχής, η οποία στα χέρια ενός έμπειρου αστρολόγου μπορεί να φτάσει σε μεγάλο βάθος ανάλυσης και ψυχανάλυσης του ατόμου στο σήμερα, διερευνώντας τις καρμικές του καταβολές και δίνοντας κατευθύνσεις για το λόγο ύπαρξής του, το δρόμο που ήρθε σαν ψυχή να βαδίσει σε αυτή την ενσάρκωση αλλά και τους λόγους που κρύβονται πίσω από αυτό που λέγεται ‘χημεία’ ανάμεσα σε δύο άτομα και σε τι ωφελεί μια συγκεκριμένη σχέση την ψυχική ολοκλήρωση του ατόμου.


Η λέξη δρακονικός προέρχεται από τη λατινική ορολογία Caput Draconis και Cauda Draconis για τον βόρειο και νότιο σεληνιακό δεσμό αντίστοιχα. Ο δρακονικός χάρτης είναι εύκολο να υπολογιστεί μιας και η κατάστρωση του χάρτη βασίζεται σε απλά μαθηματικά. Υπολογίζουμε τη διαφορά του βόρειου δεσμού από τη 0η μοίρα του Κριού και αυτό το μήκος το προσθέτουμε στις μοίρες όλων των πλανητών και σε όλες τις ακμές των οίκων. Έχουμε λοιπόν έναν καινούργιο χάρτη, με διαφορετικό ωροσκόπο και τους πλανήτες σε διαφορετικά ζώδια από αυτά την ημέρα της γέννησής μας. Το μόνο που παραμένει το ίδιο είναι ότι οι πλανήτες θα πέσουν στους ίδιους οίκους με αυτούς που καταλαμβάνουν και στον γενέθλιο. Πάντα στον δρακονικό χάρτη ο βόρειος δεσμός τοποθετείται στη μηδενική μοίρα του Κριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: