19.1.11

Η πρώτη Πανσέληνος της χρονιάς και το ζώδιό σας.

Η πρώτη Πανσέληνος της χρονιάς λαμβάνει χώρα στις 19 του μήνα στις 23:21 ώρα Ελλάδος, γίνεται στις 29 μοίρες και 27 λεπτά του Καρκίνου και ο ωροσκόπος του χάρτη που καταστρώνεται πέφτει στις 10 μοίρες και 29 λεπτά του Ζυγού.
Όπως συμβαίνει πάντα στην περίπτωση των Πανσελήνων, ο κλήρος της Τύχης βρίσκεται αντιδιαμετρικά του ωροσκόπου, άρα με τη συγκεκριμένη Πανσέληνο περιμένουμε να ευνοηθούν οι Κριοί που είναι γεννημένοι από 31 Μαρτίου μέχρι και 2 Απρίλη.
Είναι η τέταρτη από πέντε συνεχόμενες Πανσελήνους που συμβαίνουν σε οριακή μοίρα και η συγκεκριμένη μιας και λειτουργεί στον άξονα του 4ου-10ου οίκου είναι σημαντική γιατί ενεργοποιεί τις γωνίες του χάρτη αλλά και γιατί συμβαίνει σε φυσικά γωνιακά (κύρια) ζώδια. Ο άξονας Καρκίνος-Αιγόκερως είναι ο άξονας της Ζωής και του Θανάτου άρα πολλά πράγματα περιμένουμε να γεννηθούν και να πεθάνουν, να αρχίσουν και να τελειώσουν με αυτή την Πανσέληνο.

Η Σελήνη όπως βλέπουμε και στον χάρτη, δέχεται όψεις αντίθεσης από τον Άρη, πενταγώνου από τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα και τριγώνου από τον Δία και τον Ουρανό. Ειδικά το τρίγωνο με τον Δία είναι ακριβές, άρα έχει ιδιαίτερη δυναμικότητα στην ενέργεια που εκφράζει. Η ενέργεια αυτής της Πανσελήνου δίνει έξτρα ώθηση σε θέματα επαγγελματικά αλλά και προστατεύει σε θέματα υγείας. Η διάθεση μας θα γίνει σταδιακά περισσότερο χαλαρή και θετικότερη καθώς θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις σε κάποια προβλήματα καθημερινότητας που μας απασχολούν και η θετικότερη στάση του περιβάλλοντός μας θα βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη της αισιοδοξίας και του αυθορμητισμού μας.
Το πεντάγωνο με τον Χείρωνα από τον 5ο οίκο είναι δηλωτικό του ότι χρειάζεται να ξεπεράσουμε τραύματα που έχουν έρθει μέσα από σχέσεις μας αφήνοντας πίσω το παρελθόν μας και να ξαναμπούμε στο παιχνίδι του φλερτ εκφράζοντας τη δημιουργικότητά μας και το προσωπικό μας δυναμικό. Ακόμη και με το να πέσουμε με τα μούτρα στην εργασία μας ή σε κάποιο σε σχέδιο θα μας θεραπεύσει όσο αφορά τα τραύματα από σχέσεις και ίσως μας δώσει και μια νέα αντίληψη σε σχέση με ό,τι έχει συμβεί. Προσοχή όμως γιατί το πεντάγωνο με τον Ποσειδώνα δείχνει ότι θα πρέπει να μην χρησιμοποιήσουμε φανταστικούς τρόπους για να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα και τις πληγές μας αλλά να χρησιμοποιήσουμε την ενέργειά μας περισσότερο πρακτικά. Αν ασχολείστε για παράδειγμα με κάτι καλλιτεχνικό μη μείνετε μόνο στον οραματισμό του σχεδίου σας παρέα με ένα ποτήρι κρασί αλλά δείτε και πρακτικά πώς μπορείτε να δώσετε στο καλλιτεχνικό σας όραμα σάρκα και οστά.
Η αντίθεση με τον Άρη δηλώνει ότι εγχειρήσεις και επεμβάσεις αυτήν την περίοδο χρειάζονται προσοχή ειδικά μάλιστα αν πρόκειται να γίνουν  σε περιοχές που σχετίζονται με το στομάχι, την κοιλιά, τα πόδια ή σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης και καισαρικής τομής λόγω της Πανσελήνου στον Καρκίνο, ζώδιο της μητρότητας.
Η Πανσέληνος θα επηρεάζει ευνοϊκά τα ζώδια του Σκορπιού και των Ιχθύων ενώ τους Καρκίνους ανάλογα με το προσωπικό τους ωροσκόπιο. Κάποιες εντάσεις πρόκειται να φέρει στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού σε Κριούς, δηλαδή, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους.
Κυρίως επηρεάζονται οι γεννημένοι τις τελευταίες ημέρες των παρορμητικών ζωδίων (Κριοί-Καρκίνοι-Ζυγοί-Αιγόκεροι)  αλλά και όσοι έχουν γεννηθεί τις πρώτες ημέρες των σταθερών ζωδίων (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι)

Μια σύντομη ματιά στο πώς λειτουργεί η Πανσέληνος για το κάθε ζώδιο ξεχωριστά:

Κριός:
Η Πανσέληνος αυτή σας κάνει να σκεφτείτε κατά πόσο η εικόνα που προβάλλετε προς τα έξω ταυτίζεται με αυτό που είστε στην πραγματικότητα. Αν εντοπίζετε διαφορές, τότε αλλάξτε την προσέγγισή σας.

Ταύρος:
Η Πανσέληνος αυτή σας ωριμάζει και σας κάνει να αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας. Κατανοείτε περισσότερο την προσωπικότητά σας και ανεβαίνετε ένα πνευματικό σκαλοπάτι.

Δίδυμος:
Η Πανσέληνος αυτή σας δείχνει τη γέφυρα πάνω από το κενό που υπάρχει ανάμεσα στις ανάγκες σας και την οικονομική σας επιτυχία. Μπορείτε να πετύχετε πολλά στον οικονομικό σας τομέα.

Καρκίνος:
Η Πανσέληνος αυτή σας δείχνει πώς μπορείτε να αλλάξετε τη δυναμική μιας σχέσης και να είστε ευτυχισμένοι με ή και χωρίς αυτήν…

Λέων:
Η Πανσέληνος αυτή έχει σχέση με τη θεραπεία σας από τραύματα σε σχέσεις. Θα βρείτε ξανά την ισορροπία σας και την ψυχοσωματική σας υγεία!

Παρθένος:
Η Πανσέληνος αυτή σας δίνει την ευκαιρία να βρείτε ισορροπίες ανάμεσα στην δουλειά και στον ελεύθερό σας χρόνο, μπορείτε ίσως να κάνετε ένα χόμπι σας επάγγελμα και μπορεί μια ευχή σας να γίνει πραγματικότητα!

Ζυγός:
Η Πανσέληνος φέρνει πολλές ευκαιρίες στην εξέλιξή σας στα επαγγελματικά και δημιουργώντας έδαφος για να αναπτυχθείτε και να κερδίσετε οικονομικά.

Σκορπιός:
Η Πανσέληνος σας βάζει το δίλλημα ανάμεσα στην ικανοποίηση των δικών σας αναγκών και σε αυτή των αναγκών των άλλων. Διαλέξτε τον εαυτό σας!

Τοξότης:
Η Πανσέληνος αυτή σας σκουντάει για να ξυπνήσετε και να ασχοληθείτε με τα οικονομικά σας και τις πρακτικές ανάγκες του εαυτού σας αλλά και της οικογένειάς σας.

Αιγόκερως:
Η Πανσέληνος αυτή εστιάζεται στις σχέσεις σας, στα κοινά οράματα που έχετε με τον σύντροφό σας και τις επιτυχίες που μπορείτε να έχετε σε θέματα δουλειάς και συνεργασιών.

Υδροχόος:
Η Πανσέληνος σας ωθεί να αφήσετε πίσω φόβους του παρελθόντος και σκέψεις αποτυχίας που σας κρατούν από το να ζήσετε τη ζωή και να γευτείτε τις σχέσεις.

Ιχθείς:
Η Πανσέληνος σας σπρώχνει να εκφράσετε τον αυθορμητισμό σας και τη μοναδικότητά σας κόντρα στον φόβο σας για κριτική από τους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: