28.2.11

Νέα Σελήνη 4.3.11


Η Νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στο ζώδιο του Ιχθύ την Παρασκευή 4.3.11, στις 22:45 ώρα Ελλάδος και σύμφωνα με τον χάρτη που καταστρώνεται ο ωροσκόπος του φαινομένου πέφτει στον Σκορπιό ενώ η Σελήνη είναι στον 5ο οίκο της έκφρασης, των παιδιών και της δημιουργικότητας. Πρόκειται για μια νέα Σελήνη που είναι πολύ εκφραστική και δημιουργική με έντονο το στοιχείο του Νερού μιας και 5 πλανήτες βρίσκονται στους Ιχθείς μαζί με τον Χείρωνα και τη Λίλιθ.


Η 13η μοίρα του Ιχθύ, σύμφωνα με τον Carelli, μιλάει για ενέργεια, προθυμία και τεχνική δυνατότητα στην εκτέλεση ενός στόχου που μπορεί να είναι δύσκολος και να χρειάζεται πολύ χρόνο για να επιτευχθεί. Είναι λοιπόν μια Νέα Σελήνη που στο εργατικό και φιλόπονο ζώδιο των Ιχθύων μπορεί να μας δώσει δύναμη και πείσμα αλλά και πρακτικές δυνατότητες για να δουλέψουμε πάνω σε στόχους μας και να έχουμε αποτελέσματα.
Βέβαια ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, ο Ποσειδώνας, είναι σε οριακή-κρίσιμη μοίρα στα τέλη του Υδροχόου πράγμα που κάνει ίσως το αποτέλεσμα των ενεργειών μας να αργεί λίγο ακόμη αλλά σίγουρα με αυτή τη Νέα Σελήνη οι κινήσεις μας είναι αυτές που χρειάζονται ακριβώς για να τεθεί μια πολύ καλή και σωστή βάση για το μέλλον. Θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι όμως και λογικοί γιατί στον χάρτη παρατηρούμε ότι η Νέα Σελήνη κάνει όψεις πενταγώνου με το Μεσουράνημα και τον Κρόνο και επίσης ότι ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Ερμή/Άρη και Ουρανού/Ποσειδώνα.
Τα πεντάγωνα είναι όψεις που δηλώνουν προσαρμογή στις καταστάσεις. Θα πρέπει λοιπόν την προθυμία μας για την επίτευξη των στόχων μας να τη μετριάσουμε με λογική και να λάβουμε υπόψη μας και την σημαντική παράμετρο του χρόνου που χρειάζεται μια ενέργειά μας ώστε να φέρει χειροπιαστά και ορατά αποτελέσματα
Το μεσοδιάστημα Σελήνη= Ερμής/Άρης δηλώνει ότι θα υπάρξουν αρκετά έντονα επιχειρήματα και η σκέψη μας θα είναι δραστήρια και ενεργητική, ακόμη και κριτική απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις που μας αγγίζουν συναισθηματικά ή που μας προσβάλλουν σε σχέση με το παρελθόν μας και την ηθική γύρω από έννοιες που σχετίζονται με θηλυκότητα, γυναίκες και αξίες ενώ το μεσοδιάστημα Σελήνη= Ουρανός/Ποσειδώνας δηλώνει ότι οι έντονες επαναστατικές κινητοποιήσεις του λαού μπορεί και να μην είναι ό,τι καλύτερο, τουλάχιστον μέσα στην πρώτη εβδομάδα του μήνα, γιατί ίσως αποβούν άκαρπες ή γιατί θα υπάρξει θάνατος. 
Τέλος παρατηρούμε ότι η θέση του Κρόνου ξεχωρίζει, όντας μακριά από τους υπόλοιπους πλανήτες, ‘κρυμμένος’ στον 12ο οίκο του χάρτη. Ο Κρόνος είναι ο φόβος μας να αντιμετωπίσουμε κάποιες καταστάσεις ή η επιβολή που ασκείται πάνω μας και δε μας αφήνει να κινηθούμε άνετα και σύμφωνα με τα πιστεύω μας. Αυτή η Νέα Σελήνη μας δίνει το έναυσμα να σκεφτούμε τι είναι αυτό που μας κρατάει καθηλωμένους σε σταθερές συμπεριφορές που δε μας αφήνουν να αλλάξουμε και κατά πόσο αυτό είναι καλό ή όχι για εμάς και την εξέλιξή μας και σε ποιο βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: