8.3.11

Αντιθεση Δια-Κρονου:Πολεμος και Ειρηνη


Η αντίθεση Δία-Κρόνου θα κορυφωθεί στο διάστημα 25 έως 31 Μαρτίου όταν οι πλανήτες θα βρίσκονται στην 14η μοίρα του Κριού και του Ζυγού αντίστοιχα.
Ο Δίας είναι o πλανήτης της επέκτασης και της καλοδιάθεσης. Όλοι λατρεύουν τον Δία! Φέρνει τύχη, πλούτη, έχει τον τίτλο του μεγάλου ευεργέτη του ζωδιακού και ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός… Είναι λίγο υπερβολικά τα παραπάνω όμως και αυτό που χρειάζεται στη συγκεκριμένη όψη είναι να υπάρξει ισορροπία. Την ισορροπία αυτή την φέρνει (ή την επιβάλει….) ο Κρόνος μέσα από το ζώδιο της αρμονίας, τον Ζυγό.

Ο ευεργέτης Δίας και ο διδάσκαλος Κρόνος βρίσκονται στο όριο ανάμεσα σε εμάς και στο ‘μεγάλο σύμπαν’. Δεν είναι τόσο κοντά στη Γη ώστε να θεωρούνται προσωπικοί πλανήτες αλλά δεν είναι και τόσο μακριά για να θεωρούνται απρόσωποι/εξωτερικοί πλανήτες. Πριν την εφεύρεση του τηλεσκοπίου και την ανακάλυψη των εξωτερικών πλανητών (Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας), ο Δίας και ο Κρόνος ήταν βέβαια οι θεματοφύλακες του κόσμου, αλλά είναι πλανήτες που είναι ορατοί με το γυμνό μάτι άρα μας επηρεάζουν σε προσωπικό ή διαπροσωπικό επίπεδο και σίγουρα σε κοινωνικό. 

Οι κύκλοι των πλανητών αυτών είναι αρκετά μεγάλοι ώστε να φέρνουν αλλαγές και να έχουν ουσιαστική επιρροή αλλά και αρκετά σύντομοι ώστε να μπορούμε να εντοπίσουμε χρονικά τη στιγμή της επιρροής τους. Ο Δίας ολοκληρώνει την περιφορά του στον ζωδιακό μέσα σε 12 χρόνια (παραμένει σε κάθε ζώδιο ένα χρόνο κατά προσέγγιση) ενώ ο Κρόνος χρειάζεται 28 χρόνια, παραμένοντας σε κάθε ζώδιο δυόμιση χρόνια κατά προσέγγιση.
Ο Δίας είναι στον Κριό (τελευταία φορά που πέρασε από αυτό το ζώδιο ήταν το 1999) και αυτή τη χρονιά θα παραμείνει στο ζώδιο αυτό μόνο για 5 μήνες, μέχρι και τον Ιούνιο οπότε και θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου. Παρά τη σχετικά σύντομη παραμονή του στον Κριό θα είναι πολύ έντονη η επίδρασή του λόγω της ενέργειας του πύρινου ζωδίου και αυτό θα φανεί ξεκάθαρα στη ζωή όσων είναι Κριοί, όσων έχουν Σελήνη/Ωροσκόπο στο ζώδιο αυτό ή όσων έχουν πολλούς πλανήτες στον Κριό.
Ο Κριός έχει να κάνει με το Εγώ. Ο Κρόνος βρίσκεται απέναντι, στον Ζυγό, που έχει να κάνει με το Εμείς. Ο Κριός είναι ορμητικός, έντονος αποφασισμένος και σχετίζεται με τον πόλεμο μέσω του κυβερνήτη του. Ο Ζυγός είναι ισορροπιστής, αρμονικός, διανοητικός και σχετίζεται με την ειρήνη. Η όψη της αντίθεσης είναι πάντα μια όψη εσωτερικής και εξωτερικής σύγκρουσης και η είσοδος του ανατρεπτικού Ουρανού στον Κριό στις 12 του μήνα, λίγες μέρες πριν κορυφωθεί η αντίθεση Δία-Κρόνου σίγουρα θα πυροδοτήσει πολλές έντονες καταστάσεις που εδώ και καιρό προετοιμάζονται και απλά περιμένουν μια αφορμή για να ξεσπάσουν.
Παρατηρούμε επίσης ότι ο Δίας μπήκε στον Κριό στις 23 Ιανουαρίου και λίγες μέρες μετά, στις 27, ο Κρόνος γύρισε ανάδρομος για να ανακτήσει την ευθύδρομή του φορά στις 14 Ιούνη, αφού πρώτα στις 5 Ιούνη ο Δίας θα έχει περάσει στον Ταύρο! Κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσαμε να πούμε ότι όσο ο Δίας είναι στον Κριό ο Κρόνος του έχει αφήσει το ελεύθερο να κινηθεί και να δράσει και αυτό σίγουρα είναι καλό γιατί η δράση και η πορεία προς τα εμπρός, το άνοιγμα καινούργιων δρόμων και οι νέες αρχές που πρεσβεύει το ζώδιο του Κριού μπορούν να γίνουν αποτελεσματικά χωρίς την ύπαρξη των εμποδίων και των περιορισμών που φέρνει ο Κρόνος. Η παρουσία του Ουρανού και η ενεργειακή ενίσχυση της κριαρίσιας δόνησης βοηθάει επίσης το νέο αυτό ξεκίνημα.
Πλέον όμως τίθεται το ζήτημα του χειρισμού που θα γίνει αυτών των ενεργειών και τάσεων από τον ανθρώπινο παράγοντα. Το Εγώ και το Εμείς θα πρέπει να βρίσκονται σε αρμονική συνύπαρξη χωρίς να λειτουργεί το ένα εις βάρος του άλλου. Ο ανθρώπινος παράγοντας, η ελεύθερη βούληση και η σωστή προαίρεση θα παίξουν σημαντικό ρόλο γιατί ένα από τα αξιώματα του Κρόνου είναι το ‘όπως έστρωσες θα κοιμηθείς’, ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος δηλαδή που θα αρχίσει να λειτουργεί αμέσως μετά την επαναφορά του Κρόνου σε ευθεία φορά τον Ιούνιο. Ο Ουρανός στον Κριό είναι μια διέλευση που στην αρχή της τονώνει και επιταχύνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες και τονίζει την γρήγορη σκέψη. Μια γρήγορη αλλά παρορμητική σκέψη και η δράση που κατευθύνεται από μια τέτοια σκέψη μπορεί να φανεί φυσιολογική και σωστή μέσα στο κλίμα των ημερών της αντίθεσης αλλά σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο αν δεν υπάρχει η κατάλληλη προεργασία και η σωστή προετοιμασία για κάτι τέτοιο γιατί διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος είτε να μην έχουμε σταθερά αποτελέσματα είτε να γυρίσει σαν μπούμερανγκ επάνω μας ή αντιδραστική μας στάση. Σίγουρα η αντίθεση από τις 25 έως 31/3 θα μας σπρώξει σε δράση και ίσως να επιβάλλεται αυτό, και ο Δίας που μεγαλώνει, επεκτείνει και θεριεύει την αισιοδοξία μας από τον Κριό να μας κάνει ακόμη πιο σίγουρους για τη δράση μας αλλά ο ανάδρομος Κρόνος μας λέει ότι πριν δράσουμε θα πρέπει να έχουμε σκεφτεί, αναλύσει και περάσει από μικροσκόπιο και τους λόγους που μας τρέπουν σε δράση αλλά και την ουσία του προβλήματός μας. Θα πρέπει να έχουμε ψάξει τον πυρήνα του προβλήματος στη σχέση μας ή την ουσιαστική αιτία που πάει πίσω την δουλειά μας και αυτό μπορούμε να το δούμε από τη θέση και τη μοίρα που καταλαμβάνει ο Κρόνος αυτή την περίοδο στο γενέθλιο ωροσκόπιό μας. Ανάλογα με τον οίκο που βρίσκεται εκεί μπορούμε να εντοπίσουμε την αντίστοιχη θεματολογία και προβληματική και σύμφωνα με τον άξονα των οίκων που ενεργοποιείται μέσα από την αντίθεση των ημερών θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε πρακτικές αντιμετώπισης και θεραπείας του προβλήματος και της ανισορροπίας φέρνοντας έτσι σε αρμονία τις εσωτερικές και εξωτερικές εντάσεις που δημιουργούνται από την αντίθεση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: