25.5.11

Ηλιακή Έκλειψη 1.6.2011


Το καλοκαίρι θα ξεκινήσει επίσημα με τρεις απανωτές εκλείψεις, δυο μέσα στον Ιούνιο και άλλη μια την πρώτη μέρα του Ιούλη! Σίγουρα θα είναι ένα θερμό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον καλοκαίρι ενώ η επίδραση των συγκεκριμένων εκλείψεων θα επεκταθεί ακόμη και μέχρι τα τέλη του έτους. 
Η πρώτη από αυτές θα γίνει την 01.06.2011, στις 23:03 ώρα Ελλάδος. Είναι ηλιακή έκλειψη στις 11 μοίρες του Διδύμου και ο ωροσκόπος της έκλειψης βρίσκεται στην μηδενική μοίρα του Υδροχόου για την Ελλάδα. Στην έκλειψη συμμετέχει ένα Τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ουρανό με κορυφή τον Πλούτωνα. Τα φώτα (Ήλιος-Σελήνη) ενεργοποιούνται με όψη τριγώνου από τον Κρόνο.




Είναι μια πολύ σημαντική έκλειψη μιας και γίνεται πάνω στον βασιλικό αστέρα Αλντεμπαράν ο οποίος από την αρχαιότητα θεωρείται ευνοϊκός και δίνει τιμές, δόξα, ευγλωττία, κουράγιο και πλούτη αλλά μπορεί να δηλώσει και κίνδυνο από βία ή αρρώστια. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η έκλειψη είναι ηλιακή και επηρεάζει σίγουρα και το σώμα καλό είναι κατά την περίοδο της έκλειψης να δοθεί σημασία και προσοχή σε θέματα υγείας που μπορεί να υπάρχουν. Το παραπάνω ενισχύεται και από το γεγονός ότι η δυναμική κορυφή του Τ-τετραγώνου που σχηματίζεται είναι ο Πλούτωνας στον 12ο οίκο του χάρτη που καταστρώνεται για την έκλειψη, οίκος που σχετίζεται με την ψυχολογική κυρίως υγεία αλλά και από το γεγονός ότι ο 6ος οίκος που ούτως ή άλλως σχετίζεται με θέματα υγείας έχει κυβερνήτη τη Σελήνη, η οποία συμμετέχει στην έκλειψη αναγκαστικά. Προσοχή λοιπόν σε θέματα σωματικής/ψυχικής υγείας.



Ο Αλντεμπαράν βρίσκεται στον αστερισμό του Ταύρου (προσοχή: η έκλειψη γίνεται όχι στον αστερισμό, αλλά στο ζώδιο των Διδύμων) και η Σελήνη έχει κάτι από τον αισθησιασμό του Ταύρου αλλά δέχεται ταυτόχρονα και ενέργεια από το τρίγωνο που κάνει μαζί της ο αυστηρός και επιβλητικός Κρόνος. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η συγκεκριμένη έκλειψη συνδυάζει στοιχεία ετερόκλητα μέσα από την ούτως ή άλλως δυαδική φύση των Διδύμων και αυτό κάνει δύσκολα τα πράγματα όσο αφορά στον χειρισμό των θεμάτων που θα βρίσκονται σε εξέλιξη στη ζωή του καθένα μας αλλά και στον τρόπο να συνδυάσουμε τα ετερόκλητα στοιχεία ώστε να φέρουμε ισορροπία και αρμονική συνέχεια
Ο Κρόνος ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους πλανήτες λόγω της απόστασης που έχει από αυτούς και παραδοσιακά κυβερνά τον ωροσκόπο της έκλειψης (ο μοντέρνος κυβερνήτης του Υδροχόου είναι ο Ουρανός αλλά παραδοσιακά το ζώδιο κυβερνάται από τον Κρόνο).Το θέμα λοιπόν της πρώτης καλοκαιρινής έκλειψης είναι σίγουρα η δομή και η οργάνωση, η διαμόρφωση ενός καινούργιου σχεδίου, η εύρεση ενός καινούργιου τρόπου δράσης και η στήριξη των πραγμάτων σε μια στερεή δομή. Πολύ περισσότερο μάλιστα εφόσον καινούργια πράγματα και καταστάσεις προετοιμάζονται με τρεις πλανήτες να βρίσκονται την ημέρα της έκλειψης σε οριακές μοίρες. Ο Ποσειδώνας μόλις έχει μπει στην πρώτη μοίρα των Ιχθύων, ο Δίας ετοιμάζεται να περάσει στον Ταύρο και ο Ερμής να περάσει στο ζώδιο των εκλείψεων και να αποκτήσει δύναμη μιας και είναι και ο κυβερνήτης της έκλειψης. Πάντα όταν πλανήτες αλλάζουν ζώδιο έχουμε διαφοροποίηση του τρόπου με τον οποίο εκφράζεται η ενέργειά τους και αυτό φέρνει αλλαγές. Άλλος ένας λόγος που είναι σημαντική και ισχυρή αυτή η έκλειψη.
Το τρίγωνο του Κρόνου με την έκλειψη είναι καθαρά μια υλιστική όψη. Η Σελήνη είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και η ανάγκες που έχουμε είτε από τη φύση μας είτε μέσα από τον τρόπο που έχουμε μεγαλώσει. Ο Κρόνος έρχεται με ζητούμενο να τις σταθεροποιήσει. Μέσα από αυτή την έκλειψη θα νοιώσουμε την ανάγκη να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας και δε θα θελήσουμε να κάνουμε αλλαγές και να ξεβολευτούμε από την ασφάλεια του μικρού μας κλειστού κόσμου. Οι συνθήκες όμως που βιώνουμε καθώς επίσης και τα νέα δεδομένα που προετοιμάζονται από τη μετατόπιση των πλανητών σε καινούργια ζώδια είναι το μήνυμα του σύμπαντος ότι πρέπει να αρχίσουμε να λειτουργούμε διαφορετικά και με γνώμονα τη δημιουργία μιας καλύτερης βάσης που να είναι προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα. Ο ωροσκόπος στη μηδενική μοίρα του Υδροχόου εξάλλου μας δείχνει την καινούργια αρχή μέσα από ξαφνικά και απρόσμενα γεγονότα και καταστάσεις. Η έκλειψη αυτή μας προετοιμάζει για τη συνέχεια των εξελίξεων που θα έρθουν μέσα από τις επόμενες εκλείψεις στις 15 Ιούνη και στην 1η Ιούλη. Πρέπει να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε την αναβλητικότητα και την τεμπελιά και να ανοίξουμε καινούργιους δρόμους μιας και ο καιρός έχει πλέον φτάσει. Πρέπει όμως να το κάνουμε με εντιμότητα και αξιοπρέπεια γιατί είναι χαρακτηριστικό όχι μόνο του Αλντεμπαράν αλλά και όλων των βασιλικών αστέρων το ότι ενέχουν τον κίνδυνο μιας μεγάλης πτώσης από ψηλά αν το άτομο κινηθεί με εγωιστικούς σκοπούς και ανέντιμα!
Η αντίθεση του Κρόνου (κατεστημένο) με τον Ουρανό (επανάσταση, αλλαγή) που διεγείρεται από το Τ-τετράγωνο που πάει να σχηματίσει ο Πλούτωνας είναι δηλωτικό της άσχημης κατάστασης της χώρας αλλά και των ατόμων Από τη μία λοιπόν υπάρχει η τάση να διατηρηθούν οι καταστάσεις έτσι όπως έχουν γιατί βολευόμαστε (το τρίγωνο της έκλειψης με τον Κρόνο) και από την άλλη ο κυβερνήτης της έκλειψης (Ερμής) συγκλίνει σε όψη τριγώνου με τον ωροσκόπο στον Υδροχόο, μας προετοιμάζει δηλαδή για αλλαγές και διαφοροποίηση της τρέχουσας κατάστασης. Όλοι μας πιεζόμαστε από τον Πλούτωνα να δράσουμε με τρόπο τέτοιο ώστε να αλλάξουμε το σκηνικό και να το μεταμορφώσουμε ριζικά (Πλούτωνας= ριζική μεταβολή, θάνατος και αναγέννηση).
Το θέμα λοιπόν της έκλειψης αυτής δε μιλάει μόνο για τη δημιουργία μιας νέας πιο λειτουργικής δομής και την ανάγκη που υπάρχει για κάτι τέτοιο αλλά μιλάει και για θέμα σωστής ενεργειακής πόλωσης. Ο παραδοσιακός και ο μοντέρνος κυβερνήτης του ωροσκόπου βρίσκονται σε αντίθεση και αντιμάχονται. Η αντίθεση αυτή έρχεται να μεταμορφωθεί σε δράση μέσω πλουτώνιων διαδικασιών και πρέπει να αποφασίσουμε τον τρόπο που είναι καλύτερος για εμάς να λειτουργήσουμε και να προσπαθήσουμε να συμβιβάσουμε και να ενώσουμε τα αντίθετα, διαφορετικά το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που είναι όντως καλό για τη συνέχεια και την εξέλιξη μας.
Σημαντικές ημερομηνίες που θα πρέπει να παρατηρηθούν για αποτελέσματα που θα φέρει η συγκεκριμένη έκλειψη είναι:7 Ιουλίου, 4 Σεπτέμβρη και 4 Δεκεμβρίου. Ειδικά η τελευταία ημερομηνία θα φέρει την ολοκλήρωση των θεμάτων που ενεργοποίησε η έκλειψη αυτή ενώ στην πρώτη ημερομηνία θα υπάρξουν σίγουρα κάποια γεγονότα σχετικά με τα τωρινά θέματα που σας απασχολούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: