7.10.14

Ολική Σεληνιακή Έκλειψη στις 08.10.2014

Η προτελευταία έκλειψη της χρονιάς συμβαίνει στις 8 Οκτωβρίου, στις 13:50. Πρόκειται για Ολική Σεληνιακή Έκλειψη (Ήλιος στον Ζυγό-Σελήνη στον Κριό) που γίνεται στην 15η μοίρα και 15' του τροπικού ζωδίου του Κριού.

Ο ωροσκόπος της έκλειψης πέφτει στην 3η μοίρα και 19' του Αιγόκερω και το φαινόμενο ενεργοποιεί τον άξονα 3ου/9ου οίκου του χάρτη.


Εφόσον ενεργοποιείται ο άξονας Κριού/Ζυγού, αυτό που περιμένουμε είναι καταστάσεις, συναισθήματα και αντιδράσεις αρκετά έντονα και καταλυτικά, μιας και ο άξονας αυτός είναι ο άξονας ενός αιώνιου ''πολέμου''. Ο παρορμητισμός και η ψυχική αποφασιστικότητα της Σελήνης στον Κριό θα ρίξει λάδι στην φωτιά και θα πυροδοτήσει αντιδράσεις, τις οποίες θα κληθούν να συμμαζέψουν ο Ήλιος σε πτώση και η Αφροδίτη σε κυριαρχία, από τον Ζυγό. Παρά τις εντάσεις που θα προκύψουν, το αποτέλεσμα δε θα είναι αρνητικό μιας και υπάρχει η τάση να υποχωρήσει ο εγωισμός και όλα να φιλτραριστούν μέσα από πρίσμα της συνεργασίας και της αρμονίας για ένα αποτέλεσμα αντικειμενικά καλό, όμορφο και ισορροπημένο.

Από την έκλειψη επηρεάζονται κυρίως οι γεννημένοι από 4 έως 7 Ιανουαρίου, 4 έως 6 Απριλίου, 6 έως 8 Ιουλίου και 7 έως 9 Οκτωβρίου και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία από την 14η έως την 16η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) ή όσοι έχουν ακμές οίκων σε αυτές τις μοίρες (κυρίως Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα).

Οι πιο ισχυρές όψεις στον χάρτη της έκλειψης παρατηρούμε οτι είναι:

  • η σύνοδος της Σελήνης με τον Ουρανό που δημιουργεί σε όλους μας την έντονη ανάγκη να αποτινάξουμε το παρελθόν και να φέρουμε αλλαγές σε κάποιον τομέα της ζωής μας.  
  • το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα που δημιουργεί αρκετά εμπόδια που δεν φαίνονται με πρώτη ματιά και για να φέρουμε την αρμονία στις σχέσεις μας αυτή την περίοδο δεν είναι τόσο απλό και θα χρειαστεί να περάσουμε πρώτα από κάποια δύσκολα τέστ, μιας και το παιχνίδι δεν φαίνεται ακριβώς πού παίζεται. 
  • το τρίγωνο του Άρη με τον Δία που δίνει σε όλους μας τη δύναμη να δράσουμε με στόχο την εξέλιξη και την άνοδο, μπορούμε να πετύχουμε πολλά αυτή την περίοδο μέσα από την αποφασιστική μας δράση.  
  • η 45άρα όψη (μισό τετράγωνο) του Ερμή με τον Άρη, που δημιουργεί αρκετές εντάσεις, φορτίζει πολύ το νευρικό μας σύστημα και χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να δώσει ατυχήματα ή προβλήματα με αναπνευστικό, χειρουργεία ή μετακινήσεις.

Κατά την ολική Σεληνιακή Έκλειψη έχουμε σε λειτουργία τον σχηματισμό ενός Μεγάλου Τριγώνου στην Φωτια και τον σχηματισμό ενός Χαρταετού.


Μεγάλο Τρίγωνο: 

Διάθεση για αλλαγή, κάτι καινούργιο γεννιέται, κυνηγάμε τα όνειρά μας.

Το Μεγάλο Τρίγωνο στην Φωτιά δημιουργεί κλίμα πρωτοβουλιών και κίνησεων που επιφέρουν την αλλαγή και την προσωπική ενδυνάμωση. Ο συγκεκριμένος σχηματισμός έχει αρχίσει να ενεργοποιείται από τις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου δημιουργώντας γενικότερα ατμόσφαιρα δυναμική, ευχάριστη, ερωτική με πολλές ευκαιρίες. Ισχυροποιείται πολύ κατα την Έκλειψη και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν όλα τα ζώδια για να κάνουν πραγματικότητα αυτό που θέλει η ψυχή τους.



Σχηματισμός Χαρταετού: Ας πετάξουμε πάνω από τις δυσκολίες

Η όψη της αντίθεσης απαιτεί αρκετή αυτοανάλυση και αυτοεξέταση. Επίσης, είναι φυσικό στην περίπτωση της αντίθεσης να δίνεται στο άτομο ένας σημαντικός βαθμός αυτονομίας και δυνατής θέλησης, κάτι που δεν υπάρχει τόσο στην περίπτωση των όψεων τετραγώνου. Αυτή ακριβώς όμως η δυνατότητα για αυτονομία, που ενισχύεται ψυχολογικά και από την σύνοδο Σελήνης-Ουρανού αλλά και από την αυτοπεποίθηση που παρέχει το Μεγάλο Τρίγωνο στην Φωτιά, κάνουν το άτομο να μη μπορέσει να εκμεταλλευτεί πλήρως την τεράστια ενέργεια που παρέχεται και να μην χρησιμοποιήσει παραγωγικά την πύρινη ενέργεια του Μεγάλου Τριγώνου για να ανοίξει καινούργιους δρόμους.
Βέβαια, στον χάρτη παρατηρούμε πως η αντίθεση ενισχύεται θετικά από τους πλανήτες Άρη και Δία οι οποίοι κάνουν εξάγωνα με τον Ήλιο και τρίγωνα με την Σελήνη και άρα έχουμε την περίπτωση μιας διευκολυνόμενης αντίθεσης. Η ενέργεια της Έκλειψης που συσσωρεύεται τελικά θα χρησιμοποιηθεί αν όχι μέσα από το ίδιο το άτομο, μέσα από τρίτους παράγοντες (διευκολυνόμενη αντίθεση), ώστε τα θέματα να προχωρήσουν, να βρεθούν λύσεις στα εμπόδια και να γίνουν οι απαιτούμενοι συμβιβασμοί τους οποίους δε θα επέτρεπε να γίνουν από μόνη της η αντίθεση.  


Ο ρόλος της Αφροδίτης

Η δύναμη της Αφροδίτης από τον Ζυγό είναι πολύ σημαντική και ο πλανήτης θα παίξει σημαντικό ρόλο, μιας και είναι ο τελικός χορηγός (chain dispositor) των πλανητών Σελήνης, Άρη, Δία,  Ηλίου και Ουρανού. Είναι ο πλανήτης στον οποίο λογοδοτούν κατα κάποιο τρόπο τόσο οι πλανήτες του Μεγάλου Τριγώνου, όσο και οι δύο πρωταγωνιστές της Έκλειψης.


Ο ρόλος του Ερμή

Ο ανάδρομος Ερμής δε θα βοηθήσει πολύ στα ξεκαθαρίσματα και θα δημιουργήσει τάση για εσωστρέφεια και για επεξεργασία εκ νέου θεμάτων που δεν έχουμε ακόμη τακτοποιήσει. Η σχέση του με τον Ποσειδώνα δε θα βοηθήσει αυτή την διαδικασία και λογικά θα χρειαστεί να περιμένουμε την ευθυδρόμηση του πλανήτη. Προσοχή σε μπλεξίματα στην εργασία ή με φίλους από το παρελθόν.

Για να δείτε πώς θα επηρεάσει η ολική Σεληνιακή Έκλειψη το ζώδιό σας
διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο astropedia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: