18.3.15

Ολική Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθύς στις 20.03.2015

Ο κοσμικός υπολογιστής κάνει επανεκκίνηση και όλα ξεκινάνε πάλι από την αρχή.
Η Νέα Σελήνη του μήνα συμβαίνει στις 20 Μαρτίου και ώρα Ελλάδος 11:35 στην 29η μοίρα και 27 πρώτα λεπτά των Ιχθύων. Πρόκειται για μια Ηλιακή Έκλειψη, την πρώτη της χρονιάς.

Πρώτες παρατηρήσεις
Η Έκλειψη αυτή είναι σημαντική για πολλούς λόγους.

  • Συμβαίνει λίγες μέρες μετά το έβδομο και τελευταίο τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, μια όψη που μας απασχολεί από το 2012.
  • Συμβαίνει λίγες μέρες μετά την πανίσχυρη και εκρηκτική σύνοδο Άρη-Ουρανού της 11ης Μαρτίου.
  • Δώδεκα ώρες περίπου μετά την Έκλειψη, έχουμε τον Ήλιο πάνω στην μοίρα της Ανθρωπότητας, την 0ή του Κριού και την Εαρινή Ισημερία.
  • Συμβαίνει σε αναιρετική μοίρα και μάλιστα όχι σε μια οποιαδήποτε αναιρετική μοίρα, αλλά ακριβώς στην τελευταία μοίρα ολόκληρου του ζωδιακού.


Η 29η των Ιχθύων είναι το σημείο όπου όλα τελειώνουν για να ξαναρχίσουν και κατά κάποιο τρόπο γίνεται μια ''επανεκκίνηση του κοσμικού υπολογιστή''. Ετοιμαζόμαστε να εισέλθουμε σε μια νέα κατάσταση και σε ένα καινούργιο περιβάλλον δεδομένων και η διάθεση που δημιουργείται είναι αυτή της κρισιμότητας και της εμφατικότητας των γεγονότων. Μια χαρακτηριστική και μόνιμη αλλαγή έρχεται, μια αλλαγή που οδηγεί σε ένα πολύ δυνατό καινούργιο ξεκίνημα μιας και ο Ήλιος ετοιμάζεται να περάσει στον Κριό, ζώδιο της έξαρσής του.


Κύκλος Σάρος 120
Κάθε Έκλειψη ανήκει σε μια οικογένεια εκλείψεων που μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά και ίδια αστρονομική γεωμετρία. Αυτές οι οικογένειες εκλείψεων ονομάζονται κύκλοι Σάρος και ο κάθε κύκλος έχει έναν αριθμό. Η έκλειψη της 20ης Μαρτίου ανήκει στον κύκλο Σάρος 120. Η πρώτη Έκλειψη αυτού του κύκλου έγινε στις 27 Μαϊου 933μ.Χ. και η τελευταία θα γίνει στις 7 Ιουλίου 2195μ.Χ.

Κάποια χαρακτηριστικά της πρώτης έκλειψης αυτού του κύκλου (πάντα η πρώτη έκλειψη ενός κύκλου Σάρος δίνει τον τόνο και το βασικό θέμα ολόκληρου του κύκλου) είναι ο Άρης που μόλις ειχε εισέλθει στην 0ή του Κριού, η σύνοδος του Άρη με τον Χείρωνα και το τρίγωνο του Ερμή με τον Κρόνο. Ο κύκλος λοιπόν μιλάει για μια διαδικασία που καινούργιες αρχές γίνονται και που επηρεάζουν όλη την ανθρωπότητα με τρόπο ίσως όμως απότομο και ορμητικό και που πολλά τραύματα και πληγές βγαίνουν στην επιφάνεια για να τα επουλώσει η ανθρωπότητα μεσα από λογική και ψύχραιμη επεξεργασία και μέσα από διανοητική οργάνωση και ωριμότητα.


Τα δεδομένα του χάρτη
Ο χάρτης έχει ωροσκόπο στην 4η μοίρα του Καρκίνου, η Έκλειψη πέφτει στον 10ο οίκο του χάρτη και στο Μεσουράνημα του χάρτη παρατηρούμε τον Ερμή. O 10ος οίκος στην πολιτική αστρολογία συμβολίζει το στέμμα της χώρας, τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση, την υψηλή κοινωνία, τις ανώτερες τάξεις και τα δημόσια πρόσωπα. Περιμένουμε λοιπόν πολύ σημαντικές εξελίξεις σε σχέση με τα παραπάνω και γενικότερα μια μεγάλη αλλαγή στην κοινωνία και στο στατους κβο των πραγμάτων, αλλά και στην φήμη της Ελλάδας στο εξωτερικό. Μια μεγάλη αλλαγή αρχίζει να συμβαίνει και σίγουρα η κυβέρνηση θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει κάποιες απώλειες. Η Έκλειψη γίνεται ακριβώς πάνω στον απλανή αστέρα Scheat, ο οποίος ανήκει στον αστερισμό του Πήγασου. Ο Scheat συγκαταλέγεται στους δύσκολους και κακοποιούς αστέρες και συνδέεται με καταστροφές, πλημμύρες, ναυάγια, αεροπορικά δυστυχήματα και αυτοκτονίες. Στα θετικά δίνει αύξηση της εγκεφαλικής και διανοητικής λειτουργίας.

Οικονομικές εξελίξεις και ανατροπές.
Ο παραδοσιακός κυβερνήτης της Έκλειψης είναι ο Δίας. Πέφτει στον 2ο οίκο του χάρτη και βρίσκεται σε όψη 150 μοιρών με το Μεσουράνημα του χάρτη και τον Πλούτωνα, σε τρίγωνο με τον Ουρανό και σε ενάμισι τετράγωνο με την Έκλειψη.

Ο εθνικός πλούτος το νόμισμα και γενικότερα οτιδήποτε έχει να κάνει με την οικονομία της χώρας και την αγοραστική της δύναμη είναι θέματα στα οποία θα χρειαστεί η κυβέρνηση να κάνει προσαρμογές στους χειρισμούς της και θα αναζητήσει τρόπους για να βρει οικονομική δύναμη μέσα από τον Πλούτωνα που πέφτει στον 7ο οίκο του χάρτη και συμβολίζει τους συμμάχους της χώρας. Η αισιοδοξία, η εφευρετικότητα και η μαγνητική δύναμη της κυβέρνησης να προσελκύσει αυτό που χρειάζεται υπάρχει, αλλά η δύσκολη σχέση του Δία με την Έκλειψη δηλώνει και το ότι υπάρχουν αρκετά εμπόδια και δυσκολίες σε αυτόν τον τομέα που προκαλούν αρκετό άγχος στην κυβέρνηση και ίσως το ότι γίνονται επικίνδυνες κινήσεις το επόμενο διάστημα.


Μεσοδιαστήματα
Η Έκλειψη γίνεται πάνω στο Μεσοδιάστημα Άρη/Ποσειδώνα, το οποίο είναι άξονας σωματικής αδυναμίας, παράλυσης, ανικανότητας ή απροθυμίας για συνεργασία. Η ενεργοποίηση από τα Φώτα μπορεί να φωτογραφίζει κινδύνους για μολύνσεις και μεταδοτικές ασθένειες, υπονόμευση της υγείας, ασθένεια ή χαμηλή ζωτικότητα, αισθήματα εσωστρέφειας, αδύναμα νεύρα, αισθήματα κατωτερότητας και καταχρήσεις. Επιπλέον, ο Άρης ενεργοποιεί από κόντρα-αντισκιά τον μοντέρνο κυβερνήτη της Έκλειψης, τον Ποσειδώνα και η κατάσταση εντείνεται.

Ένα άλλο ενδιαφέρον Μεσοδιάστημα που ενεργοποιείται από τον παραδοσιακό κύριο της Έκλειψης, τον Δία, είναι το Μεσοδιάστημα Άρη/Κρόνου το οποίο θεωρείται άξονας θανάτου, υπερβολικής αντοχής ή αντίστασης και μπλοκαρισμένης ενέργειας. Η αντίθεση του Δία με αυτό το Μεσοδιάστημα μπορεί να συγκεντρώσει την ενέργεια σε έναν ιδιαίτερο σκοπό με κίνδυνο να αποκλείσουμε ολοσχερώς τα άλλα ενδιαφέροντά μας. Επίσης να φέρει χωρισμούς που όμως στο τέλος αυτό αποδεικνύεται τυχερό και την ικανότητα να αποδίδουμε στην εργασία μας γρήγορα και αποδοτικά.


Η πλανητική άλυσος 
Έχουμε τρεις πλανήτες σε θέση κυριαρχίας. Η Αφροδίτη στον Ταύρο, ο Άρης στον Κριό και ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς. Αυτοί είναι οι τρεις χορηγοί του χάρτη. Οι υπόλοιποι πλανήτες του χάρτη λογοδοτούν σε έναν από αυτούς τους τρεις: Ο Ουρανός χορηγείται από τον Άρη. Ο 'Ηλιος, η Σελήνη και ο Ερμής χορηγούνται από τον Ποσειδώνα. Ο Πλούτωνας από τον Κρόνο, ο Κρόνος από τον Δία, ο Δίας από τον Ήλιο και ο Ήλιος όπως είδαμε από τον Ποσειδώνα. Αυτή η πλανητική άλυσος έχει να κάνει με την ενεργειακή σχέση των πλανητών μεταξύ τους και μας δείχνει ποιές ενέργειες είναι προσβάσιμες άμεσα (οι πλανητες στο πρώτο επίπεδο του σχήματος) και ποιές είναι οι πιο δύσκολα προσβάσιμες (όσο κατεβαίνουμε επίπεδα στο σχήμα, τόσο λιγοτερο εύκολα προσβάσιμες είναι οι ενέργειες). Ας το δούμε σε σχήμα.


Από τους τρεις πλανήτες στο πρώτο επίπεδο, μόνο μέσω του Ποσειδώνα μπορούμε να φέρουμε σε συνειδητό επίπεδο τον πλανήτη που βρίσκεται κρυμμένος στο πέμπτο επίπεδο του σχήματος. Ο Ποσειδώνας είναι ένας πλανήτης που παίζει με μεγάλες μάζες υγρών και είναι ικανός να μας πνίξει ή να μας καταθλίψει. Ψυχολογικά αντιπροσωπεύει το άνοιγμα του συνειδησιακού μας πεδίου και την χαλάρωση της διαχωριστικής γραμμής ανάμεσα στο συνειδητό και στο ασυνείδητο που είναι ο Πλούτωνας. Ο Πλούτωνας που βρίσκεται στο τελευταίο επίπεδο του σχήματος, στο πιο δύσκολα προσβάσιμο, αντιπροσωπεύει την καταστροφή και την ριζική μεταμόρφωση. Ένα επίπεδο παραπάνω, ο Κρόνος από τον Τοξότη εξαπλώνει τους περιορισμούς και μεγεθύνει την απαισιοδοξία και ένα επίπεδο ακόμη πιο πάνω, ο ανάδρομος Δίας στον Λέοντα, μεγεθύνει τις γενικότερες τάσεις που επικρατούν αυτή την περίοδο. Ο Ποσειδώνας μπορεί να φτάσει μέχρι τον Πλούτωνα αρκεί να μην τον εμποδίσει ο Ήλιος, ο οποίος όμως δυστυχώς βρίσκεται σε έκλειψη..

Δείτε πώς μπορεί να επηρεάζεται το ζώδιό σας στην συνέχεια του άρθρου στο astropedia.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: