4.4.15

Ολική Σεληνιακή Έκλειψη 04.04.2015

Μια γυναίκα χτίζει πάνω στα ερείπια καινούργιες ερωτικές φαντασιώσεις ρισκάροντας μια οδυνηρή εγκατάλειψη.Στις 4 Απριλίου παρατηρείται ολική σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Κριού/Ζυγού. H έκλειψη γίνεται στις 15:05 ώρα Ελλάδος και ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Λέοντα ενώ η έκλειψη πέφτει στον άξονα 3ου/9ου.


Από την έκλειψη επηρεάζονται τα παρορμητικά ζώδια (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και κυρίως όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία από την 13η μέχρι και την 15η μοίρα των παραπάνω ζωδίων και από αντισκιά επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή σημεια στην 15η μοίρα του άξονα Παρθένου/Ιχθύος. 

Γενικότερα, οι σεληνιακές εκλείψεις φέρνουν στην επιφάνεια θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια ή την έλλειψη της ασφάλειας μέσα από το σπίτι, την οικογένεια ή την συναισθηματική μας ζωή. Η συγκεκριμένη έκλειψη γίνεται με την Σελήνη στον Ζυγό και τον Ήλιο στον Κριό και ο άξονας Κριού/Ζυγού είναι ο κύριος άξονας των σχέσεων και των συνεργασιών. Περιμένουμε λοιπόν με αυτή την έκλειψη να ανασυρθούν στην επιφάνεια και να κινηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια που έχουμε μέσα στη σχέση μας, αλλά και στις συνεργασίες μας. Μιας και το φως της Σελήνης από τον Ζυγό εκλείπει, ίσως είναι η στιγμή να δούμε ότι χρειάζεται να βασιστούμε τελικά στην δική μας δύναμη και παρουσία μέσα στην σχέση/συνεργασία (Ήλιος στον Κριό) και να προσπαθήσουμε να ανοίξουμε νέους δρόμους δράσης μέσα από την δική μας δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Ο Ερμής, ο Ήλιος και ο Ουρανός από τον Κριό μας καλούν να σκεφτούμε πρωτοποριακά και να τολμήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, αλλά καλό είναι να λάβουμε σοβαρά υπόψιν και τον άλλον, μιας και η έκλειψη στον άξονα Κριού/Ζυγού φέρνει σε πρώτη μοίρα όχι το Εγώ αλλά το Εμείς και αυτή την περίοδο, κινήσεις που έχουν στόχο να μας κάνουν να προχωρήσουμε μπροστά θα πρέπει να μην απειλούν την ισορροπία και την ασφάλεια μιας σχέσης ή μιας συνεργασίας. Δεν είναι εποχή για διάλυση σχέσεων λοιπόν και χρειάζεται προσοχή σε οτιδήποτε υπονομεύει ή διακυβεύει την ισορροπία και την ίση κατανομή της ενέργειας τόσο στο Εγώ όσο και στο Εμείς.

Ενεργοποιημένα Μεσοδιαστήματα κατά την Έκλειψη

ΔΙΑΣ/ΚΡΟΝΟΣ=ΕΡΜΗΣ
Το πιο στενό μεσοδιάστημα που ενεργοποιείται κατά την έκλειψη είναι το μεσοδιάστημα Δία/Κρόνου που το ενεργοποιεί ο Ερμής. Το συγκεκριμένο μεσοδιάστημα είναι άξονας δικαιοσύνης και σχετίζεται με την υπομονή, την επιφυλακτικότητα και την επιτυχία μέσα από επιμονή. Ειναι επίσης μεσοδιάστημα που φωτογραφίζει πρόσωπα που ασχολούνται με νομικά θέματα, κυβερνητικούς και πολιτικούς. Ο Ερμής αντιτιθέμενος στο παραπάνω μεσοδιάστημα δημιουργεί αστάθεια στην φιλοσοφία ζωής των αντίστοιχων προσώπων, διαφοροποιήσεις και αλλαγές και ίσως κάποιον ''πολιτικό χωρισμό''. Ο Ερμής στον χάρτη κυβερνά τον 2ο οίκο και πολύ πιθανό είναι να γίνουν κάποιες αλλαγές σε θέματα οικονομικής πολιτικής.

ΗΛΙΟΣ/ΟΥΡΑΝΟΣ=ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
ΣΕΛΗΝΗ/ΟΥΡΑΝΟΣ-ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Ο Πλούτωνας ενεργοποιεί τα μεσοδιαστήματα Ηλίου/Ουρανού (άξονας σωματικής έντασης) και Σελήνης/Ουρανού (άξονας αναστάτωσης, ασυνήθιστων συναισθηματικών καταστάσεων και ανάγκης για ελευθερία). Δημιουργείται μια έντονη και βαθιά επιθυμία να επαναδημιουργηθεί μια κατάσταση τάξης μέσα από ταλαιπωρία και ίσως ακόμη και σωματικό πόνο, φυλάκιση, ατύχημα ή καταστροφή από έκρηξη. Επίσης, φανατισμός, πείσμα και ισχυρογνωμοσύνη από γυναικείες φιγούρες που θέλουν να φέρουν κοινωνική μεταβολή, ξαναχτίζοντας πάνω στα ερείπια.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ/ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ=ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ και ΕΚΛΕΙΨΗ
Το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Ποσειδώνα είναι άξονας ερωτικών φαντασιώσεων και αισθηματικής εξαπάτησης. Ο άξονας αυτός ενεργοποιείται επίσης και από την ίδια την έκλειψη με αποτέλεσμα να έρχεται απογοήτευση στις γυναικες αυτή την περίοδο όσον αφορά στα αισθηματικά τους ζητήματα, να επικρατεί γενικότερα μια ισχυρή τάση για έρωτα, ρομάντζο και διασκέδαση χωρίς την αίσθηση της πραγματικότητας και με έντονο τον πόθο και την λαχτάρα, να φωτογραφίζονται μυστικοί έρωτες ή το γεγονός ότι αυτή την περίοδο επηρεαζόμαστε εύκολα και καθοδηγούμαστε από τους άλλους και να υπάρχει ίσως στο τέλος ένας τραγικός έρωτας χωρίς ανταπόκριση ή μια οδυνηρή εγκατάλειψη.

ΗΛΙΟΣ/ΑΦΡΟΔΙΤΗ και ΣΕΛΗΝΗ/ΑΦΡΟΔΙΤΗ =ΑΡΗΣ
Οι άξονες της ερωτικής δημιουργίας, της έκφρασης των αισθημάτων, της μητρότητας και της στοργής ενεργοποιούνται από τον δυναμικό Άρη που όμως βρίσκεται σε αδυναμία στον Ταύρο. Η παρόρμηση για σεξ είναι έντονη, όπως και η επιθυμία για τεκνοποίηση. Οι σύζυγοι μεταμορφώνονται σε τρυφερούς εραστές και τρυφερές ερωμένες, οι ενέργειές μας υποκινούνται από τα συναισθήματα και κάτι ζητάει να γεννηθεί.

Κύκλος Σάρος 132
Κάθε έκλειψη ανήκει σε μια οικογένεια εκλείψεων που μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά και ίδια αστρονομική γεωμετρία. Αυτές οι οικογένειες εκλείψεων ονομάζονται κύκλοι Σάρος και ο κάθε κύκλος έχει έναν αριθμό. Η έκλειψη της 4ης Απριλίου ανήκει στον κύκλο Σάρος 132. Η πρώτη έκλειψη αυτού του κύκλου έγινε στις 12 Μαϊου 1492 και η τελευταία του κύκλου θα γίνει στις 26 Ιουνίου 2754. Κάποια χαρακτηριστικά της πρώτης έκλειψης αυτού του κύκλου (πάντα η πρώτη έκλειψη ενός κύκλου Σάρος δίνει τον τόνο και το βασικό θέμα ολόκληρου του κύκλου) είναι 0η μοίρα της έκλειψης στον μεταβλητό άξονα Δίδυμου/Τοξότη, η 0η μοίρα της Αφροδίτης στον Καρκίνο, η 29η μοίρα του Ποσειδώνα στον Τοξότη και η σύνοδος του Ερμή με τον Άρη στον Ταύρο. Πέρα από την συμβολικη σημασία των μηδενικών μοιρών γενικότερα, η μηδενική μοίρα της Αφροδίτης κάνει τον πλανήτη να προβάλει με μια ιδιαίτερη σημασία, κάτι που τονίζεται και από το ότι η σύνοδος Ερμή-Αρη έγινε πάνω στην μοίρα που βρίσκεται η Αφροδίτη στην τρέχουσα έκλειψη.

Αφροδίτη σε κρίσιμη μοίρα 
Η 21η μοίρα του Ταύρου ανήκει στις κρισιμες σεληνιακές μοίρες (δείτε το ενημερωτικό άρθρο για τις κρίσιμες μοίρες εδω) και τα θέματα που κυβερνάει γενικότερα ο πλανήτης (αγάπη και οικονομικά), αλλά και τα θέματα που κυβερνάει στον συγκεκριμένο χάρτη που καταστρώνεται για την έκλειψη (κυβερνήτης Μεσουρανήματος και 3ου οίκου και χορηγός του φαινομένου) γίνονται πολύ σημαντικά, όπως για παράδειγμα η επικοινωνία στις σχέσεις, θέματα καριέρας και δημόσιας εικόνας, συναντήσεις με το αφεντικό ή επαγγελματικά σεμινάρια.

Η πλανητική άλυσος της συνειδησης
Ο χάρτης δεν έχει τελικό χορηγό. Η Αφροδίτη και ο Ποσειδώνας χορηγούν όλους τους υπόλοιπους πλανήτες και αυτοί αντιπροσωπεύουν τις δύο τελικές ενέργειες που λειτουργούν σε συνειδητό επίπεδο και έχουμε στην διαχείρισή μας για να κινηθούμε.

Οι υπόλοιποι πλανήτες του χάρτη λογοδοτούν σε έναν από αυτούς τους δύο: Ο Πλούτωνας χορειγείται από τον Κρόνο, ο Κρόνος από τον Δία, ο Δίας από τον Ήλιο, ο Ήλιος από τον Άρη και ο Άρης από την Αφροδίτη. Ερμής και Ουρανός χορηγούνται από τον  Άρη ο οποίος είδαμε ότι χορηγείται από την Αφροδίτη η οποία χορηγεί και την Σελήνη. Ο Ποσειδώνας τελος, βρίσκεται στην θέση του στους Ιχθύς. Αυτή η πλανητική άλυσος έχει να κάνει με την ενεργειακή σχέση των πλανητών μεταξύ τους και μας δείχνει ποιές ενέργειες είναι προσβάσιμες άμεσα (οι πλανητες στο πρώτο επίπεδο του σχήματος) και ποιές είναι οι πιο δύσκολα προσβάσιμες (όσο κατεβαίνουμε επίπεδα στο σχήμα, τόσο λιγοτερο εύκολα προσβάσιμες είναι οι ενέργειες).
Ας το δούμε σε σχήμα:



Σε αντίθεση με την πλανητική άλυσο της προηγουμενης έκλειψης όπου στο πρώτο επίπεδο βρίσκονταν ο Ποσειδώνας, η Αφροδίτη και ο Άρης, σε αυτή την έκλειψη ο Άρης έχει περάσει ένα επίπεδο κάτω από το συνειδησιακό επίπεδο της Αφροδίτης. Αυτό σημαίνει κυρίως ότι κατά την τρέχουσα περίοδο η δράση δεν είναι τόσο συνειδητή όσο πριν και πως για να συνειδητοποιήσουμε πλήρως αυτό που κάνουμε και για να έχουμε πλήρη επίγνωση των πράξεών μας χρειάζεται αυτές να γίνουν μέσα από το πρίσμα της αγάπης και της αρμονίας που πρεσβεύει η Αφροδίτη.

Ο Πλούτωνας που αντιπροσωπεύει την καταστροφή και την ριζική μεταμόρφωση, συνεχίζει να βρίσκεται στο τελευταίο επίπεδο του σχήματος, στο πιο δύσκολα προσβάσιμο και ακόμη δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την αλλαγή που γίνεται. Ένα επίπεδο παραπάνω, όπως και στην προηγούμενη έκλειψη, ο ανάδρομος Κρόνος μπορεί να βοηθήσει την συνειδητοποίηση μέσα από πρόσφατες καταστάσεις που παρά τρίχα γλυτώσαμε κάποιον κίνδυνο. Ένα επίπεδο ακόμη πιο πάνω, ο ανάδρομος Δίας στον Λέοντα, μεγεθύνει τις γενικότερες τάσεις που επικρατούν αυτή την περίοδο, κάτι που χρειάζεται προσοχή καθώς λογοδοτεί στον Άρη και μαζί με τον Ερμή (σκέψη) και τον Ουρανό διαμορφώνουν την δράση μας και τα εγχειρήματα της περιόδου. Αυτή την φορά όμως, ο Ποσειδώνας δεν συμμετέχει σε καμία συνειδησιακή εξέλιξη, όπως στην προηγούμενη έκλειψη και όλα οδηγούν στην Αφροδίτη. Ούσα σε κρίσιμη μοίρα είναι σημαντικό να πάρουμε σφαιρικές αποφάσεις με αγάπη.

δείτε πώς επηρεάζεται το ζώδιο σας στην συνέχεια του άρθρου μου στο astropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: