14.7.15

Νέα Σελήνη 16.7.2015 στον Καρκίνο

Η προσμονή αυξάνεται καθώς χτίζουμε πάνω σε κινούμενη άμμο. Αποφάσεις που δημιουργούν ψυχολογική πίεση, αλλά οδηγούν στο τέλος της ασάφειας. Ανταλλαγή ιδέων και πληροφοριών με μεγάλες ομάδες. Η Θέληση να δούμε, να κατανοήσουμε και να ξεπεράσουμε τον Θάνατο.


Το Σχίσμα της Νέας Σελήνης του Αυγούστου

Η Νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στις 16 Ιουλίου και ώρα 04:24 τα ξημερώματα για την Ελλάδα, στην 23η μοίρα του Καρκίνου. Ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο και για τα γεωγραφικά δεδομένα της Ελλάδος έχει ωροσκόπο στην 28η μοίρα των Διδύμων και είναι ο παρακάτω.




Από αυτή την Νέα Σελήνη επηρεάζονται τα παρορμητικά ζώδια και ειδικότερα Κριοί γεννημένοι από 10 μέχρι 14 Απριλίου, Καρκίνοι γεννημένοι από 13 μέχρι 17 Ιουλίου, Ζυγοί γεννημένοι από 14 μέχρι 18 Οκτωβρίου και Αιγόκεροι γεννημένοι από 11 μέχρι 15 Ιανουαρίου καθώς επίσης όσοι έχουν πλανήτες ή προσωπικά σημεία από την 21η έως την 24η μοίρα του παρορμητικού σταυρού ή στην 7η μοίρα του άξονα Διδύμου-Τοξότη από αντισκιά.


Λύση που ενώνει ή Σχίσμα που διχάζει;
Εμφατική είναι η σύνοδος του Ερμή με τον Άρη σε αντίθεση με τον Πλούτωνα στον άξονα 1ου/7ου του χάρτη. Ένα άλλο στοιχείο που παρατηρούμε και το οποίο επίσης μιλάει με εμφατικό τρόπο είναι ότι η οικοθεσία του χάρτη είναι σχεδόν απαράλλαχτη με τη οικοθεσία του χάρτη της σημαντικής Πανσελήνου που προηγήθηκε στις αρχές του μήνα και αυτό εκτός των άλλων, σημαίνει ότι η δυναμική των φαινομένων εντείνεται αλλά δεν αλλάζει τομέα εκδήλωσης. Αντιθέτως οι ενέργειες των πλανητών επιμένουν να εκφράζονται μέσα από τα ίδια κανάλια και μέσα από τους ίδιους τομείς της ζωής μας, ώστε έτσι να καταστεί ακόμη περισσότερο σαφές το μήνυμα της προηγούμενης Πανσελήνου. Κατά κάποιο τρόπο ζούμε μια επανάληψη ή μια συνέχεια  των καταστάσεων που έχουν διαμορφωθεί από τις αρχές του μήνα!

Οικονομική και ψυχολογική περίοδος προσαρμογής.
Στον χάρτη, η Νέα Σελήνη μιλάει για μια νέα αρχή και για έναν καινούργιο κύκλο εξελίξεων στα οικονομικά ζητήματα, αλλά και για την δυνατότητα να τονώσουμε και να αναπτύξουμε την αυτάρκεια (υλική ή και συναισθηματικη) και την αυτοπεποίθησή μας. Αυτή την περίοδο χρειάζεται να κάνουμε προσαρμογές που μπορεί να είναι δύσκολες ή δυσάρεστες, αλλά επιβάλλονται, στον τρόπο δράσης μας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με διαδικασίες της καθημερινότητάς μας, με θέματα υγείας και με οικονομικά, τράπεζες και εφορία καθώς και με θρησκευτικά ζητήματα ή θέματα που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό. Η χιαστί όψη του ωροσκόπου του χάρτη με τον Κρόνο, αλλά και η Σελήνη που αποχωρίζεται τον Ουρανό και προσεγγίζει τον Κρόνο είναι αστρολογικά στοιχεία που δηλώνουν τα παραπάνω. 

Προσγείωση στην πραγματικότητα, αφήνοντας πίσω (για λίγο) τις επαναστατικές ιδέες και τα ρηξικεύλεθα μοτίβα αντίδρασης. Βέβαια, η αντίδραση αυτή την περίοδο γίνεται συλλογικότητα καθώς, με βάση την οικοθεσία του χάρτη, η σύνοδος Ερμή-Άρη στον πρώτο οίκο μπορεί να δείχνει ένωση ιδεολογικών ομάδων (Άρης κύριος του 11ου) και μια δυνατή συσπείρωση σκέψης (σύνοδος), που οδηγεί σε έντονη δραστηριότητα με αποτέλεσμα το τέλος της ασάφειας καταστάσεων που σχετίζονται με τον μεταφορικό θάνατο, την καταστροφή και την άγνοια κρυμμένων πραγματων, αλλά και μια συσπειρωμένη αντίδραση απέναντι στο συσσωρευμένο κεφάλαιο, που φέρνει αποτελέσματα.

Τον Απρίλη τον θυμάσαι;
Άλλη μια σημαντική παράμετρος αυτής της Νέας Σελήνης είναι ότι η σύνοδος Ερμή-Άρη γίνεται σε τετράγωνο με την μοίρα της σεληνιακής έκλειψης της 4ης Απριλίου ανακινώντας τα θέματα εκείνης της περιόδου. Η συγκεκριμένη έκλειψη είχε γίνει  με την Σελήνη στον Ζυγό και τον Ήλιο στον Κριό και ο άξονας Κριού/Ζυγού είναι ο κύριος άξονας των σχέσεων και των συνεργασιών. Περιμένουμε λοιπόν και τώρα να ανασυρθούν στην επιφάνεια και να κινηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια που έχουμε μέσα στη σχέση μας, αλλά και στις συνεργασίες μας και να δούμε ότι χρειάζεται να βασιστούμε τελικά στην δική μας δύναμη και παρουσία μέσα στην σχέση/συνεργασία, προσπαθώντας  να ανοίξουμε νέους δρόμους δράσης μέσα από την δική μας δύναμη και αυτοπεποίθηση.  

Στα αισθηματικά ζητήματα υπομονή και κατανόηση.

Στα πιο προσωπικά μας ζητήματα τώρα, αυτή η Νέα Σελήνη δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να κινηθούμε με βάση το συναίσθημα και την συναισθηματική ασφάλεια που πάντα βέβαια είναι το ζητούμενο στις σχέσεις μας. Αυτή την περίοδο όμως, η λογική μπορεί και να απουσιάζει αρκετά από την δομή μιας σχέσης, καθώς οι περισσότεροι πλανήτες βρίσκονται στο στοιχείο του Νερού και κανένας δεν βρίσκεται στο στοιχείο του Αέρα. Ενώ το εξάγωνο του ωροσκόπου με την Αφροδίτη μας κάνει να παρουσιάζουμε τον ευχάριστο και γοητευτικό εαυτό μας στην σχέση, το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο που είναι ενεργό, μας κάνει τελικά να ειμαστε μελαγχολικοί και να μην εκφράζουμε τον αληθινό μας εαυτό και τις βαθύτερες ανάγκες μας μέσα στην σχέση, αλλά αντιθέτως να κλεινόμαστε ακόμη περισσότερο μέσα μας και το βάρος του πρέπει και της ευθύνης να μας κάνει να μη μπορούμε εύκολα να χαρούμε την σχέση και την ζωή μας. Επιπροσθέτως, ο Δίας που δείχνει τις σχέσεις μας σε αυτόν τον χάρτη, είναι σε τετράγωνο με τον Κρόνο (η όψη θα τελειοποιηθεί στις 8 Αυγούστου) και οι ευθύνες ή τα οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα του συντρόφου (Κρόνος κύριος του 8ου) δε μας βοηθούν να ανοιχτούμε περισσότερο. 

Δείτε την συνέχεια του άρθρου στο astropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: