10.11.15

Νέα Σελήνη στον Σκορπιό 11.11.2015

 Στις 11 Νοεμβρίου έχουμε την νέα Σελήνη του μήνα που γίνεται στις 19:46 ώρα Ελλάδος και στην 19η μοίρα του Σκορπιού.  Για τα γεωγραφικά δεδομένα της χώρας ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο είναι ο παρακάτω:


Σε επηρεάζει;
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρος-Λέων-Σκορπιός-Υδροχόος) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί την 31/1, από 6-10/2, από 8-12/5, στις 4/8, από 10-14/8 και από 10-14/11. Γενικότερα επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία στην 11η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου ή από την 17η μέχρι την 21η μοίρα των σταθερών ζωδίων. 

Πώς θα επηρεάσει η νέα Σελήνη το ζώδιό σου;
Nα θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Αν θες να δεις πώς επηρεάζεται γενικά το ζώδιό σου συνέχισε στο astropedia.gr

Κάθε αρχή και δύσκολη;
Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη του Δεκέμβρη. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μεσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 11 του μήνα και μέχρι τις 26 Νοεμβρίου. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά ειναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως.

Μια νέα Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού ευνοεί ζητήματα που σχετίζονται με την βαθύτερη έρευνα πάνω σε μια υπόθεση, με μυστικά που έρχονται σταδιακά στο φως, με θαμμένες υποθέσεις που ενεργοποιούνται και φυσικά με τα οικονομικά ζητήματα. Ευνοείται οτιδήποτε χρειάζεται οξυδέρκεια, μυστικότητα, διαίσθηση και αποφασιστικότητα. Από τον 5ο οίκο του χάρτη, αυτή η νέα Σελήνη συνδέει την ενέργειά της με την διασκέδαση, με τα τυχερά παιχνίδια και το παιχνίδι του έρωτα αλλά και με θέματα παιδιών, εκπαίδευσης και γεννητικότητας δημιουργώντας ένα θετικό κλίμα χαράς και δημιουργικότητας για το επόμενο διάστημα, κάτι που ενισχύεται ακόμη περισσότερο μιας και η νέα Σελήνη συμβαίνει στον δεκανό του Δία και επιπλέον δέχεται και το θετικό εξάγωνο από τον πλανήτη. 

Φράσεις-κλειδιά για την νέα Σελήνη
του Νοέμβρη
  • η αγάπη για την ηδονή γίνεται επιθυμία ελέγχου
  • η σωματική ενέργεια μειώνεται
  • η σκέψη παίζει με τις δυαδικότητες
  • προσωπικοί στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν καταστρώνονται τώρα
  • κύκλος αναγέννησης
  • ανάγκη να αφήσουμε πίσω μας την νοσταλγία του παρελθόντος

Η γεύση του επόμενου διαστήματος

Το εξάγωνο της Σελήνης με τον Δία είναι η πιο στενή όψη του χάρτη και σίγουρα ενισχύει την ψυχολογία μας δίνοντας επικοινωνιακές ευκαιρίες και οικονομικές ανάσες. Η περίοδος ευνοεί επαγγελματικά ανοίγματα, επιχειρηματικά σχέδια, ταξίδια και καινούργιες φιλίες. Μια περίοδος που μπορούμε να ανακύψουμε αρχίζει και μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε τα πράγματα πιο θετικά και να κινηθούμε αποφασιστικά και δημιουργικά.

Η νέα Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον Ερμή και οι επικοινωνίες, οι συζητήσεις και οι καινούργιες διαπραγματεύσεις που γίνονται έχουν να κάνουν με θέματα σπιτιού και οικογένειας, ακίνητης περιουσίας, οικοπέδων και κτισμάτων και ειδικότερα με υποθέσεις που έχουν χρονίσει ή βρίσκονται καιρό σε εκκρεμότητα. Οι συζητήσεις και οι συμφωνίες πρέπει να γίνουν με προσοχή γιατί ο Ερμής είναι καμμένος από τον Ήλιο και η λογική και το αληθινό συμφέρον μπορεί να παραγκωνιστούν από τον εγωισμό και την συναισθηματική φόρτιση ή την βιασύνη.

Το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο μιλάει για μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις, αισθηματικού ή οικονομικού τύπου, κάνοντας την περίοδο ευνοϊκη για προτάσεις γάμου ή για μακροπρόθεσμα οικονομικά και επαγγελματικά σχέδια. Δίνονται ευκαιρίες να φανερωθούν και να τεθούν σε μια σωστή βάση ώστε να επιλυθούν θέματα που μέχρι τώρα βάραιναν τους συντρόφους ή παρεμπόδιζαν την αποτελεσματικότητα των συνεργατών.

Η 150άρα όψη της νέας Σελήνης με τον Ουρανό μας ζητά την προσοχή σε ψυχολογικά θέματα και άγχη που σχετίζονται με την προσπάθειά μας να είμαστε διαφορετικοί από τους  υπόλοιπους. Από την μία η αυθόρμητη έκφραση του εαυτού μας κάνει τους άλλους να παρεξηγούνται και δημιουργείται  έτσι απόγνωση και εσωτερική δυσαρέσκεια, από την άλλη όμως μπορούμε κλείνοντας τα αυτιά στην γνώμη των άλλων να εκφράσουμε το απόλυτο δυναμικό που έχουμε την δεδομένη στιγμή. Λειτουργούμε όμως μέσα από υποσυνείδητα μοτίβα αντίδρασης και σαμποτάρουμε τον εαυτό μας.

Θα λάβουμε υπόψιν μας τέλος, τον ωροσκόπο του χάρτη που δημιουργεί ταυ-τετράγωνο με τους δεσμούς και μας δείχνει πως πρόκειται σίγουρα για μια περίοδο με δράση, αποφασιστικότητα αλλά και παρορμητισμό που πηγάζει από ένστικτα και από παρελθοντικά μοτίβα. Η δράση μας αυτή την περίοδο μπορεί να διαμορφώσει καινούργιες και σημαντικές καταστάσεις και να επηρεάσει μεγαλύτερα σύνολα από τον μικρόκοσμό μας και θα χρειαστεί να είμαστε προσεκτικοί, οχι βιαστικοί και οι πράξεις μας να είναι σύμφωνες με το γενικό καλό. 

Ενεργά Μεσοδιαστήματα

Ερμής= Δίας/Πλούτωνας
Το μεσοδιάστημα Δια/Πλούτωνα είναι ο άξονας της επιθυμίας για δύναμη και αναφέρεται στην ανάπτυξη της δύναμης, πνευματικής ή και υλικής και στην ικανότητα του να οργανώνει κανείς και να καθοδηγεί τις μάζες. Από την αρνητική πλευρά, αναφέρεται σε φανατισμένους στόχους, στην εκμετάλλευση της μάζας, στην αλόγιστη σπατάλη και στον πλουτοκρατισμό. Τα παραπάνω μέσα από την ύπαρξη του Ερμή πάνω στο μεσοδιάστημα φωτογραφίζουν συνθήκες προπαγάνδας ή επιτυχίες μέσα από διαφήμιση, ομιλία ή συγγραφή. Στον χάρτη ο Ερμής είναι σε καύση και δείχνει την αντιπολίτευση και περιμένουμε κινήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που στόχο έχουν τον εντυπωσιασμό και την χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Ουρανός= Ερμής/Δίας
Το μεσοδιάστημα Ερμή/Δία είναι ο άξονας της σωστής κρίσης, της λογικής και της επικοινωνίας. Μιλάει για δραστήριο νου, για το χάρισμα της ομιλίας και για προνοητικότητα. Ενεργοποιείται με αντίθεση από τον Ουρανό και δημιουργεί κλίμα περιέργειας και αδιακρισίας και φωτογραφίζει προπαγανδιστικές δραστηριότητες μεσω τηλεόρασης, διαφήμισης ή διάλεξης-ομιλίας. Ο Ερμής και ο Δίας δείχνουν την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση και ο Ουρανός βρίσκεται στον 11ο οίκο, τομέας που δείχνει το κοινοβούλιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης και την νομοθεσία γενικότερα.

Πλούτωνας= Νέα Σελήνη/Ποσειδώνας
Τα μεσοδιαστήματα Ηλίου/Ποσειδώνα και Σελήνης/Ποσειδώνα είναι άξονες ιδανικών, εξευγενισμένων συναισθημάτων, σωματικής αδυναμίας-ευαισθησίας, διαίσθησης και αυτοθυσίας. Ενεργοποιούμενα από τον Πλούτωνα φωτογραφίζουν συναισθηματικό ή σωματικό πόνο, μια αιφνίδια και βαθιά αλλαγή στην ζωή, αυταπάτη ή εξαπάτηση. Η νέα Σελήνη δείχνει τις γενικές συνθήκες και την οικονομία της χώρας, τις τράπεζες και τις συναλλαγές και τα έσοδα από μετακινήσεις, ομόλογα και μετοχές. Ο Πλούτωνας εντοπίζεται στον 7ο οίκο, τομέας που δείχνει τις εξωτερικές υποθέσεις και τους εταίρους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: