18.1.16

Οι ανάδρομοι πλανήτες του 2016-Αστρολογικός Οδηγός


Ο Ερμής φέτος θα αναδρομήσει κατά την διάρκεια του 2016  όχι τρεις όπως συνήθως, αλλά τέσσερις φορές στα ζώδια της Γης, ενώ ο Άρης θα είναι ανάδρομος για λίγο περισσότερο από δύο μήνες φέρνοντας εμπλοκές και καθυστερήσεις στα επαγγελματικά μας. Ο Δίας θα είναι ανάδρομος από τις αρχές της χρονιάς και μέχρι τις αρχές του Μάη, ενώ ο Κρόνος θα μας δυσκολέψει περισσότερο κατά την περίοδο άνοιξη-καλοκαίρι του 2016. Τέλος, όλοι οι εξωκρόνιοι πλανήτες θα είναι ανάδρομοι ταυτόχρονα από το καλοκαίρι και μετά. 


Οι αναδρομές του 2016 αναλυτικά


ανάδρομος Ερμής για το 2016
Ο Ερμής φέτος θα αναδρομήσει κατά την διάρκεια του 2016  όχι τρεις φορές όπως συνήθως, αλλά τέσσερις.

Πρώτη αναδρομή από 6 έως 25 Ιανουαρίου. 
Γίνεται στον Αιγόκερω και επηρεάζει όσους έχουν πλανήτες μέχρι την 15η μοίρα των παρορμητικών και στην πρώτη μοίρα των σταθερών. Κυρίως επηρεάζει:
  • Αιγόκερους που έχουν γεννηθεί από 4-21 Ιανουαρίου, δημιουργώντας συγκρούσεις με φίλους και οικογένεια, χαμηλή σωματική ενέργεια και ατυχήματα.
  • Κριούς που έχουν γεννηθεί από 3-20 Απριλίου φέρνοντας συγκρούσεις με αδέλφια, προβλήματα στην εργασία ή στον γάμο και αποφάσεις που θα πρέπει να παρθούν στα οικονομικά.
  • Καρκίνους που έχουν γεννηθεί από 5-23 Ιουλίου φέρνοντας εντάσεις και διχογνωμίες στα αισθηματικά και στις συνεργασίες καθώς δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής από τις δεσμεύσεις που έχουν γίνει.
  • Ζυγούς που έχουν γεννηθεί από 6-22 Οκτωβρίου με βιαστικές κινήσεις σε θέματα κληρονομικά και σε σχέσεις και συνεργασίες που αλλάζουν.

Ημερομηνίες που χρειάζονται προσοχή: 5, 14, 20 & 22 Ιανουαρίου

Δεύτερη αναδρομή από 29 Απριλίου έως 22 Μαΐου. 
Γίνεται στον Ταύρο και επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες από την 14η μέχρι και την 23η μοίρα των σταθερών ζωδίων και συγκεκριμένα: 
  • Υδροχόοι που έχουν γεννηθεί από 2-13 Φεβρουαρίου που καλούνται να ξεκαθαρίσουν τα αισθηματικά τους και παράλληλα θέματα οικογένειας.
  • Ταύροι που έχουν γεννηθεί από 3-14 Μαΐου με επιστροφές από παρελθόν και με δυναμικά ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις και συνεργασίες καθώς αναθεωρούν την δύναμή τους.
  • Λέοντες που έχουν γεννηθεί από 5-17 Αυγούστου με γεγονότα σε καριέρα και σπίτι που πρέπει να τα μελετήσουν σοβαρά ως προς το οικονομικό σκέλος πριν προχωρήσουν σε δεσμεύσεις.
  • Σκορπιοί που έχουν γεννηθεί από 5-17 Νοεμβρίου οι οποίοι βλέπουν οικονομικές συμφωνίες να αλλάζουν, φίλους από το παρελθόν να επανακάμπτουν και το ταίρι τους να αναθεωρεί αποφάσεις. 

Θετικές ημερομηνίες: 13 &21 Μαΐου

Τρίτη αναδρομή από 31 Αυγούστου έως 21 Σεπτεμβρίου. 
Γίνεται στην Παρθένο και επηρεάζει όσους έχουν πλανήτες από την 15η μέχρι και την 28η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων και κυρίως:
  • Ιχθύς που έχουν γεννηθεί από 4-19 Μαρτίου και που καλό είναι να μην πάρουν αποφάσεις για επισημοποίηση ή αλλαγή σχέσης και να κάνουν υπομονή με την εργασία τους.
  • Διδύμους που έχουν γεννηθεί από 4-20 Ιουνίου οι οποίοι δεν πρέπει να αγνοήσουν τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν στην σχέση τους, με συνεργάτες ή στην οικογένειά τους και θα χρειαστεί να προσπαθήσουν να βάλουν τάξη με ψυχραιμία, καθώς δεν αποκλείεται μια αλλαγή προς το καλύτερο. 
  • Παρθένους που έχουν γεννηθεί από 6-22 Σεπτεμβρίου που θα τους απασχολήσουν εντάσεις στην οικογένεια και θα πρέπει να φανούν προσεκτικοί σε θέματα εργασίας και συμφωνιών που κλείνουν.
  • Τοξότες που έχουν γεννηθεί από 6-20/12 οι οποίοι θα χρειαστεί να μαχηθούν θερμά για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους σε συνεργασίες, σχέσεις, καριέρα και γάμο.

Ημερομηνίες που χρειάζονται προσοχή: 12 Σεπτεμβρίου 
Θετικές ημερομηνίες: 2 & 21 Σεπτεμβρίου

Τέταρτη αναδρομή από 19 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου 2017. 
Η αναδρομή αρχίζει στον Αιγόκερω και ολοκληρώνεται στον Τοξότη και αυτή την φορά επηρεάζονται όσους έχουν πλανήτες στις τελευταίες μοίρες των μεταβλητών ζωδίων ή στις πρώτες 15 μοίρες των παρορμητικών. Συγκεκριμένα επηρεάζονται:
  • οι γεννημένοι από 18 Μαρτίου έως 4 Απριλίου με ευκαιρίες για θετικές συνεργασίες και ταξίδια.
  • οι γεννημένοι από 18 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου με μικρές αλλά καλές ανάσες στις σχέσεις τους και στα οικονομικά τους.
  • οι γεννημένοι από 20 Σεπτεμβρίου έως 8 Οκτωβρίου με αναποδιές και προβληματισμούς σε οικογένεια και στην ευεξία τους.
  • οι γεννημένοι από 19 Δεκεμβρίου μέχρι 6 Ιανουαρίου με κάποιες καλές ευκαιρίες για επαγγελματικές συμφωνίες και οικονομικά, που όμως θα πρέπει να τις εξετάσουν εξονυχιστικά.

Θετικές ημερομηνίες: 27 Δεκεμβρίου 2016 & 3 Ιανουαρίου 2017 


ανάδρομος Άρης για το 2016
Ο πλανήτης θα είναι ανάδρομος από 18 Απριλίου μέχρι και 29 Ιουνίου φέτος ξεκινώντας από τον Τοξότη και ολοκληρώνοντας την αναδρομή του στον Σκορπιό. Όσοι επηρεάζονται θα εσωτερικεύσουν την δράση και τον θυμό τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσωτερικές διαμάχες και εντάσεις που με την σειρά τους θα πυροδοτήσουν προβλήματα και ανισορροπίες. Να κρατάτε επιφυλάξεις και να μην δράσετε άμεσα, πάρτε χρόνο για να δείτε τα θέματά σας. 

Θα επηρεάσει κυρίως όσους έχουν γεννηθεί από 11-27 Φεβρουαρίου, από 13-30 Μαΐου, από 15-31 Αυγούστου και από 14-30 Νοεμβρίου. 

Ημερομηνίες που χρειάζονται προσοχή:
  • από 23-27 Μαΐου η Αφροδίτη θα βρεθεί απέναντι από τον ανάδρομο Άρη, φέρνοντας προστριβές και ξεσπάσματα κυρίως στα μεταβλητά ζώδια των πρώτων ημερών.
  • από 6-12 Ιουνίου θα λειτουργεί η αντίθεση Ερμή-Άρη παίζοντας με τα νεύρα των σταθερών ζωδίων του τρίτου δεκαημέρου. 
  • από 14-16 Ιουνίου και από 24-28 Ιουνίου ο ανάδρομος Άρης θα γίνει κορυφή σε δύο γιόντ, το πρώτο με Ήλιο-Ουρανό και το δεύτερο με Ερμή-Ουρανό. Οι παραπάνω ημερομηνίες είναι μέρες προσαρμογής και προσπάθειας με κλειδί την υπομονή και όχι την βιασύνη.


ανάδρομος Δίας για το 2016
Ο Δίας φέτος θα γυρίσει ανάδρομος στην Παρθένο από 8 Ιανουαρίου έως 9 Μαϊου και επηρεάζει κυρίως όσους έχουν πλανήτες από την 13η μοίρα μέχρι και την 23η των μεταβλητών ζωδίων και τους γεννημένους:
  • από 2-13 Μαρτίου σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών
  • από 2-14 Ιουνίου σε θέματα οικογενείας και σπιτιού
  • από 5-16 Σεπτεμβρίου σε θέματα ευκαιριών και προσωπικής ανάπτυξης  
  • από 5-15 Δεκεμβρίου σε θέματα εργασίας και γάμου.

Ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης, της αισιοδοξίας και των ευκαιριών που προσφέρει η ζωή. Όταν είναι ανάδρομος, η ενέργεια για επέκταση στρέφεται εσωτερικά με αποτέλεσμα η περίοδος να είναι μια καλή ευκαιρία για εσωτερική ανάπτυξη. Ταυτόχρονα όμως δημιουργεί την τάση να μεταθέτουμε τα σχέδια μας για αργότερα, να τα ξανασκεφτόμαστε και στο τέλος να μην κάνουμε τίποτα. 

Ημερομηνίες που χρειάζονται προσοχή
Ο πρώτος μήνας της αναδρομής είναι ιδιαίτερος, καθώς από 8 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου ο Δίας θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον βόρειο δεσμό, κάνοντας το διάστημα και τα γεγονότα που θα το συνοδεύσουν σημαντικό τόσο κοινωνικά και πολιτικά όσο και ατομικά, ιδιαίτερα για τους γεννημένους:
  • από 12-14 Μαρτίου, 
  • από 25-27 Μαρτίου (από αντισκιά), 
  • από 14-17 Σεπτεμβρίου και 
  • από 28-30 Σεπτεμβρίου (από αντισκιά)

ανάδρομος Κρόνος για το 2016
Ο Κρόνος θα αναδρομήσει στον Τοξότη από τις 25 Μαρτίου έως τις 12 Αυγούστου. Η αναδρομή ξεκινάει με ένα ακριβή σχηματισμό ταυ-τετραγώνου με βάση την αντίθεση Αφροδίτης-Δία και κορυφή τον Κρόνο. Ένα δυναμικός πλανητικός σχηματισμός σε μεταβλητά ζώδια που σηματοδοτεί αλλαγές στον κόσμο αλλά και στην ζωή σου. Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας, υπερβολικός έλεγχος, κριτική και προβλήματα στην οικονομική ανάπτυξη. Αλλαγές και αναθεωρήσεις σε παγιωμένες απόψεις και πεποιθήσεις σε ατομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο κυβερνήσεων και νόμων. Επηρεάζει σε αντίστοιχα θέματα που προκύπτουν από την οικοθεσία του ατομικού σου χάρτη και σίγουρα σε επηρεάζει αν έχεις προσωπικούς πλανήτες από την 9η έως την 26η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων ή αν έχεις γεννηθεί:
  • από 27/2-18/3 σε θέματα εργασίας και γάμου.
  • από 29/5-18/6 σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών
  • από 31/8-20/9 σε θέματα οικογενείας και σπιτιού
  • από 01-20/12  σε θέματα ευκαιριών και προσωπικής ωρίμανσης  

Ημερομηνίες που χρειάζονται προσοχή: 
25 Μαρτίου, 26 Μαΐου, 3 & 4 Ιουνίου, 18 & 20 Ιουνίου και 6 Αυγούστου
Ημερομηνίες που λειτουργούν θετικά: 
30 Μαρτίου, 5 & 18 Απριλίου, 19 & 20 Ιουλίου και η 1η Αυγούστου.


ανάδρομος Ουρανός για το 2016
Ο πλανήτης θα είναι ανάδρομος στον Κριό κατά το διάστημα από 30 Ιουλίου έως 28 Δεκεμβρίου. Απρόσμενα και ξαφνικά γεγονότα θα οδηγήσουν σε αφύπνιση, ανεξαρτησία και απελευθέρωση. Θα χρειαστεί πιθανώς να αποχαιρετήσεις κάτι σημαντικό για σένα όπως μια σχέση, μια θέση, την προστασία και την αποδοχή από την οικογένεια και την κοινωνία ή την ασφάλεια του γνώριμου και του οικείου. Επηρεάζει  όσους έχουν πλανήτες από την 20η έως την 24η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων και κυρίως:
  • Κριούς που έχουν γεννηθεί από 8-16/4 σε θέματα προσωπικότητας και σημαντικών αποφάσεων.
  • Καρκίνους που έχουν γεννηθεί από 11-19/7 σε θέματα εργασίας και καριέρας.
  • Ζυγούς που έχουν γεννηθεί από 11-19/10 σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών.
  • Αιγόκερους που έχουν γεννηθεί από 9-17/1 σε θέματα σπιτιού και οικογένειας.

ανάδρομος Ποσειδώνας για το 2016
Ο πλανήτης θα είναι ανάδρομος στους Ιχθύς κατά το διάστημα από 14 Ιουνίου έως 19 Νοεμβρίου. Δημιουργείται μια κρίση ταυτότητος που θα σε βοηθήσει όμως στο τέλος να αφήσεις πίσω σου προσκολήσεις του εγώ και να επανεφεύρεις τον εαυτό σου. Τα απωθημένα στο υποσυνείδητο κομμάτια της προσωπικότητάς σου βγαίνουν στην επιφάνεια ζητώντας σου να τα αντιμετωπίσεις, να τα αποδεχτείς και να τα μεταμορφώσεις. Επηρεάζει όσους έχουν πλανήτες από την 9η έως την 12η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων και κυρίως:
  • Διδύμους που έχουν γεννηθεί από 28/5 έως 5/6
  • Παρθένους που έχουν γεννηθεί από 30/8 έως 7/9
  • Τοξότες που έχουν γεννηθεί από 1-7/12
  • Ιχθύς που έχουν γεννηθεί από 26/2 έως 5/3 

ανάδρομος Πλούτωνας για το 2016
Ο πλανήτης θα είναι ανάδρομος στον Αιγόκερω κατά το διάστημα από 18 Απριλίου έως 26 Σεπτεμβρίου. Ο Πλούτωνας ανάδρομος συμπεριφέρεται ακόμη πιο πλουτώνια από ο,τι συνήθως. Είναι περίοδος έντονη, με αρκετή συγκέντρωση και με περισσότερες πληροφορίες ή συνειδητοποιήσεις από πριν. Μπορείς να δεις και να καταλάβεις περισσότερα και αυτό σε κάνει να υποπτεύεσαι τα κίνητρα των άλλων. Είναι περίοδος για να απομακρύνεις ό,τι δεν λειτουργεί και να αφήσεις πίσω σου συμπεριφορές και σκεπτικά που ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Επηρεάζει όσους έχουν πλανήτες από την 15η έως την 17η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων και κυρίως:
  • Κριούς που έχουν γεννηθεί από 4-8/4 σε θέματα καριέρας και γάμου.
  • Καρκίνους που έχουν γεννηθεί από 6-11/7 σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών.
  • Ζυγούς που έχουν γεννηθεί από 7-11/10 σε θέματα σπιτιού και οικογένειας.
  • Αιγόκερους που έχουν γεννηθεί από 5-9/1 σε θέματα προσωπικά και σε σημαντικές αποφάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: