18.1.16

Αστρολογικός Οδηγός 2016 & Προβλέψεις


Μια χρονιά δυσκολιών
Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα συνεχίζει και επιδρά, παρότι η όψη δεν είναι πλέον ακριβείας και ολοκληρώθηκε μέσα στο 2015. Οι τελευταίες σημαντικές ανατροπές και ριζικές αλλαγές τοποθετούνται λοιπόν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους και από Απρίλιο θα περάσουμε όλοι σε μια κατάσταση αναθεώρησης κυρίως των επαγγελματικών μας και των δράσεων ή πρωτοβουλιών που παίρνουμε πάνω σε σοβαρά ζητήματα της ζωής μας τα οποία σχετίζονται με το γενικότερο σκεπτικό μας, την φιλοσοφία της ζωής, την παιδεία και τον νόμο. 

Τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν από αρχές καλοκαιριού, αλλά θα χρειαστεί σίγουρα να φτάσουμε μέχρι το φθινόπωρο για να κατασταλάξουν οι εξελίξεις και εμείς μαζί. Η όψη που επιδρά και σφραγίζει το 2016 δεν είναι άλλη από το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα και καθ'όλη την διάρκεια της χρονιάς θα χρειαστεί να οπλιστούμε με υπομονή απέναντι σε δυσκολίες, καθυστερήσεις και πιθανές αποτυχίες σε επαγγελματικούς κυρίως αλλά όχι μόνο στόχους. 

Θετική επίδραση θα έχει ο Δίας που από το φθινόπωρο θα φύγει από την Παρθένο και θα περάσει στον Ζυγό και θα μπορέσουμε να βρούμε περισσότερη ισορροπία αν και βέβαια το ταυ-τετράγωνο που θα σχηματίζει με το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα προς τα τέλη της χρονιάς θα φέρει πάλι ανατροπές και εντάσεις στην ζωή μας.



Οι εκλείψεις του έτους

Η χρονιά φιλοξενεί συνολικά πέντε εκλείψεις οι οποίες ενεργοποιούν τον παρορμητικό σταυρό τον Μάρτιο, τον μεταβλητό σταυρό τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο και τον σταθερό σταυρό τον Αύγουστο. 

Οι ανάδρομοι πλανήτες του έτους
Ο Ερμής φέτος θα αναδρομήσει κατά την διάρκεια του 2016  όχι τρεις όπως συνήθως, αλλά τέσσερις φορές στα ζώδια της Γης, ενώ ο Άρης θα είναι ανάδρομος για λίγο περισσότερο από δύο μήνες φέρνοντας εμπλοκές και καθυστερήσεις στα επαγγελματικά μας. Ο Δίας θα είναι ανάδρομος από τις αρχές της χρονιάς και μέχρι τις αρχές του Μάη, ενώ ο Κρόνος θα μας δυσκολέψει περισσότερο κατά την περίοδο άνοιξη-καλοκαίρι του 2016. Τέλος, όλοι οι εξωκρόνιοι πλανήτες θα είναι ανάδρομοι ταυτόχρονα από το καλοκαίρι και μετά. 

Ετήσιες προβλέψεις για το ζώδιό σου
Έχοντας ήδη μια γενική εικόνα της χρονιάς μπορείς να δεις πιο συγκεκριμένα τι υπόσχεται η καινούργια χρονιά για το ζώδιό σου συνεχίζοντας στο astropedia.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: