18.4.16

Ανάδρομος Άρης από 17.4 ως 29.6.2016

Ο Άρης γυρίζει φαινομενικά ανάδρομος κάθε δύο χρόνια (26 μήνες) για δυόμιση μήνες (10 εβδομάδες) και καλύπτει ανάδρομος γύρω στις 15 μοίρες του ζωδιακού. Ο πλανήτης εισήλθε στην περίοδο προετοιμασίας του στις 17 Φεβρουαρίου για να κάνει την πρώτη του στάση και να γυρίσει ανάδρομος στις 17 Απριλίου. Θα παραμείνει ανάδρομος μέχρι και τις 29 Ιουνίου διανύοντας το διάστημα από την 9η μοίρα του Τοξότη μέχρι και την 23η μοίρα του Σκορπιού και από 30 Ιουνίου μέχρι 22 Αυγούστου θα βρίσκεται στην φάση της απελευθέρωσης του.



Παύσατε πυρ
Η φαινόμενη ανάδρομη κίνηση του πλανήτη θα επηρεάσει κυρίως όσους έχουν γεννηθεί από 11-27 Φεβρουαρίου, από 13-30 Μαΐου, από 15-31 Αυγούστου και από 14-30 Νοεμβρίου, αλλά και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες και σημεία από την μηδενική έως την 9η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων και από την 23η μέχρι την 29η των σταθερών ζωδίων. Από αντισκιά θα επηρεάσει τους γεννημένους από 11-28/1 και από 13-30/7. Όσοι επηρεάζονται θα εσωτερικεύσουν την δράση και τον θυμό τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσωτερικές διαμάχες και εντάσεις που με την σειρά τους θα πυροδοτήσουν προβλήματα και ανισορροπίες. Καλό είναι όσοι επηρεάζονται να κρατήσουν επιφυλάξεις και να μην δράσουν άμεσα, να πάρουν τον χρόνο τους για να δουν τα θέματά τους.

Τι περιμένουμε
Θέματα που σχετίζονται με τον Άρη είναι η δράση, η τόλμη, το θάρρος, η κινητοποίηση, η βούληση, η διεκδίκηση, ο θυμός, η σεξουαλικότητα, η σωματική ενέργεια, η επιβίωση,  ο ανταγωνισμός, η πρωτοβουλία και η αποφασιστική δράση. Κυβερνά το αίμα, τους μυς και τα γεννητικά όργανα. Κατά την αναδρομή ενός πλανήτη η ενέργεια εσωτερικεύεται και τα θέματα με τα οποία σχετίζονται περνάνε από σκέψη και επαναπροσδιορισμό. Στην εξωτερική πραγματικότητα υπάρχουν εμπόδια και καθυστερήσεις, τα γεγονότα όμως δεν συμβαίνουν για να τιμωρηθούμε ή να καταστραφούμε αλλά για να μας κάνουν να βγούμε από το καβούκι μας και να εκδηλώσουμε σωστά και δημιουργικά την άρεια ενέργεια.

Οι ετοιμοπόλεμοι
Κατά την περίοδο της σκιάς του πλανήτη (17/2-17/4) αναπτύχθηκε δυναμικό ψυχολογικής προετοιμασίας για θεραπεία και αποκατάσταση θεμάτων μέσα από την συνειδητή παρατήρησή τους με αφορμή κάποια γεγονότα. Τα θέματα αυτά έχουν κοινό άξονα την σωματική και την ψυχολογική υγεία/αρρώστια, την καταστροφική και αντιπαραγωγική συμπεριφορά ή την δραστήρια κίνηση σε σχέσεις και επαγγελματικά και την στασιμότητα.

Όσοι έχουν ισχυρή άρεια ενέργεια στον χάρτη τους, όπως για παράδειγμα ένας Κριός ή ένας Σκορπιός (τα ζώδια που παραδοσιακά κυβερνά ο Άρης) ή όσοι έχουν νεφέλωμα πλανητών σε αυτά τα ζώδια ή έχουν τον Άρη δυνατό είτε από θέση είτε από όψεις, κατά την περίοδο της αναδρομής του πλανήτη συνήθως δεν λειτουργούν παρορμητικά, αλλά γίνονται λιγότερο δραστήριοι και περισσότερο υπομονετικοί. Δεν βιάζονται να δράσουν και περιμένουν πρώτα τα γεγονότα να εξελιχθούν πλήρως, προτού αυτοί κινηθούν.

Όσοι όμως δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία νοιώθουν ανυπόμονοι και θέλουν να πιέσουν τις καταστάσεις ώστε να βγει κάποιο αποτέλεσμα, κάτι που βέβαια δεν είναι συνετό. Το μήνυμα της αναδρομής είναι να είμαστε προσεκτικοί και να σκεφτούμε διπλά και τριπλά προτού δράσουμε, παραμένοντας ωστόσο δραστήριοι και παραγωγικοί, κάνοντας σκληρή δουλειά και αποφεύγοντας τσακωμούς, πιέσεις και συγκρούσεις.

Η χαρά του κακεργέτη
Παρότι στον χάρτη της αναδρομής η απόσταση Άρη-Κρόνου είναι μεγάλη για να θεωρήσουμε ότι βρίσκονται σε σύνοδο, η αναδρομή του Άρη συμβαίνει παράλληλα με αυτήν του Κρόνου και οι δύο πλανήτες συνδέονται ποικιλοτρόπως. Ο Κρόνος για παράδειγμα ολοκληρώνει την αναδρομή του και γυρίζει ορθόδρομος στην 9η μοίρα του Τοξότη, εκεί δηλαδή ακριβώς όπου άρχισε την αναδρομή του ο Άρης. Επίσης ο Άρης όταν θα βγει από την σκιά του στις 22 Αυγούστου θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Κρόνο. Για την αναδρομή του Κρόνου δες το άρθρο εδώ.

Θεματικές που αναπτύσσονται κατά την αναδρομή του πλανήτη
  • υπεράσπιση του εαυτού
  • διαχείριση θυμού
  • η σχέση μας ή η ανοχή στην βία
  • σεξουαλική κατάχρηση/κακοποίηση
  • τα αρνητικά γεγονότα δείχνουν ποια από τα σχέδιά μας χρειάζονται περισσότερη δουλειά ή καλύτερη προετοιμασία

Διαστήματα που χρειάζονται προσοχή
  • από 23-27 Μαΐου η Αφροδίτη θα βρεθεί απέναντι από τον ανάδρομο Άρη, φέρνοντας προστριβές και ξεσπάσματα κυρίως στα μεταβλητά ζώδια των πρώτων ημερών.
  • από 6-12 Ιουνίου θα λειτουργεί η αντίθεση Ερμή-Άρη παίζοντας με τα νεύρα των σταθερών ζωδίων του τρίτου δεκαημέρου.
  • από 14-16 Ιουνίου και από 24-28 Ιουνίου ο ανάδρομος Άρης θα γίνει κορυφή σε δύο σχηματισμούς γιόντ, ο πρώτος με Ήλιο-Ουρανό και ο δεύτερος με Ερμή-Ουρανό. Οι παραπάνω ημερομηνίες είναι μέρες προσαρμογής και προσπάθειας με κλειδί την υπομονή και όχι την βιασύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: