11.5.16

Ταυ-τετράγωνο Δία-Κρόνου-Ποσειδώνα (Μάιος-Ιούνιος 2016)

Ένα σημαντικό δίμηνο που αποδομεί κάθε σχέση
Μέσα στον Μάιο ο σχηματισμός ταυ-τετραγώνου ανάμεσα σε Δία, Κρόνο και Ποσειδώνα γίνεται πιο στενός και ενώ δεν πρόκειται να γίνει ιδιομοιρίας, όλοι νοιώθουμε την επιρροή και την επίδραση που ασκεί ήδη από τώρα και θα συνεχίσουμε να την νοιώθουμε και μέσα στον Ιούνιο.


Τι γίνεται ακριβώς;
Παρατηρούμε ότι ο Κρόνος-Ποσειδώνας βρίσκονται και οι δύο σε ζώδια του Δία και τώρα που το ταυ-τετράγωνο στενεύει, ο Δίας έχει μόλις γυρίσει ορθόδρομος. Αν ακολουθήσουμε την πλανητική άλυσο του Δία βλέπουμε ελέγχεται από τον Ερμή που είναι ανάδρομος στον Ταύρο και ο Ερμής καταλήγει να ελέγχεται από την Αφροδίτη, η οποία βρίσκεται δυνατή, επίσης στον Ταύρο. Ένα στοιχείο που συμπεραίνουμε από αυτό λοιπόν, είναι ότι η περίοδος του διμήνου Μάιος-Ιούνιος, είναι περίοδος που ευνοούνται διαπραγματεύσεις και θετικοί συμβιβασμοί καθώς επανεξετάζουμε και επανεκτιμούμε  ή ακόμη και τεστάρουμε μέσα από κάποια πρόκληση ένα σύστημα σκέψης ή πεποίθησης ή μια οργανωμένη ομάδα με τελικό πιθανό αποτέλεσμα μια θετική αναδιοργάνωση στους τομείς που μας επηρεάζει ο Δίας στον ατομικό μας χάρτη.

Νέοι τρόποι συσχετισμού
Το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα (η όψη θα αναλυθεί σε προσεχές άρθρο), ως μέρος του σχηματισμού, μας μιλά για σοβαρό ανασχηματισμό και αναμόρφωση σημαντικών δομών και πεποιθήσεων και δίνει έμφαση στα όρια τονίζοντας τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα διαφορετικά στυλ, απόψεις και πιστεύω των ανθρώπων και των κοινωνιών, φέρνοντας στο τέλος απογοήτευση. Ο Δίας από την Παρθένο και υπό τον έλεγχο του ανάδρομου Ερμή αναλύει, τεμαχίζει, αποδομεί και διερευνά ή αμφισβητεί όλα τα συστήματα, αλλά καθώς όπως είπαμε ο Ερμής ελέγχεται από την Αφροδίτη, μπορούμε να περιμένουμε μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας να αναδυθούν νέες μορφές, νέες σχέσεις και νέοι συνεταιρισμοί ή συνασπισμοί.

Ο Δίας μαζί με τον Ποσειδώνα μιλάνε για διεύρυνση της φαντασίας, μυστικιστικές εμπειρίες, την επιστροφή στην πίστη ή και το αντίθετο, την απογοήτευση από την πίστη σε μια συγκεκριμένη θρησκεία. Και πάλι όμως, ο ανάδρομος Ερμής και η Αφροδίτη από τον Ταύρο οδηγούν σε αποτελεσματικές αμφισβητήσεις, συζητήσεις και αναλύσεις που διαμορφώνουν νέες πολιτικές και κοινωνικές δομές.

Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά
Φυσικά παράλληλα με το ταυ-τετράγωνο, υπάρχει και ο ανάδρομος Άρης που με την παρουσία του προδίδει μια επιπλέον νότα. Όσο λοιπόν Δίας-Κρόνος-Ποσειδώνας λειτουργούν αποδομώντας παλιά συστήματα και πεποιθήσεις για να αναδομήσουν κάτι καινούργιο, ο ανάδρομος Άρης ρίχνει λάδι στην φωτιά βαθαίνοντας το ρήγμα και μεγαλώνοντας τις αποστάσεις μεταξύ των στρατοπέδων. Αναγκαστικά και με πόνο η παλιά ομάδα πρέπει να διαλυθεί για να μπορέσει να υπάρξει ο χώρος για να πατήσει το καινούργιο που συντελείται τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: