20.6.16

Πανσέληνος 20.06.2016 στον άξονα Διδύμων-Τοξότη


Η Πανσέληνος του Ιουνίου λαμβάνει χώρα στις 20 του μήνα, στις δύο το μεσημέρι. Ολοκληρώνεται στην 29η μοίρα και 33 λεπτά του άξονα Διδύμου-Τοξότη και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω.



Σε επηρεάζει;
Από την Πανσέληνο του Ιουνίου επηρεάζεται ο μεταβλητός σταυρός (Δίδυμοι-Παρθένοι-Τοξότες και Ιχθύες) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 18-20/3, από 18-20/6, από 20-22/9 και από 20-22/12 αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 27η μοίρα και μετά των μεταβλητών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 21/6 και 23/12 ή όσοι έχουν πλανήτη στην πρώτη μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες. 

Στα μισά του κύκλου
Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 5 του μήνα. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο
  • έξαψη και προσδοκία για μια νέα κατάσταση
  • αίσθηση δύναμης πάνω στα αρνητικά
  • συνειδητοποίηση της μοναξιάς από την ρηχή ύπαρξη
  • επιθυμία για βαθύτερη αντιληπτικότητα
  • σαφέστερη άποψη στόχων και βούλησης
  • γίνομαι αυτό που οραματίστηκα και αποδέχομαι αδυναμίες

Η γεύση των επόμενων ημερών
Η Πανσέληνος αυτή γίνεται λίγο πριν το θερινό ηλιοστάσιο και λειτουργεί ως πρόδρομος των εξελίξεων κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Γίνεται σε αναιρετική μοίρα Η αρχική και η τελική μοίρα κάθε ζωδίου δηλώνουν μετάβαση. Ο συμβολισμός είναι προφανής: ένας πλανήτης στην 29η μοίρα ενός ζωδίου ετοιμάζεται να εισέλθει σε ένα καινούργιο ζώδιο και άρα σε ένα καινούργιο περιβάλλον, σε μια νέα κατάσταση πραγμάτων και η θέση του πλανήτη στην 29η μοίρα μπορεί να δηλώνει ένα κρίσιμο γεγονός που χρειάζεται να λάβει χώρα προτού γίνει η μετάβαση ή ακόμη και για να γίνει η μετάβαση. Το άτομο προετοιμάζεται για να επιφέρει μια χαρακτηριστική και μόνιμη αλλαγή στην ζωή του. Επίσης μπορεί να δηλώνεται απόγνωση, ανυπομονησία και κακοτυχία με αυτή την μοίρα, σύμφωνα με την αστρολόγο Ivy Goldstein-Jacobson.

Η μετάβαση με αυτή την Πανσέληνο γίνεται από έξω προς τα μέσα. Αφήνουμε πίσω μας τις πληροφορίες, την κίνηση, τις εντάσεις της εξωτερικής πραγματικότητας και εισερχόμαστε στο πεδίο της ψυχής και του εσωτερικού μας κόσμου. Όχι για να χαλαρώσουμε, αλλά για να δούμε πώς όλα αυτά που έχουμε ζήσει μέχρι στιγμής μιλάνε στην ψυχή μας και πώς εμείς στεκόμαστε πρακτικά απέναντι σε αυτά. Έρχεται η ώρα για να πάρουμε αποφάσεις. Πριν γίνει αυτό και γύρω στις μέρες της Πανσελήνου θα χρειαστεί να περάσουμε έντονα και να ασχοληθούμε επισταμένως με τελευταίες λεπτομέρειες της εξωτερικής ζωής μας και να ολοκληρώσουμε δράσεις που δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

Η Πανσέληνος γίνεται δύο μέρες μετά την τελειοποίηση του τετραγώνου Κρόνου-Ποσειδώνα και τονίζει τους φόβους και τα άγχη μας. Είναι σημαντικό να γίνουν ανοιχτές και χωρίς φόβο συζητήσεις για τα θέματα που μας απασχολούν, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα. Ο κυβερνήτης του χάρτη είναι η Αφροδίτη και ο κύριος της Πανσελήνου είναι ο Ερμής. Η Αφροδίτη αποχωρεί από το τετράγωνο με τον ωροσκόπο και βρίσκεται στον ένατο οίκο του χάρτη στην τριπλότητά της και στην έξαρση του Δία. Θέλει πλέον να φιλοσοφήσει και να δώσει την ενέργειά της στην υλοποίηση ανώτερων μορφών και να θρέψει την σκέψη του έρωτα. Ο Ερμής από την άλλη, είναι πιο δυνατός από θέση. Κινείται στο ζώδιό του και βρίσκεται στην τριπλότητα του Κρόνου, κάνοντας αντίθεση ιδιομοιρίας με αυτόν.  Η αντίθεση με τον Κρόνο μας κάνει να σκεφτούμε αμυντική στάση, υπερβολικά ισχυρές πεποιθήσεις, κριτική και σχέδια για απομόνωση των άλλων.

Ενεργά Μεσοδιαστήματα
Τα μεσοδιαστήματα Ήλιος/Άρης και Σελήνη/Άρης
ενεργοποιούνται από Ερμή, Κρόνο και Ποσειδώνα. Σύμφωνα με τον Έμπερτιν τα παραπάνω είναι άξονες σωματικής συμπεριφοράς, ζωτικότητας, θέλησης για ζωή, πνευματικής δραστηριότητας, συναισθηματικής έντασης, αυθορμητισμού και έντονων και ζωηρών συγκινήσεων. Η ενεργοποίηση από Ερμή φέρνει ετοιμότητα για δράση, αλλά με νευρικότητα και πρόωρη κρίση ή κριτική. Η ενεργοποίηση από Κρόνο φέρνει δυσκολίες στο επάγγελμα ή στην καριέρα και περιορισμούς ή αναστολές στην έκφραση των συναισθημάτων. Τέλος η ενεργοποίηση από Ποσειδώνα φέρνει αποστροφή για την εργασία, έλλειψη ενέργειας, υπονόμευση επαγγελματικής θέσης, αδύναμη θέληση, αναταραχή, στεναχώρια, ασθένειες και εσφαλμένες ενέργειες.

Τα μεσοδιαστήματα Ερμή/Πλούτωνα και Κρόνου/Πλούτωνα ενεργοποιούνται από την ίδια την Πανσέληνο. Το πρώτο μεσοδιάστημα είναι άξονας αναπάντεχων ειδήσεων κατά Έμπερτιν, υποβολής, υποδήλωσης και έντεχνης πειθούς, ενώ το δεύτερο είναι άξονας ομαδικού περιορισμού, κατάλυσης της εξουσίας, σκληρότητας και σκληρής εργασίας. Ενεργοποιούμενα από τα φώτα, περιμένουμε να κινηθούν με κάποιο τρόπο τα παραπάνω θέματα, ίσως μέσα από συγκεκριμένα πρόσωπα, κατά το επόμενο διάστημα.

Η Αφροδίτη, κυβερνήτης του χάρτη ενεργοποιεί τα μεσοδιαστήματα Ήλιου/MC και Σελήνης/MC. Τα παραπάνω μεσοδιαστήματα είναι άξονες του Εγώ και της Ψυχής, της ατομικότητας, της προσωπικής επιδίωξης και του ενδιαφέροντος για τις ρίζες και την οικογένεια. Η ενεργοποίηση από την Αφροδίτη φέρνει την δημιουργία μιας πιο προσωπικής σχέσης, την διάθεση για αρμονία και την διάθεση για να εμπειραθούμε και να βιώσουμε πιο βαθιά μια ερωτική σχέση.

Πώς θα επηρεάσει η Πανσέληνος το ζώδιό σου;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Για να δεις πώς επηρεάζεται το ζώδιό σου συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες.
Athan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: