11.6.16

Ανάδρομος Ποσειδώνας-Ιούνιος 2016

Ο Ποσειδώνας αναδρομεί στις 13 Ιουνίου και θα παραμείνει ανάδρομος μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου 2016. Η αναδρομή του ξεκινά στην 12η μοίρα του Ιχθύος και ο πλανήτης θα φτάσει μέχρι και την 9η μοίρα του ζωδίου. Κατά την περίοδο που ο Ποσειδώνας είναι ανάδρομος θα επηρεάσει κυρίως όσους έχουν πλανήτες από την 9η ως την 12η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων.


Ο ανάδρομος Ποσειδώνας μας κάνει να είμαστε πιο ευαίσθητοι και πιο δεκτικοί σε ερεθίσματα από ό,τι συνήθως και λόγω αυτής της δεκτικότητας μπορούμε να δούμε πιο βαθιά στα πράγματα από όταν ο Ποσειδώνας είναι ευθύδρομος με αποτέλεσμα να έχουμε μια διαφορετική κατανόηση των πραγμάτων.


Θα χρειαστούν προσοχή οι μήνες μέχρι και τον Αύγουστο γιατί θα είναι ενεργό το τετράγωνο του επίσης ανάδρομου Κρόνου με τον Ποσειδώνα.

Είναι πιο εύκολο αυτή την περίοδο να αντιληφθούμε πράγματα που μας είχαν διαφύγει όσο ο πλανήτης ήταν στην κανονική του τροχιά και είναι σημαντικό να δράσουμε πάνω στα προβλήματα που αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν τώρα γιατί μετά την ευθυδρόμηση μπορεί να δυσκολέψουν περισσότερο οι καταστάσεις. Είναι επίσης σημαντικό να ‘‘δουλέψουμε’’ στο εσωτερικό επίπεδο γιατί διαφορετικά θα πληγούμε από τα αρνητικά του Ποσειδώνα, από απογοήτευση και από την αίσθηση του ανικανοποίητου. Καθώς η αντίληψή μας και η διαίσθηση βαθαίνουν τώρα, είναι σημαντικό να ακούμε περισσότερο, να αφουγκραζόμαστε την εσωτερική μας φωνή και να μιλάμε για όσα αισθανόμαστε και για τις εντυπώσεις που εισπράττουμε, διαφορετικά όλες αυτές οι εντυπώσεις και όλα αυτά τα ερεθίσματα θα παραμείνουν μέσα μας δημιουργώντας ένα βαρύ φορτίο.

Είναι σημαντικό να αποφύγουμε φάρμακα, χημικές και διεγερτικές ουσίες κατά την ανάδρομη περίοδο, όπως επίσης και την επαφή με άτομα που έχουν εθιστεί σε ουσίες, που έχουν εθιστικές τάσεις ή που μας απορροφούν με κάποιο τρόπο την ενέργειά μας. Η περίοδος είναι ιδανική για να σκεφτούμε και να διακρίνουμε τι είναι δικό μας και τι είναι αυτό που πιάνουν οι κεραίες μας από τους άλλους ή από το εξωτερικό περιβάλλον. Αν αισθανόμαστε ανισόρροπα ή υπερβολικά, είναι πιθανόν οι κεραίες μας να λαμβάνουν πολλές πληροφορίες απέξω και χρειάζεται να γειωθούμε.


Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις γενικές έννοιες που σχετίζονται με τον πλανήτη ή με τα συγκεκριμένα θέματα που ο Ποσειδώνας κυβερνά στον χάρτη μας (ο οίκος που αρχίζουν οι Ιχθύες μας το δείχνει αυτό) ή ακόμη και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οίκο στον οποίο είναι τοποθετημένος ο γενέθλιος Ποσειδώνας μας (συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη) θα μας απασχολήσουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο κατά την αναδρομή του πλανήτη.

Δεν είναι απίθανο να χρειαστεί να ξαναδούμε και να επανεξετάσουμε θέματα που άρχισαν τον Φεβρουάριο αυτού του έτους ή που μας απασχόλησαν κατά το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου του 2015 και που δεν έχουν ακόμη βρει μια λύση.

  • Ο μεταβλητός σταυρός (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) και ειδικότερα οι γεννημένοι από 28/2-3/3, από 30/5-3/6, από 2-5/9 και από 2-5/12 με την αναδρομή του Ποσειδώνα προετοιμάζονται για ένα περιβάλλον με μπερδέματα, ψέματα και θα χρειαστεί να αναθεωρήσουν τα όνειρά τους. 
  • Οι Καρκίνοι και οι Σκορπιοί και ειδικότερα οι γεννημένοι από 30/-4/7 και από 2-5/11 θα περάσουν σχετικά ευχάριστα, βιώνοντας την ανάγκη να ονειρευτούν και να ζήσουν τον ρομαντισμό. Έμφαση στις θετικές εκδηλώσεις του πλανήτη, αλλά με μέτρο και προσοχή πάντα γιατί είναι ανάδρομος
  • Οι Ταύροι και οι Αιγόκεροι και ειδικότερα οι γεννημένοι από 29/4-3/5 και από 1-4/1 θα έχουν ευκαιρίες για να επαναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους, ειδικά μετά από κάποιες ανακαλύψεις και συνειδητοποιήσεις που θα κάνουν.
  • Οι Κριοί και οι Υδροχόοι και ειδικότερα οι γεννημένοι από 30/3-2/4 και από 29/1-1/2 θα χρειαστεί να προσέξουν την υγεία τους και την ισορροπία μυαλού, σώματος και ψυχής.
  • Οι Λέοντες και οι Ζυγοί και ειδικότερα οι γεννημένοι από 2-5/8 και από 2-5/10 θα βιώσουν ένα αδιόρατο άγχος και θα πρέπει να αναζητήσουν και να εντοπίσουν την πηγή του. Θα βάλουν νερό στο κρασί τους και θα προσαρμόσουν κάποια όνειρά τους στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: