19.9.17

Νέα Σελήνη στις 20.9.2017

Στις 20 Σεπτεμβρίου λαμβάνει χώρα η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 08:29 το πρωί στην 28η μοίρα της Παρθένου (27ο27') και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω
 
 
Σε επηρεάζει;
 
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι-Παρθένοι-Τοξότες-Ιχθύς) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 17-20/3, από 17-20/6 , από 19-22/9 και από 19-22/12 , αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 26η έως την 29η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 23/3 και στις 25/9 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 2η μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο.
 
Κάθε αρχή και δύσκολη;
 
Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 19 Οκτωβρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 20 του μήνα και μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, μέχρι την Πανσέληνο του επόμενου μήνα δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως.
 
Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη
 
  • Ανάγκη να μειωθεί η επικριτικότητα
  • Βοήθεια μέσα από ταπεινότητα
  • Επιθυμία για σωματική και πραγματική επαφή
  • Αρωγή των λιγότερο τυχερών από εμάς
  • Το τέλος της ασάφειας
  •  
     
    H γεύση των επόμενων ημερών
     
    Δεν έχουμε τελειώσει με την έκλειψη
    Η νέα Σελήνη του Σεπτέμβρη είναι η πρώτη νέα Σελήνη μετά την ολική ηλιακή έκλειψη της 21ης Αυγούστου. Καθώς οι εκλείψεις σηματοδοτούν την απαρχή ενός εξάμηνου με μακροπροθέσμους στόχους, κάθε νέα Σελήνη μέσα σε αυτό το διάστημα σηματοδοτεί τα στάδια της εξέλιξης αυτών των μακροπρόθεσμων στόχων και τα στάδια της εξέλιξης των σκοπών μας. Το μήνυμα της έκλειψης ήταν να κάνουμε τολμηρές αλλαγές με αυτοπεποίθηση που θα οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμη επιτυχία. Η συνεχόμενη προσπάθεια και η αποφασιστικότητα θα φέρουν την ανάπτυξη και την πρόοδο που επιθυμούμε. Η έκλειψη έγινε σε τρίγωνο με τον Ουρανό, πράγμα που υπόσχεται θετικές αλλαγές. Τώρα η νέα Σελήνη γίνεται σε ακριβείας χιαστί όψη με τον Ουρανό, πράγμα που σημαίνει ότι σε αυτό το στάδιο της εξέλιξης των στόχων μας, χρειάζεται προσαρμογή στις συνθήκες και στις περιστάσεις που αλλάζουν και η τροποποίηση της δράσης μας ή του αρχικού μας στόχου είναι αναγκαία για να μπορέσουμε να πετύχουμε.
     
    Ψυχολογική πίεση και διλήμματα
    Η χιαστί όψη των φώτων με τον Ουρανό μπορεί να μας κάνει νευρικούς και ανυπόμονους. Διαισθανόμαστε ότι μια σημαντική αλλαγή έρχεται και αυτό δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε και να χαλαρώσουμε. Μπορεί επίσης να δεχόμαστε πίεση από κάποιον άλλο, πιθανότατα ανώτερο μας, να αλλάξουμε κάτι και αυτό να μην μας αφήνει να ηρεμήσουμε ή να χρειαστεί να προσαρμοστούμε σε ένα ξαφνικό γεγονός ή σε μια απρόσμενη αλλαγή στην εργασία μας αλλάζοντας την ρουτίνα μας, την συμπεριφορά μας ή τα σχέδιά μας. Είναι σημαντικό να είμαστε ευέλικτοι και να προσαρμοζόμαστε στις τρέχουσες συνθήκες αυτή την περίοδο. Αντιστεκόμενοι στην αλλαγή και με μια διασπαστική αντιμετώπιση των γεγονότων, όχι μόνο θα δυσκολευτούμε και θα υποφέρουμε, αλλά θα χάσουμε επίσης και καλές ευκαιρίες. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε πλήρως την κατεύθυνσή μας και τα σχέδιά μας, απλά χρειάζεται να κάνουμε μελετημένες και προσεκτικές προσαρμογές.
     
    Η αλλαγή έχει πάντα και συνέπειες
    Στον χάρτη βλέπουμε την αντίθεση Δία-Ουρανού να είναι ήδη ενεργή. Η αντίθεση θα κορυφωθεί οκτώ μέρες μετά την Πανσέληνο, αποτελεί μέρος του συνοδικού κύκλου Δία-Ουρανού και είναι η τρίτη και τελευταία φορά που γίνεται. Οι προηγούμενες δύο αντιθέσεις κορυφώθηκαν στις 26 Δεκεμβρίου 2016 και στις 3 Μαρτίου 2017. Η αντίθεση του Δία με τον Ουρανό φέρνει ξαφνικές και σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή ροή της ζωής μας και μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις μας, την εργασία μας και γενικότερα τον τρόπο ζωής μας. Από την μια θέλουμε και οι ίδιοι να αλλάξουμε το σκηνικό της ζωής μας και να φέρουμε κατά κάποιο τρόπο τα πάνω-κάτω, από την άλλη όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να εξερευνήσουμε καινούργιες και άβατες μέχρι τώρα περιοχές. Επίσης, με αυτή την όψη αισθανόμαστε πως έχουμε τόσες ευθύνες και αρμοδιότητες που μας κρατάνε πίσω και μας εμποδίζουν να χαρούμε την ζωή μας. Όπως και να έχει το πράγμα, η όψη σηματοδοτεί την περίοδο που χρειάζεται να σκεφτούμε και να βρούμε τρόπους να απελευθερωθούμε από ό,τι μας εμποδίζει να βιώσουμε κάτι καινούργιο και ανανεωτικό.
     
    Ενεργά μεσοδιαστήματα

    ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ =ΕΡΜΗΣ/ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ

    Το μεσοδιάστημα δείχνει την επιθυμία να μοιραστούμε τις ιδέες μας με τους άλλους, αλλά και το ότι μας ενδιαφέρει πώς θα φανούν οι ιδέες μας και τι γνώμη θα σχηματίσουν οι άλλοι για εμάς. Οι ιδέες των άλλων, όταν ενεργοποιείται αυτό το μεσοδιάστημα, μας βοηθάνε να καθορίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να ξεδιαλύνουμε τις σκέψεις μας. Το μεσοδιάστημα της αναζήτησης μιας ιδέας. Επιλέγοντας ιδέες ώστε με αυτές να διαμορφώσουμε την ταυτότητά μας ή η ανατροφοδότηση από τους άλλους που φωτίζει την προσωπικότητά μας.

    Ενεργοποιούμενο το μεσοδιάστημα από τα φώτα καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να ανταλλάξουμε ιδέες αυτή την περίοδο, οι οποίες θα ωφελήσουν πρακτικά τα άτομα, αλλά ταυτόχρονα δημιουργείται και η ανάγκη διασαφήνισης και ξεκαθαρίσματος, καθώς τα συναισθήματα δημιουργούν σύγχυση εξαιτίας της σύγκρουσης μιας παλιάς με μια καινούργια ιδέα.

    ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ =ΑΦΡΟΔΙΤΗ/ΔΙΑΣ

    Είναι το μεσοδιάστημα όπου συνειδητοποιούμε την αφθονία και ότι το σύμπαν μπορεί να μας προσφέρει ατέλειωτα. Το μεσοδιάστημα του ενθουσιασμού και της εκτίμησης. Γενναιοδωρία στην αγάπη και στην εκδήλωση των συναισθημάτων. Ο συνδυασμός των πλανητικών ενεργειών μιλά για τα όμορφα πράγματα που έρχονται προς το μέρος μας, για την απόλαυση της πολυτέλειας, για το καλό φαγητό αλλά και για χρήματα που σπαταλιούνται και για νωθρότητα. Γινόμαστε εύκολα και γρήγορα δημοφιλείς, αρεστοί και ελκυστικοί. Λόγω πληθωρικότητας δινόμαστε τόσο πολύ στην αγάπη με αποτέλεσμα να αναλαμβάνουμε τελικά περισσότερες ευθύνες από αυτές που μπορούμε να αναλάβουμε.

    Καθώς το μεσοδιάστημα ενεργοποιείται από τα φώτα, η περίοδος μας οδηγεί να σκεφτούμε το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε γενναιόδωροι, δοτικοί και τρυφεροί με τους άλλους. Η αυτοπεποίθησή μας και η αξία που δίνουμε στον εαυτό μας βασίζεται στον ενθουσιασμό που δείχνουμε για τους άλλους και τα συναισθήματά μας τα οποία τώρα εκφράζονται πιο εύκολα, πιο ελεύθερα και με περισσότερο γενναιόδωρο τρόπο, δημιουργούν μια διάθεση πιο ρομαντική και τρυφερή, ενώ από την αρνητική πλευρά μπορεί να αναζητούμε την αυτοπεποίθηση μέσα από την προσοχή και την αξία που δίνουμε στην δική μας επιφανειακή ομορφιά, τα χρήματά μας, τα αποκτήματα μας και τις υλικές μας επιτυχίες και εξαιτίας προσωπικών ανασφαλειών οδηγούμαστε στο να παραχαϊδεύουμε τον εαυτό μας και να αφηνόμαστε σε υπέρμετρες απολαύσεις.


    ΔΙΑΣ =ΑΦΡΟΔΙΤΗ/ΚΡΟΝΟΣ

    Το μεσοδιάστημα της πνευματικής αγάπης ή της αγάπης που έχει κερδηθεί μέσα από δυσκολίες. Αναζητούμε την αγάπη που είναι βαθιά και διαρκεί στον χρόνο, την αγάπη που έχει πνευματικά στοιχεία. Η πνευματική αναζήτηση μπορεί να φέρει απομόνωση και σκληρότητα, αν δεν υπάρχει η αγάπη. Το μεσοδιάστημα επίσης μπορεί να αναφέρεται στην έλξη προς μεγαλύτερα άτομα ή στην εκτίμηση των πραγμάτων με έναν βαθύ τρόπο και όχι επιφανειακό. Μια σχέση ή μια σύνδεση που γίνεται για πρακτικούς λόγους ή η αίσθηση ότι κάποιος δεν μπορεί να κάνει επαφή και τελικά οδηγείται στην απομόνωση. Η εκτίμηση των περιορισμών.

    Καθώς το μεσοδιάστημα ενεργοποιείται από τον Δία, αποκτούμε θετικότερη στάση απέναντι στα εμπόδια και τους περιορισμούς της ζωής μας και γενικότερα μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι με λίγα πράγματα και καλά. Απλότητα και λιτότητα. Αυτή την περίοδο έχουμε την ανάγκη και την επιθυμία να εμβαθύνουμε και να διευρύνουμε την σχέση μας.


    Ν.Δ. =ΚΡΟΝΟΣ/ΟΥΡΑΝΟΣ

    Το μεσοδιάστημα που μιλά για την ένταση που υπάρχει πάντα όταν το παλιό έρχεται σε επαφή με το καινούργιο και για την διαλεκτική πάλη που δημιουργείται ανάμεσα στα παλιά και καθιερωμένα μοτίβα σκέψης και στους νέους τρόπους δράσης. Εδώ φαίνεται η σύγκρουση της ανάγκης να είμαστε ασφαλείς, τακτικοί και οργανωμένοι με την επιθυμία να πειραματιστούμε, να αλλάξουμε και να δοκιμάσουμε καινούργια και όχι τόσο καθιερωμένα πράγματα.

    Καθώς το μεσοδιάστημα ενεργοποιείται από τον σεληνιακό δεσμό, έχουμε την ανάγκη να συνδεθούμε περισσότερο με ανθρώπους που αναγνωρίζουν την μοναδική μας προσωπικότητα και τα ταλέντα μας και που θα μας βοηθήσουν να τα χρησιμοποιήσουμε και να τα εκδηλώσουμε. Υπάρχει όμως η τάση να κλειστούμε περισσότερο στον εαυτό μας και να καταπιέσουμε την αυθόρμητη και αληθινή εκδήλωση του ποιοι είμαστε ή να δυσκολευτούμε πολύ μέχρι να ανοιχτούμε και να κάνουμε επαφή με τους άλλους. Και αυτό βέβαια βοηθάει στο να κατανοήσουμε καλύτερα τα μοναδικά και ανεπανάληπτα στοιχεία που απαρτίζουν τον εαυτό μας.
     
    Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;
     
    Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Κάνε κλικ εδώ για να διαβάσεις τις γενικές προβλέψεις του ζωδίου σου.

    Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες!
     
    Athan 

    Δεν υπάρχουν σχόλια: