16.11.17

Νέα Σελήνη στον Σκορπιό στις 18.11.2017

Το πολύ δεν είναι και καλό..

Στις 18 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 13:42 το μεσημέρι στην 27η μοίρα του Σκορπιού (26ο19’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω. 


Σε επηρεάζει; 
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 13-17/2, από 15-19/5, από 17-21/8 και από 17-21/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 24η έως την 28η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 25/1 και στις 27/7 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 4η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 


Κάθε αρχή και δύσκολη;
Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 18 Δεκεμβρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 18 του μήνα και μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη 
  • Επιθυμία βαθύτερης κατανόησης μέσω της εμπειρίας
  • Ανάγκη συναισθηματικής σταθερότητας
  • Υποστηρίζουμε με πάθος την αλήθεια μας
  • Έντονη και συγκεκριμένη στοχοθεσία
  • Αφοβία – Δεν δίνουμε σημασία στους κινδύνους

H γεύση των επόμενων ημερών 
Η νέα Σελήνη γίνεται σε ημέρα Κρόνου και σε ώρα Κρόνου και μετά το φαινόμενο η Σελήνη περνά σε κενό πορείας. Γίνεται στο ζώδιο του Σκορπιού και στον ένατο οίκο και ο κυβερνήτης της είναι ο Άρης. Ο Άρης βρίσκεται σε αδυναμία και στον όγδοο οίκο του χάρτη (στον δωδέκατο χώρο από την νέα Σελήνη), ιδιαίτερα ενεργοποιημένος, έχοντας δεχτεί όψεις εξαγώνου από τον Ερμή και από το μεσουράνημα του χάρτη και πλησιάζει να κλείσει το τετράγωνό του με τον Πλούτωνα. Η ενέργεια αυτής της νέας Σελήνης λοιπόν δεν είναι καθόλου εύκολη μιας και γίνεται κάποιος μετασχηματισμός με τρόπους που ακόμη δεν φαίνονται ή σε πολύ βαθύτερα και πρωταρχικά επίπεδα και χρειάζεται προσοχή και ψυχραιμία. 

Το τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα τείνει να τελειοποιηθεί και η δυναμική του είναι σημαντική και μεγάλη. Οι εντάσεις, η βία και τα παιχνίδια δύναμης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο είναι εμφανή και θα χρειαστεί να κρατηθούν με κόπο οι λεπτές ισορροπίες που χρειάζονται, ώστε να μην φτάσουμε στο απροχώρητο. Πρόκειται για μια καρμική όψη που περιγράφει πράξεις του παρελθόντος που τώρα έρχονται μπροστά μας για να μας εμποδίσουν ή για να μας μπλοκάρουν. Είναι η στιγμή που χρειάζεται να φωνάξουμε και να παλέψουμε για την αλήθεια μας, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μην χάσουμε το δίκιο μας στο τέλος. Ο Ερμής στην κορυφή του χάρτη και σε σύνοδο με το μεσουράνημα βρίσκεται εκτός των ορίων της εκλειπτικής και ήδη έχει περάσει στην περίοδο της σκιάς του, καθώς προετοιμάζεται να αναδρομήσει. Η αργή ταχύτητα του Ερμή, αλλά και της Σελήνης δηλώνουν ότι κάτι προετοιμάζεται και κάτι σιγοβράζει… 

Το θετικό σε όλα αυτά είναι το τρίγωνο (αν και αποκλίνον) του ωροσκόπου για την Ελλάδα και του κλήρου της τύχης με τον Δία, ο οποίος είναι και ο κυβερνήτης του χάρτη. Μπορούμε να διεκδικήσουμε με λίγο πιο εύκολο τρόπο το δίκιο μας σε οικονομικά και ηθικά ζητήματα ή να μας έρθει με κάποιο τρόπο κάτι τυχερό αυτή την περίοδο που θα μας κάνει να αναλάβουμε ελπίδα. 

Δύσκολες οι καταστάσεις
Η νέα Σελήνη του Νοέμβρη ανήκει στις νουμηνίες που εμπεριέχονται στον χάρτη της φθινοπωρινής Ισημερίας και αν συγκρίνουμε τα δεδομένα βλέπουμε ότι η νέα Σελήνη πέφτει στον έκτο οίκο του χάρτη της φθινοπωρινής Ισημερίας, ενεργοποιώντας θέματα υγείας, νοσοκομείων και νοσηλευτικού προσωπικού και έχει ενεργοποιήσει με τετράγωνο το μεσουράνημα σε σύνοδο με τον νότιο δεσμό στον χάρτη της Ισημερίας, σημάδι για δύσκολες καταστάσεις γενικότερα στην χώρα και για απώλειες κάθε είδους. Επίσης σχηματίζει σχέση 150 μοιρών με τον Ουρανό και ενεργοποιεί την αντίθεση Δία-Ουρανού που υπήρχε στον χάρτη και το μεσουράνημα και ο Ερμής της νέας Σελήνης ενεργοποιούν την ακμή του έβδομου οίκου του χάρτη της Ισημερίας. Η σχέση της κυβέρνησης και της χώρας με γειτονικά κράτη ή συμμάχους αλλάζει και αρχίζει ένας νέος πρακτικός κύκλος εξελίξεων, με περισσότερες απαιτήσεις.

Το τρίγωνο της έρευνας
Η απόσταση 150 μοιρών της νέας Σελήνης από τον Ουρανό και το ημιεξάγωνο με τον Κρόνο είναι δύο όχι κύριες όψεις, αλλά μαζί δημιουργούν ένα κλειστό κύκλωμα που η σχολή Huber ονομάζει τρίγωνο της έρευνας. Ο σχηματισμός αυτός δίνει την ανάγκη να ψάχνουμε και να βρίσκουμε απαντήσεις και ταυτόχρονα να μην το βάζουμε κάτω. Να ασχολούμαστε και να δουλεύουμε πάνω σε κάποιο ζήτημα με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αφοσίωση που είχαμε και στην αρχή και να γνωρίζουμε κατά βάθος ότι όλα γίνονται και ότι το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος. Είναι χρήσιμος σχηματισμός για εργασία πάνω σε μακροπρόθεσμα πρότζεκτ, καθώς το άτομο μπορεί να περιμένει για να έρθει η επιτυχία. 

Το χιαστό των φώτων με τον Ουρανό είναι σχέση έντασης, όπως επίσης και το ημιεξάγωνο με τον Κρόνο. Οι αναζητήσεις μας, ο φόβος του αγνώστου ή του μη σίγουρου αποτελέσματος, το ότι μπορεί να βαδίζουμε ολίγον τι στα τυφλά αυτή την περίοδο με μόνο την διαίσθησή μας να μας οδηγεί ή ακόμη και το ότι μπορεί να κινούμαστε αναγκαστικά χωρίς να έχουμε επιλογές από ήδη ειλημμένες αποφάσεις, μπορεί να είναι τα αίτια του άγχους και της κρίσης που υπάρχουν αυτή την περίοδο, αλλά η θετική γωνία αυτού του σχηματισμού, το τρίγωνο δηλαδή του Κρόνου με τον Ουρανό, δίνει την διέξοδο, την έκφραση και την ανακούφιση. Είναι σημαντικό λοιπόν, αυτή την περίοδο ειδικότερα, να μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι και προσαρμοστικοί στο αναπάντεχο και στην ξαφνική αλλαγή και να μην αντιστεκόμαστε στο νέο, το διαφορετικό και το καινούργιο. Αν κάνουμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο, θα έχουμε πάντα το ίδιο αποτέλεσμα. Αν αλλάξουμε όμως το τρόπο, τότε θα αλλάξει και το αποτέλεσμα. 

Πώς  σε επηρεάζει η νέα Σελήνη; 
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις γενικές προβλέψεις του ζωδίου σου. 

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες! 
Athan 

Δεν υπάρχουν σχόλια: