22.9.10

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 23.09.2010

Η Πανσέληνος λαμβάνει χώρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2010, 11:17 ώρα Ελλάδος στις 00:15’ του Κριούκαι ο ωροσκόπος για τον χάρτη που καταστρώνεται βρίσκεται στις 00:30’ του Τοξότη.


Η μηδενική μοίρα του Κριού είναι για την αστρολογία το σημείο της Μύησης, η αρχή του ζωδιακού κύκλου και άρα συμβολίζει ξεκινήματα και καινούργιες αρχές.
Η Πανσέληνος αυτή ενεργοποιεί για άλλη μια φορά το Τ-τετράγωνο του Πλούτωνα. Θα μπορούσε αυτό να σημαίνει άραγε ότι θα αρχίσουμε σαν άνθρωποι και σαν λαός να ζητάμε πίσω την εξουσία που μας έχουν στερήσει οι εξουσιαστές? Η Πανσέληνος εξάλλου απέχει μόλις 2 μοίρες από την ισχυρή σύνοδο Ουρανού- Δία στα τέλη των Ιχθύων που γίνεται πάνω στον απλανή Scheat. Ο συγκεκριμένος απλανής συνδέεται με δυστυχίες που έχουν να κάνουν με αέρα και νερό, με πνιγμό, αυτοκτονίες και με επικίνδυνες αλλαγές του καιρού. Η παρουσία του Δία μπορεί και να κάνει τέτοια γεγονότα να αποκτήσουν μεγάλη έκταση, εθνική ή και παγκόσμια! Ο Ουρανός πάνω στον Scheat μιλάει και για ξαφνικούς, ουρανοκατέβατους χωρισμούςκαι απομακρύνσεις.

Η Πανσέληνος βρίσκεται στον 4ο οίκο του χάρτη άρα φέρνει γεγονότα που σχετίζονται με τον άξονα 4ος/10ος  οίκος. Εντάσεις (αναμενόμενες και μη) σε θέματα που αφορούν τη γη, την εργασία και το σπίτι μας, τη Βουλή και τον Λαό.  Ο Πλούτωνας, δυνατός  από την ακμή του 2ου οίκου μιλάει για χρήματα και οικονομική δύναμη και εξουσία. Το κεφάλαιο-εξουσία λοιπόν θα ανακινήσει πολλές μυστικές διεργασίες για να πετύχει αλλαγές. Σε αυτό συμφωνεί και ο Ερμής που κάνει εξάγωνο με την Αφροδίτη που βρίσκεται στην ακμή του 12ου οίκου (κρυμμένα, μυστικά και σκοτεινά πράγματα), ίσως κάποια καινούργια ανακοίνωση από την Κυβέρνηση…που προετοιμάζεται καιρό και που έρχεται στο φως μέσα από την Πανσέληνο.
Η δυναμική της Πανσελήνου είναι μεγάλη μιας και το Τ-τετράγωνο πέφτει σε γωνιακούς οίκους!
Την ημέρα της Πανσελήνου η Μαύρη Σελήνη σχηματίζει μεγάλο τρίγωνο με τον Νότιο Δεσμό και την Αφροδίτη. Η ενέργεια λοιπόν συγκεντρώνεται σε σχέσεις του παρελθόντος και καλό θα ήταν να σκεφτούμε τι είδους καρμικά σενάρια επαναλαμβάνουμε στη ζωή μας γιατί ίσως δε μπορούμε να σπάσουμε συναισθηματικές αλυσίδες καταπίεσης, μιας και απέναντι ο Πλούτωνας μιλάει για δεσμά, αλυσίδες  χειρισμών και τρίγωνα εξαρτήσεων… Η παρουσία της Λίλιθ  μας δημιουργεί  την τάση να ξεφύγουμε, να ‘‘αυτοεξοριστούμε’’ από την τρέλα του σημερινού  ‘‘Παράδεισου’’ και η διέξοδος είναι ο Βόρειος Δεσμός που προσεγγίζει τον Πλούτωνα (δύναμη) και κάνει εξάγωνο με την Αφροδίτη στον 12ο  (χαμένη αρμονία) Εφόσον η Πανσέληνος γίνεται την ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας, με τον Ήλιο να μπαίνει στον Ζυγό και να φωτίζει όλα αυτά που έχουν να κάνουν με την ισορροπία, την αρμονία, τις ανθρώπινες αξίες και τον σεβασμό, θα ήταν καλό να ψάξουμε λίγο μέσα μας για να βρούμε πού έχουν όλα αυτά πάει και κρυφτεί! Η μόνη διέξοδος είναι να τα επαναφέρουμε στο φως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: