28.8.11

Νεα Σελήνη στην Παρθένο 29.8.11


Η  Νέα Σελήνη του Αυγούστου γίνεται στην Παρθένο, στις 29 του μήνα στις 06:03 το πρωί και ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο έχει ωροσκόπο στον Λέοντα για την Ελλάδα και η Νέα Σελήνη ‘πέφτει’ στον 1ο οίκο του χάρτη.

Θετικά ξεκινήματα υπόσχεται αυτό το νέο φεγγάρι μιας και συμμετέχει σε ένα μεγάλο τρίγωνο με τον Δία και τον Πλούτωνα, ενεργοποιώντας τον παράγοντα Γη. (Νέα Σελήνη στην Παρθένο, Δίας στον Ταύρο και Πλούτωνας στον Αιγόκερω)
Ένα μεγάλο τρίγωνο σε ζώδια της Γης μας προδιαθέτει σίγουρα σε ευκολίες και ξεμπλοκαρίσματα σε σχέση με τον υλικό παράγοντα, μια μορφή εκδήλωσής του είναι και το χρήμα. Σε συνδυασμό και με τη στενή σύνοδο της Νέας Σελήνης  με την Αφροδίτη περιμένουμε να ανασάνουμε οικονομικά και να βρεθούν εύκολοι τρόποι για να κυλήσει η οικονομική ενέργεια στη διάρκεια του μήνα που εγκαινιάζεται σεληνιακά από τις 29 Αυγούστου.  



Η χιαστί όψη του ανάδρομου Ουρανού από τον 8ο οίκο του χάρτη μας χτυπάει βέβαια ένα καμπανάκι να μην ξοδέψουμε ασύστολα και βιαστικά αλλά σύμφωνα με το πνεύμα του ζωδίου που φιλοξενεί τη Νέα Σελήνη, την Παρθένο. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε έναν σωστό χειρισμό στο πορτοφόλι μας αυτόν τον μήνα, δίνοντας εκεί που πρέπει και εκεί που είναι αναγκαίο. Αυτό σίγουρα δε σημαίνει ότι θα πρέπει να στερηθούμε πράγματα αλλά χρειάζεται να ξοδέψουμε αφού πρώτα έχουμε ενεργοποιήσει το παρθενίσιο φίλτρο της διάκρισης του τι είναι αναγκαίο και τι δεν εξυπηρετεί κάποιο σκοπό και άρα είναι περιττό.

Το ίδιο ισχύει και για το αισθηματικά μας θέματα. Ενέργεια και γεγονότα θα υπάρξουν αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ιδιαίτερα με την ψυχολογική κατάσταση που θα χαρακτηρίζει το ταίρι μας αυτή την περίοδο. Μπορεί να υπάρξουν αυξομειώσεις στη διάθεση του και ίσως απρόβλεπτες συμπεριφορές μέσα από την πίεση που νοιώθει. Δε συμβαίνει απαραίτητα κάτι άσχημο ή κακό. Ο Δίας εξάλλου δέχεται μόνο θετικές όψεις και πολλά προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν αν γίνει σωστός χειρισμός από την πλευρά μας. Και εδώ πρέπει να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της διάκρισης του σημαντικού από το ασήμαντο.

Ενώ η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη δεν είναι αρνητική, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί οι όψεις της (τρίγωνο ιδιομοιρίας με τον Πλούτωνα και χιαστή με τον Ουρανό) ενεργοποιούν και μεταφέρουν κατά κάποιο τρόπο θέματα που σχετίζονται με τον τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα που είναι σε ενέργεια και θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι και το καλοκαίρι του 2015! Στο τώρα η ενέργεια μπορεί να απαλύνεται από τις υπόλοιπες θετικές όψεις αλλά καλό είναι να προσέχουμε τον εαυτό μας αλλά να προσέχουμε και τους άλλους. Η Παρθένος είναι ζώδιο της προσφοράς και της πρακτικής χρησιμότητας, ας δούμε λοιπόν και γύρω μας ποιος άλλος μπορεί να έχει ανάγκη για κάτι!
 
Η στενή όψη της Σελήνης με τον Πλούτωνα μπορεί να φέρει στο φως αυτές τις ημέρες βαθιές ανάγκες που έχουμε και που μπορεί να σχετίζονται με χρήματα, σεξουαλικότητα και δύναμη. Πάλι χρειάζεται η σωστή διάκριση, αυτή τη φορά στο επίπεδο του κινήτρου που έχουμε πίσω από τις πράξεις που κάνουμε. Το να μεταμορφωθούμε  από βοηθοί σε αφέντες με μαστίγιο είναι πολύ εύκολο με αυτή την Νέα Σελήνη..
Ο Ερμής, κυβερνήτης της Νέας Σελήνης κάνει από τον Λέοντα τρίγωνο ιδιομοιρίας με τον Βόρειο Δεσμό στον Τοξότη και είναι ο πρώτος πλανήτης που θα ανατείλει μετά τη Νέα Σελήνη. Φέρνοντας λοιπόν το φως, ο Ερμής μας δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσουμε σωστά και να οργανώσουμε τη ζωή μας, είτε όσο αφορά στην καθημερινότητα των επόμενων ημερών είτε σχετικά με μεγαλύτερα σχέδια που μπορεί να έχουμε και που περιμέναμε καιρό τώρα να τους δώσουμε μια πρακτική ώθηση. Δεν είναι ανάδρομός πλέον και αυτό είναι καλό, αν και πρέπει να είμαστε ακόμη λίγο προσεκτικοί μέχρι ο Έρμης να βγει από την περίοδο της σκιάς του, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου δηλαδή.

Η Νέα Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον αστερισμό της μεγάλης Άρκτου. Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο η μεγάλη Άρκτος έχει ιδιότητες του Άρη και λέγεται ότι δίνει μια φύση ήρεμη, προσεκτική, που δεν εμπιστεύεται εύκολα, με αυτοέλεγχο και υπομονή αλλά με ένα πνεύμα ανήσυχο και με πολλές εκρήξεις και έντονο θυμό αν υπάρξει ερέθισμα, αιτία και αφορμή. Άλλος ένας λόγος να είμαστε προσεκτικοί λοιπόν με αυτή τη Νέα Σελήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: