9.7.13

Tο ρεύμα ''wind of change'' και το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα.

Η διέλευση του Πλούτωνα από το τροπικό ζώδιο του Αιγόκερω απασχολεί καιρό τώρα τους αστρολόγους και πολλά έχουν ήδη γραφεί, κυρίως με αφορμή το τετράγωνο που κάνει ο πλανήτης με τον Ουρανό από τον τροπικό Κριό.

Γενικότερα, η διέλευση αυτή του Πλούτωνα σχετίζεται από όλους με μια διαδικασία ''βαθιάς και συγκλονιστικής μεταμόρφωσης'', κατά την οποία ''τίποτα δε θα μείνει όρθιο'', όλα αλλάζουν και ''εξυγιαίνονται'', ''κοσμοϊστορικές αλλαγές'' συμβαίνουν στον πλανήτη, ''το τέλος του καπιταλισμού'' έρχεται.. κτλ



Φυσικά και συμβαίνουν όλα αυτά καθώς και πολλά άλλα (...) αλλά σε κάποιο βαθμό θεωρώ πως οι ερμηνείες αυτές απλά εμβάλλουν τον απλό, καθημερινό άνθρωπο σε μια κατάσταση η οποία είναι μεγαλύτερη από τον ίδιο και πρακτικά δε μπορεί να τοποθετηθεί και να αλλάξει σημαντικά πράγματα, ειδικά σε μεγαλύτερους μηχανισμούς που ήδη έχουν ενεργοποιηθεί και αρχίσει να κινούνται στην πολιτική παγκόσμια αρένα. Το αν ο ίδιος ο άνθρωπος μπορούσε ή έπρεπε κάποτε να είχε τοποθετηθεί και να είχε δράσει, αυτό είναι ένα άλλο θέμα..αλλά τώρα με τον πανίσχυρο Πλούτωνα στον ζόρικο τροπικό Αιγόκερω, το μόνο που του απομένει είναι να παρακολουθήσει αυτή την ταινία καταστροφής από την τηλεόρασή του.

Με τα παραπάνω εννοώ πολύ απλά ότι το με το να σκεφτόμαστε ή να βλέπουμε μπροστά μας αυτό το ''μεγάλο ωστικό κύμα που πάει να ισοπεδώσει τα πάντα'', δεν κάνουμε τίποτα γιατί νομίζουμε ότι τίποτα δεν είναι πια στο χέρι μας και πως ο Πλούτωνας, ό,τι και να θέλουμε εμείς, αυτός θα κάνει το δικό του! Το ''θέλημά'' του θα γίνει φυσικά, αλλά ο Πλούτωνας ασχολείται με τη μεταμόρφωση της κοινωνικής δομής αυτή την περίοδο σε όλα τα επίπεδά της και όχι με μένα ή με σένα προσωπικά.

Φυσικά, αν είναι σε σημαντική θέση στο ωροσκόπιο σου ή αν κάνει κάποια σημαντική όψη με προσωπικό πλανήτη, σίγουρα ασχολείται και με σένα προσωπικά, αλλά η μεταμόρφωσή σου (είτε ασχολείται ο Πλούτωνας με σένα είτε όχι) έχει να κάνει με το να μπορέσεις να βγεις λίγο από την γενική εικόνα που καταρρέει και να δεις εσένα και αν αυτό στο οποίο εστιάζεσαι μέχρι τώρα είναι κόντρα στη ζωή σου ή στη ζωή του γείτονά σου.

Η αλλαγή έρχεται γιατί το κλίμα των ''πλανητικών εποχών'' είναι κατάλληλο, αλλά η αλλαγή θα γίνει όταν δεις τι είναι αυτό που είναι σάπιο στη δική σου ζωή και να το αλλάξεις και όχι με το να διαδηλώνεις υπέρ ή κατά της παγκοσμιοποίησης.

Η αλλαγή είναι καλή, απλά πλέον παρατηρώ ότι όλοι κάνουν ή θέλουν να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους χωρίς να σκέφτονται τι κάνουν ή τι πάνε να κάνουν.. Σε συλλογικό επίπεδο μπορεί να τα έχει τακτοποιήσει όλα ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω και οι αλλαγές να έχουν δρομολογηθεί και να γίνονται ούτως ή άλλως, αλλά σε προσωπικό επίπεδο οι άνθρωποι είναι ακόμη μπερδεμένοι και ακολουθούν το ρεύμα ''wind of change'' επειδή ίσως νοιώθουν ότι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, και στο τέλος αποδέχονται πράγματα και προσυπογράφουν καταστάσεις που δεν είναι προς όφελός τους..

Θέλω για παράδειγμα, να βγάλω περισσότερα χρήματα και καταλαβαίνω ότι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν κινούνται πολύ οι επιχειρήσεις, συμπεραίνω ότι θα πρέπει να στοχεύσω στους πελάτες που ήδη έχω. Ωραία μέχρις εδώ, σωστό το συμπέρασμα. Αλλά αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τους χρεώσω περισσότερο για να βγάλω αυτά που θεωρώ ότι πρέπει να βγάλω και έτσι να τους χρησιμοποιήσω λες και δεν είναι ανθρώπινα όντα ή λες και δεν έχουν και αυτοί την ανάγκη να κερδίσουν, τότε μπορεί και να διαπράττω ύβρι...



Η μεγαλύτερη μάχη δεν είναι αυτή που δίνω με το σύστημα, αλλά αυτή που δίνω με τον εαυτό μου.
Η φράση ''ο θάνατός σου-η ζωή μου'' μπορεί να είναι σωστή μερικές φορές, αλλά δε μπορείς ποτέ να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι τελικά δε θα είναι η δική σου ''ζωή'' που θα χαθεί μέσα στην ''αλλαγή'' που κάνεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια: