29.4.14

Ηλιακή Έκλειψη 29.04.2014 στον Ταύρο

Στις 29 Απριλίου 2014 και στις 09:14, ώρα Ελλαδος λαμβάνει χώρα δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου στις 8°52 του Ταύρου. Ο χάρτης της εκλειψης έχει ωροσκόπο στις 24°30 των Δίδυμων και ο Ερμής που κυβερνάει τον ωροσκόπο βρίσκεται στον ενδέκατο οικο του χάρτη, σε σύνοδο με την έκλειψη, 150αρα με τον Άρη, εξάγωνο με τον Δια και σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα.

                               


Ο Ερμής είναι αδύναμος να λειτουργήσει σωστά επικοινωνιακά μιας και πέρα απο το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στον Ήλιο, δέχεται έντονα την ενέργεια απο Δια και Πλούτωνα, οι οποίοι συμμετέχουν στον σχηματισμό του Μεγάλου Σταυρού.

Οι 
επικοινωνίες είναι έντονες και δραστικές και το φίλτρο είναι υποκειμενικό. Ουσιαστικά, το βάρος πέφτει στην προσωπική διαχείριση της ενέργειας του Ερμή απο τον καθένα μας ατομικά. Η διανοητική μας ικανότητα είναι αυξημένη, η αντιληπτικότητά μας οξεία και είναι στο χέρι μας να μη θολώσει η κρίση μας και ο χειρισμός που θα κάνουμε στις τοποθετήσεις μας. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καλό και εποικοδομητικό, αν και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έρθει μέσα απο σκληρή ή απόλυτη τοποθέτηση.

Όμως, πολλά θέματα που μπορεί να σχετίζονται με το παρελθόν μας και που δεν έχουν επιλυθεί ακόμη, μαζί με την ανάγκη που δημιουργείται απο τις συνθήκες να πάμε μπροστά, ενδέχεται με αυτή την έκλειψη να μας οδηγήσουν σε μπερδεμένες εκτιμήσεις και αποφάσεις. Προσοχή γιατί δεν είναι όλα έτσι όπως φαίνονται στο τώρα!

Ο Άρης παρουσιάζει ενδιαφέρον απο δυο πλευρές. Σχηματίζει δυο 150αρες όψεις με Ποσειδωνα και με Ερμη, κάτι που συμβολίζει το γεγονός ότι η δράση μας θα χρειαστεί να προσαρμοστεί στην ήρεμη και μεθοδική σκέψη αλλά και στο σαφές και όχι ονειροπολο όραμα για το μέλλον, χωρίς εντάσεις και βιαστικές κινήσεις με σκοπό το άμεσο και γρήγορο αποτέλεσμα ή όφελος. Επίσης ο Άρης είναι σημαντικός γιατί συνεχίζοντας την αναδρομή πορεία του θα αρχισει να αγγίζει τη μοίρα της εκλειψης απο τις 8 του Μάη, στις 20 του μήνα θα ορθοδρομήσει πάνω στη μοίρα της εκλειψης και μέχρι τα τέλη του μήνα θα ενεργοποιεί με την κίνησή του θέματα που έχουν να κάνουν με προσεκτική και προσαρμοσμένη δράση σε σχέση με τις καταστάσεις που προκύπτουν μεσα απο το κλίμα της εκλειψης.

Η έκλειψη γίνεται πάνω στον απλανή αστέρα Azha που ανήκει στον αστερισμό του Ηριδανού. Σύμφωνα με τον Πτολεμαίοόλοι οι αστέρες του Ηριδανούεκτός ενόςέχουν τη φύση του Κρόνου. Δίνουν αγάπη για τη γνώση και την επιστήμηπολλά ταξίδιαμετακινήσεις και αλλαγές, θέσεις εξουσίας αλλά και κίνδυνο από ταξίδια ειδικά μέσω νερού ή κίνδυνο από νερό.

Διαβάστε 
το άρθρο μου στο www.astropedia.gr  για το πώς θα επηρεάσει η ηλιακή έκλειψη το κάθε ζώδιο κάνοντας κλικ εδώ: Ηλιακή Έκλειψη στον Ταύρο!

Ebertin talks Midpoints
Τα μεσοδιαστήματα που είναι ενεργά κατά την έκλειψη είναι τα παρακάτω:

Ερμής/Ουρανός από Βόρειο Δεσμό με αντίθεση
Άξονας επικοινωνίας με ηλεκτρονικά μέσα, εφευρετικότητας διαίσθησης αλλά και πονηριάς, κατά Έμπερτιν. Η ενεργοποιηση του μεσοδιαστήματος από αντίθεση του Βόρειου Δεσμού δείχνει δυσκολίες στην ικανότητά μας να δώσουμε ή να πάρουμε υποδείξεις, σημαντικα εμπόδια στο να εργαστούμε για την πραγματοποίηση νεων ιδεών μαζί με άλλους και ειδήσεις για την αρνητική εξέλιξη της ζωής κάποιων ανθρώπων.

Σε ψυχολογικό επίπεδο υπάρχει η τάση να διασκορπίζουμε την ενέργειά μας σε πολλές πλευρές και κατευθύνσεις, νευρικότητα, βιασύνη, αντιφατικές διαθέσεις και μπέρδεμα μυαλού που μας οδηγεί σε συγκρούσεις.


Αφροδίτη/Δίας από Κρόνο με αντίθεση 
Άξονας επιτυχίας, υλικής άνεσης, ειλικρινειας και γάμου κατά Έμπερτιν. Η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος από τον Κρόνο οδηγεί σε αναστολές στην ερωτική μας ζωή, σε απουσία ειλικρινούς επικοινωνίας, καταστροφή ελπίδος, απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα και σε προβλήματα ή και χωρισμούς στον έρωτα.  Σε ψυχολογικό επίπεδο υπάρχει η τάση για τεμπελιά, αδιαφορία ή και αμέλεια. Γινόμαστε ματαιόδοξοι και έχουμε λανθασμενη συμπεριφορά στην ερωτική μας ζωή μέσα από την υπερβολική έκφραση των αισθημάτων μας.

Αφροδίτη/Βόρειος Δεσμός από Άρη με τετράγωνο
Άξονας αισθηματικών δεσμών και καλλιτεχνικής ή ερωτικής ένωσης κατά Έμπερτιν. Η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος από τον Άρη δείχνει θερμόαιμη διάθεση και επιθυμία για τεκνοποίηση. Δημιουργούνται σχέσεις που έχουν ως βάση τους την σωματική έλξη. Σε ψυχολογικό επίπεδο υπάρχει έλλειψη προσαρμοστικότητας και δημιουργούμε αντιπάθειες και δυσαρέσκειες υποχρεώνοντας τους άλλους να ακολουθήσουν τις ορέξεις μας και τη συμπεριφορά μας.

Άρης/Ουρανός από Πλούτωνα με αντίθεση
Άξονας επεμβάσεων και εγχειρήσεων, αλλά και απόλυτης ελευθερίας, επανάστασης και ξαφνικών γεγονότων κατά Έμπερτιν. Η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος από τον Πλούτωνα οδηγεί σε εξαναγκασμό, βιαιη διαμεσολάβηση και ξαφνικής παρέμβασης από κάποια ανώτερη δύναμη. Σε ψυχολογικό επίπεδο μας κάνει αντιδραστικούς, με τάση να αντιλέγουμε και να αποκρούουμε τους άλλους. Γινόμαστε περισσότερο αδιάλλακτοι, μισαλλόδοξοι, αυξανονται οι ψυχολογικές πιέσεις, οι στεναχώριες και η βία.

Δίας/Πλούτωνας από Ουρανό με αντίθεση
Άξονας φήμης και μεγάλης δημοσιότητας κατά Έμπερτιν. Η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος από τον Ουρανό δηλώνει έναν φανατισμένο αγώνα για επικράτηση και δύναμη. Ξαφνικοί ανασχηματισμοί με σκοπό την γρήγορη προσαρμογή σε καινούργια δεδομενα και κάτι γενικά εντελώς καινούργιο που έρχεται και θα χειαστεί όλοι μας να προσαρμοστούμε γρήγορα σε αυτό. Σε ψυχολογικό επίπεδο κινούμαστε υπερβολικά σπάταλα και δρούμε φανατισμένα με σκοπό να εκμεταλλευτούμε όσον το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους ή περισσότερες πηγές.

Δίας/ Βόρειος Δεσμός από Ποσειδώνα με αντίθεση
Άξονας κοινωνικότητας, μεγάλων οργανώσεων, τυχερών ενώσεων και συναναστροφών κατά Έμπερτιν. Η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος από τον Ποσειδώνα μπορεί να δείχνει συναισθηματικές αναστολές στις σχέσεις ή στις συνεργασίες και αναποφασιστικότητα. Σε ψυχολογικό επίπεδο κοιτάζουμε πρώτα το δικό μας συμφέρον.

Κρόνος/Ποσειδώνας από Δία με αντίθεση 
Κρόνος/Ποσειδώνας από Ουρανό με τετράγωνο
Κρόνος/Ποσειδώνας από Πλούτωνα με σύνοδο
Άξονας ασθενειών και σύγχυσης κατά Έμπερτιν. Βάσανα, ταλαιπωρίες αλλά και επίμονη πνευματική εργασία. Η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος από Δία μπορεί να δείχνει την τάση να εκνευριζόμαστε ή να καταπιεζόμαστε εύκολα. Αύξηση ή απώλεια βάρους εξαιτίας καταπίεσης ή αναστολών. Η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος από Ουρανό μπορεί να δείχνει μια ασθένεια που προκαλείται εντελώς ξαφνικα και επίσης εκνευρισμό και εσωτερική ένταση. Η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος από Πλούτωνα μπορεί να δείχνει μια πολύ σοβαρή ασθένεια και πολύ βαριά συναισθηματική καταπίεση. Σε ψυχολογικό επίπεδο λαμβάνει χώρα ένας αγώνας μεταξύ της χαμηλότερης και της ανώτερης φύσης μας. Οι εναλλαγές στην διάθεσή μας είναι συχνές και επικρατεί η δυσαρέσκεια και η ανασφάλεια. 

Κρόνος/Βόρειος Δεσμός από Ήλιο και Σελήνη με αντίθεση
Άξονας ομαδικής απομόνωσης, υποχρεωτικού χωρισμού και δυσκολιών στις σχέσεις κατά Έμπερτιν. Αναστολές και απαγορεύσεις στις σχέσεις και στις συνεργασίες. Η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος από την έκλειψη οδηγεί σε τάσεις απομόνωσης λόγω αναστολών που έχουμε παρουσία άλλων προσώπων, φωτογραφίζει χηρεία και σε ψυχολογικό επίπεδο φέρνει στο φως τις αναστολές μας, μας κάνει ιδιαίτερα ευάλωτους στα μάτια των άλλων και μας δυσκολεύει να προσαρμοστούμε και να συνεργαστούμε. 

Ουρανός/Ποσειδώνας από Αφροδίτη με σύνοδο 
Άξονας επαναστάσεων και μυστικισμού κατά Έμπερτιν. Η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος από την Αφροδίτη μας δίνει μεγάλη ευαισθησία, περίεργους έρωτες και παράξενες ενασχολήσεις. Σε ψυχολογικό επίπεδο αναπτύσσονται και εξελίσσονται υποσυνείδητες δυνάμεις μας και διαφωτιζόμαστε από ενοράσεις εσωτερικής διαύγειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: