27.5.14

Νέα Σελήνη 28.05.2014

Η Νέα Σελήνη του Μαΐου γίνεται στις 28 του μήνα
στις 21:40 ωρα Ελλαδος.
Για τα δεδομένα της Αθήνας, ο χάρτης για το φαινόμενο είναι ο παρακάτω:

Από τον χάρτη σταχυολογούμε τα εξής:
  • Ο ωροσκόπος πέφτει στις 21°13' του Τοξοτη και η σύνοδος Ήλιου-Σελήνης (Νέα Σελήνη) πέφτει στον 6ο οίκο του χάρτη στους Δίδυμους.
Είναι λοιπόν μια Νέα Σελήνη που μπορούμε να φυτέψουμε τα γνωστά ''σποράκια δράσης'' σε τομείς της καθημερινότητάς μας (6ος οίκος) όπου θέλουμε να δούμε επέκταση και διεύρυνση (Τοξότης). Ο 6ος οίκος σχετίζεται με τη φροντίδα και την τακτοποίηση των επιχειρήσεων και της καθημερινής δουλειάς μας, με την υγεία, την υπηρεσία και τις πρακτικές ανάγκες της ζωής μας.  Η Νέα Σελήνη σε αυτόν τον οίκο μπορεί να υποδηλώνει ότι η εργασία μας ή κάποια θέματα υγείας θα αρχίσουν να μας απασχολούν.
  • Η Νέα Σελήνη δημιουργεί τρίγωνο με τον Άρη και με το Μεσουράνημα του χάρτη.
Η δυναμική του Άρη είναι σημαντική μιας και μόλις έχει γυρίσει ευθύδρομος και πέρα απο την όψη που κάνει με τη Νέα Σελήνη, βρίσκεται πανω στο Μεσουρανημα του χάρτη. Αυτό ειναι και μια πρώτη ένδειξη για το ότι η ενέργεια της Νέας Σελήνης βρίσκει τρόπους να επεκταθεί και να λειτουργήσει εύκολα και αβίαστα δρώντας σε πεδία εκδήλωσης όπως τα εργασιακά μας, η καθημερινότητά μας αλλά και η σχέση μας με το αποτέλεσμα των εκλογών, μιας και η Νέα Σελήνη γίνεται λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών στη χώρα μας και ο έκτος οίκος σχετίζεται με κρίση και αναλυτική επεξεργασία των δεδομένων. Η μοίρα του ωροσκόπου (21ο 13' Τοξότη) δεν είναι τυχαία και σύμφωνα με τον Carelli συμβολίζει δύο άνδρες που εμπλέκονται σε μια μάχη (two men engaged in a deadly fight). Ο Carelli τονίζει τη σύνδεση αυτής της μοίρας με την πολιτική, την ανομολόγητη δίψα για δημόσια χειροκροτήματα και την παντελή έλλειψη εποικοδομητικών ικανοτήτων που χρειάζονται για να οδηγήσουν σε δημόσια αναγνώριση.

  • Ο Ερμής που είναι ο χορηγός της Νεας Σεληνης βρίσκεται σε εξάγωνο ακριβείας με την Αφροδίτη. 
Γενικότερα, τα εξάγωνα μεταξύ Ερμη και Αφροδίτης είναι σχετικά σπάνιες όψεις μιας και αυτοί οι δυο πλανήτες συνήθως δεν απομακρύνονται τόσο συχνά απο τον Ήλιο, ώστε να δημιουργούν εξάγωνα μεταξύ τους τόσο συχνά. Η όψη αυτή λοιπόν εφόσον κλείδωνει στον χάρτη της Νέας Σεληνης και πολύ περισσότερο εφόσον ο Ερμής είναι και ο χορηγός της Νέας Σεληνης, είναι μια όψη με σημαντική δυναμική που θα αναπτυχθεί κατα τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που χωρίζει τη Νέα Σελήνη απο την επόμενη Πανσέληνο που πέφτει στις 13 του Ιούνη. Οι αναιρετικες μοίρες στις οποίες βρίσκονται ο Ερμής και η Αφροδίτη κατα τη Νέα Σελήνη θα επηρεάσουν τη δυναμική του εξαγώνου αυτών των πλανητών.

Το εξάγωνο αυτό μπορεί να δηλώνει το ότι αυτή την περίοδο υπάρχουν πολύ σαφείς ιδέες του πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας υλικά και πρακτικά. Δεδομένου ότι είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε τα ταλέντα μας επαγγελματικά, θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε τις ιδέες μας σε αποτέλεσμα και χρήμα.

Αν είστε πάρα πολύ περίεργοι και θέλετε να δείτε πώς επηρεάζεται το ζώδιό σας από τη Νέα Σελήνη μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο:


Δεν υπάρχουν σχόλια: