22.10.14

Έκλειψη Ηλίου στον Σκορπιό 24.10.2014

Σις 24 του μήνα και στις 00:56 τη νύχτα λαμβάνει χώρα η δεύτερη έκλειψη του Οκτωβρίου και η τελευταία της χρονιάς. Πρόκειται για μερική έκλειψη Ηλίου και θα συμβεί στην μηδενική μοίρα του Σκορπιου (00*25'). Όπως όλες οι ηλιακές εκλείψεις, συμβαίνει πάνω σε Νέα Σελήνη και μεταφέρει την ενέργεια του νέου ξεκινήματος και της αλλαγής.

Από το φαινόμενο επηρεάζονται κυρίως οι γεννημένοι τις πρώτες δύο ημέρες των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Σκορπιός, Λέων, Υδροχόος) και όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο και μεσουράνημα από την 0η μοίρα μέχρι την 2η των παραπάνω ζωδίων.


Στον χάρτη που καταστρώνεται για τα δεδομένα της Αθήνας παρατηρούμε οτι ο ωροσκόπος πέφτει στον Λέοντα (7*34') και το φαινόμενο ενεργοποιεί τον 4ο οίκο του χάρτη. Για τα ελληνικά δεδομένα λοιπόν, αυτή η έκλειψη φέρνει μια καινούργια αρχή και πιθανότατα ενεργοποιεί ενα καινούργιο κύκλο που έχει να κάνει με θέματα εδάφους και υπεδάφους, σπίτια, κατοικίες, κληρονομιές και ό,τι συνοδεύει τα παραπάνω. Σε πολιτικό επίπεδο θα κινηθούν θέματα που σχετίζονται με την  αντιπολίτευση και τον ρόλο που θα παίξει στο επόμενο εξάμηνο.

Το ζώδιο στο οποίο γίνεται η έκλειψη είναι ο Σκορπιός. Ένα ζώδιο με χαρακτηριστικό του, εκτός των άλλων, το ψυχολογικό βάθος. Αυτή η έκλειψη λοιπόν μας διαπερνά με το μήνυμα πως πρέπει να κινηθούμε βαθύτερα στην ψυχοσύνθεσή μας και να έρθουμε σε επαφή ουσίας με τον αληθινό μας εαυτό. Να θανατώσουμε παγιωμένα πιστεύω της προσωπικότητάς μας και να κανουμε μια βαθειά βουτιά στην αλήθεια μας για να συναντήσουμε εκεί  τις αληθινές μας ανάγκες και τα πραγματικά μας θέλω. Καλώς ή κακώς, κάθε έκλειψη είναι μια ευκαιρία για να αρχίσουμε έναν καινούργιο κυκλο, πολύ περισσότερο μάλιστα η συγκεκριμένη Ηλιακή Έκλειψη στον Σκορπιό! Η διαδικασία ακούγεται δύσκολη και επίπονη και σίγουρα εύκολη δε θα είναι, αλλά σε αυτή την επικίνδυνη βουτιά στα κατάβαθα της ύπαρξής μας μάς βοηθάνε οι θετικές όψεις της Έκλειψης.

Η έκλειψη γίνεται με συμμετοχή της Αφροδίτης, η οποία θα έχει μολις εισέλθει στον Σκορπιό. Η ενέργεια λοιπόν αυτής της έκλειψης σίγουρα δεν θα αφήσει ανέγγιχτα τα θέματα που παραδοσιακά κυβερνάει ο πλανήτης, δηλαδή τα αισθηματικά και τα οικονομικά μας γενικότερα και ειδικότερα τα θέματα των οίκων που κυβερναει η Αφροδίτη στον ατομικό μας χάρτη.

Κυβερνήτης όμως της Έκλειψης δεν είναι η Αφροδίτη, αλλά ο Πλούτωνας και παραδοσιακά ο Άρης. Πρόκειται λοιπόν για ένα αστρολογικό φαινόμενο που έχει την δυναμική να μεταμορφώσει ριζικά τον πυρήνα μας (Πλούτωνας) με τρόπο δραστικό, ενεργητικό, άμεσο, γρήγορο και ίσως βίαιο (Άρης).

Αν θέλετε να δείτε πώς επηρεάζει η έκλειψη το ζώδιό σας διαβάστε την συνέχεια του άρθρου μου στο astropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: