30.6.15

Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω 02.07.2015

Ο δεύτερος μήνας του καλοκαιριού αρχίζει με άλλη μια δυναμική Πανσέληνο, στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω αυτή την φορά, στις 2 Ιουλίου και ώρα 05:18. Το φαινόμενο ολοκληρώνεται στις 9*55' του άξονα (Σελήνη στον Αιγόκερω και Ήλιος στον Καρκίνο).
Για τα δεδομένα της Ελλάδος, ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στους Διδύμους και είναι ο παρακάτω.

Από το φαινόμενο επηρεάζεται ο παρορμητικός σταυρός και ειδικότερα όσοι έχουν γεννηθεί από 28 έως 31 Μαρτίου, από 28 Ιουνίου έως 02 Ιουλίου, από 01 έως 04 Οκτωβρίου και από 29 Δεκεμβρίου έως 01 Ιανουαρίου. Επίσης επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή προσωπικά σημεία από την 8η έως την 11η μοίρα του παρορμητικού σταυρού (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) ή στην 20ή μοίρα του άξονα Διδύμου/Τοξοτη από αντισκιά.

Στο χάρτη παρατηρούμε πως αυτή η Πανσέληνος ενεργοποιεί τον άξονα των σχέσεων και των συνεργασιών του χάρτη. Ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης του χάρτη και εκτός από τα γωνιακά φώτα και ο Άρης είναι γωνιακός όπως επίσης και ο Πλούτωνας. Αυτοί οι δύο πλανήτες ακόμη δεν βρίσκονται σε αντίθεση μεταξύ τους, αλλά αυτό θα συμβεί ακριβώς στην επόμενη σεληνιακή φάση, κατά την Νέα Σελήνη στις 16 Ιουλίου (η αντίθεση θα είναι και πάλι γωνιακή). Καθε χάρτης μιας σεληνιακής φάσης είναι συνέχεια του προηγούμενου και οδηγεί στον επόμενο και όλοι μαζί διηγούνται μια ιστορία, την ιστορια της ζωής μας. Με αυτή την Πανσέληνο λοιπόν φωτίζονται καταστάσεις δύσκολες που εμφανίστηκαν απο τις 16 Ιουνίου με την Νέα Σελήνη που προηγήθηκε και που θα οδηγήσουν αργότερα σε μια νέα αρχή, επίσης δύσκολη όμως και δραματική. Από τα μέσα του Ιουλίου, πάρα πολλά στην ζωή μας θα έχουν αλλάξει.

Καλουπώνοντας την ψυχή, χάνοντας το όραμα
Η Σελήνη στο Αιγόκερω είναι σε αδυναμία και η ψυχή σου δε μπορεί να λειτουργήσει εύκολα και αποτελεσματικά. Επειδή ακριβώς δεν μπορείς να εκφραστείς αυθόρμητα σε ένα περιβάλλον που επικρατεί η αναγκαστική τάξη και δεν σε υποστηρίζει,  η ψυχή σου μαζεύεται και συστέλεται παίρνοντας μια συγκεκριμενη και επιβεβλημένη μορφή και σχήμα ή αποφασίζεις εσύ ο ίδιος να δώσεις στην ψυχή σου μια συγκεκριμενη μορφή αυτή την περίοδο για να μπορέσεις να επιβιώσεις. Η επόμενη συνάντηση που κάνει η Σελήνη είναι  με τον Πλούτωνα, κάτι που αυξάνει τον φόβο του αγνώστου, ειδικά μάλιστα σε θέματα που κυβερνά η Σελήνη στον χάρτη, δηλαδή τα οικονομικά. Η περίοδος λοιπόν έχει εμφανές το στοιχείο μιας ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς που σε κάνει να μην βλέπεις καθαρά και να χάνεις το όραμα, κάτι που χρειάζεται να το συνειδητοποιήσεις και να το διακόψεις. 

Σκέφτομαι χωρίς φόβο
Ειναι μια δυναμική περίοδος αυτή, σχεδόν ηρωική,  με δράση και εξελίξεις.  Ο Ερμής έχει πλέον ανακτήσει την ταχύτητά του από τις 27 Ιουνίου και η σκέψη μας είναι καθαρή και ευρηματική. Μπορούμε να δούμε καθαρά τα συν και τα πλην μιας κατάστασης και από τον 12ο οίκο του χάρτη και σε εξάγωνο με τον Ουρανό δημιουργεί ευκαιρίες να καθαρίσουμε το μυαλό μας από φόβους που προέρχονται από το παρελθόν μας ή που σχετίζονται με την απώλεια της ασφαλειας μέσα από την κτήση ή την πατρίδα (κυβερνήτης 4ου), καθώς επίσης από φόβους που έχουν να κάνουν με θέματα που σχετίζονται με εξωτερικό και ξένες ομάδες που επηρεάζουν απόψεις (Ουρανός, κυβερνήτης 9ου οίκου). Επίσης ο Ερμής από αντισκιά με τον Ήλιο συμμετέχει στην Πανσέληνο φέρνοντας κάποιες λύσεις στα θέματά μας. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι μια διευκολυνόμενη αντίθεση με διευκολύνοντα πλανήτη τον Ποσειδώνα.  Το όραμα και οι ανώτερες κατευθύνσεις δεν είναι δύσκολο να ανασυρθούν από μέσα μας και να βρούμε την αλήθεια της ψυχής μας.

Δημιουργώ με ψυχραιμία το μέλλον
Ο Άρης στον Καρκίνο σε ακριβές τετράγωνο με την θέση των σεληνιακών δεσμών στον άξονα 4ου/10ου δημιουργεί έναν σχηματισμό που λέγεται Ταυ-τετράγωνο.  Αυτος ο σχηματισμός δηλώνει πολύ απλά ότι η πολιτική μας δράση αυτή την περίοδο είναι ιστορικής σημασίας καθώς γεννά ενα καινούργιο μέλλον και ότι σε προσωπικό επίπεδο οι αποφάσεις μας που βασίζονται κατά πολύ στο συναισθημα και στην παρόρμηση δημιουργούν αποτελέσματα σημαντικά και ίσως χωρίς επιστροφή. Καλό είναι λοιπόν αυτή την περίοδο, όλοι να δράσουμε ψύχραιμα και με τρόπο απαλλαγμένο από την συναισθηματική παρόρμηση ή από τον ψυχολογικό χειρισμό.

Ενα Ταυ-τετράγωνο είναι δύσκολος σχηματισμός που δημιουργεί βαθύ εσωτερικό άγχος και αρκετά εμπόδια και προβλήματα στην εξωτερική πραγματικότητα. Πολύ περισσότερο μάλιστα εφόσον έχει να κάνει με εναν παραδοσιακό κακεργέτη, τον Άρη και με τους σεληνιακούς δεσμούς, που λειτουργούν αόρατα καθώς σχετίζονται με τις καρμικές καταβολές και τα λεπτά νήματα που κινούν την ψυχή μας. Ομως σε κάθε Ταυ-τετράγωνο υπάρχει ένα σημείο λειτουργικής εκτόνωσης και δημιουργικής δράσης. Αυτό το σημείο είναι το ακριβώς απέναντι από τον Άρη, στην 5η μοίρα του Αιγόκερω. Και αυτό μας πάει μια μέρα πριν την Νέα Σελήνη..

Η πιο σκοτεινή νύχτα της ψυχής
Η ημέρα πριν κάθε Νέα Σελήνη σχετίζεται με το πιο σκοτεινό σκοτάδι της ψυχής. Είναι μια μέρα με ισχυρή δυναμική κατά την οποία μπορούμε να θέσουμε τους στόχους μας και να συγκεντρώσουμε τον νου μας. Επίσης είναι μια μέρα κατάλληλη για να απομακρύνουμε οτιδήποτε είναι αυτό που μας εμποδίζει ή που μας φοβίζει σε οποιοδήποτε επίπεδο. Μια ημέρα πριν την Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω λοιπόν, παρατηρούμε  ότι απέναντι από το Ταυ-τετράγωνο που αναφέραμε πιο πάνω, η Σελήνη βρίσκεται στην 5η μοίρα του Αιγόκερω, δίνοντας την ευκαιρία να εκτονώνουμε δημιουργικά και με σαφές αποτέλεσμα το άγχος και τον φόβο που μας κρατάει από το να κάνουμε τις σωστές κινήσεις. Με ποιό τρόπο; Την απάντηση θα την βει ο καθένας μόνος του, αλλά το σύμβολο της συγκεκριμένης μοίρας μιλάει για ''την ανάγκη για δράση σχετικά με δραστηριότητες μιας συγκεκριμένης ομαδας και την ανάγκη για δραστική αλλαγή''.

διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο astropedia.gr για το πώς επηρεάζεστε λόγω ζωδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: