26.10.15

Πανσέληνος 27.10.2015 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού

Στις 27 Οκτωβρίου έχουμε την Πανσέληνο του μήνα. Το φαινόμενο λαμβάνει χώρα στις 14:05, γίνεται στην 4η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού και για τα γεωγραφικά δεδομένα της Ελλάδας καταστρώνεται ο παρακάτω χάρτης με ωροσκόπο στον Υδροχόο.


Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 13 του μήνα. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα.

Από την Πανσέληνο του Οκτωβρίου επηρεάζεται ο σταθερός σταυρός (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 23-26/1, από 14-16/2, από 22-25/4, από 25-28/7, από 19-20/8 και από 25-28/10. Επίσης, όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία από την 2η έως την 5η μοίρα του σταθερού σταυρού και από αντισκιά όσοι έχουν πλανήτη ή ακμή οίκου στην 26η μοίρα του Λέοντα ή του Υδροχόου.

Η Πανσέληνος συμβαίνει στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και αυτό αρχικά μας προδιαθέτει για εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την ύλη, την ασφάλεια μας μέσα από αυτήν, τον έλεγχο και την βαθύτερη κατανόηση της οικονομικής μας κατάστασης και είναι περίοδος που μπορούμε να αντιληφθούμε την ύπαρξη, τον βαθμό ή την απουσία του ελέγχου σε αυτόν τον τομέα. Σε πιο προσωπικό επίπεδο, ο άξονας αναφέρεται στην ασφάλεια και στην σταθεροποίηση στις σχέσεις μας μέσα από την βαθύτερη κατανόηση των αιτίων που υπάρχουν πίσω από τα γεγονότα.

Ο άξονας Ταύρου-Σκορπιού αναφέρεται στην τόνωση και ενδυνάμωση του εαυτού μέσα από την σταθεροποίηση του υλικού περιβάλλοντος. Περιγράφει τον βιολογικό σκοπό του ανθρώπου και τις έννοιες του τελικού σκοπού, της αξίας και του θανάτου μέσα από τα διάφορα επίπεδα της ύπαρξης. Είναι άξονας που κεντράρει, έχει συγκεκριμένους στόχους και κινείται αποφασιστικά μέχρι να εξαντλήσει το δυναμικό του εντός των ορίων που έχει θέσει για τον εαυτό του. Ο Ταύρος σχετίζεται με το άμεσο, φυσικό περιβάλλον και τις αισθήσεις και ο Σκορπιός σχετίζεται με την κατάσταση της ψυχής και κινείται πέρα από το επίπεδο των φυσικών αισθήσεων. Ο Ταύρος προσπαθεί να διατηρήσει αυτό που έχει και να το ενδυναμώσει, ο Σκορπιός πάει βαθύτερα και προσπαθεί να μεταμορφώσει το ψυχικό κεκτημένο. Ο άξονας αντικατοπτρίζει όψεις της σεξουαλικότητας και του αισθησιασμού και θέματα που ξεπηδούν από αυτό το δίπολο είναι η διατήρηση και η πρόκληση, η παράδοση και οι ατομικές αξίες, η κοινή λογική και η διαίσθηση, η μορφή και το περιεχόμενο.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο

  • περίοδος που ο ανώτερος νους φωτίζει τον κατώτερο
  • μπορούμε  να συνειδητοποιήσουμε πολλά πράγματα, καθώς όλες οι εμφανείς και χειροπιαστές αποδείξεις βρίσκονται μπροστά μας και δεν μιλάμε πλέον για απλά ερεθίσματα. 
  • ταπεινότητα και συνειδητοποίηση της πράξης που είναι αναγκαία να πράξουμε
  • η συνεργασία είναι απαραίτητη για την πλήρη ανάπτυξη
  • νέες τεχνικές και νέες προσεγγίσεις
  • δραστηριοποίηση της δύναμης της θέλησης
  • ξεκάθαρες και αντικειμενικές κινήσεις
  • όξυνση συγκρούσεων
  • η βία ως τρόπος απελευθέρωσης της έντασης
  • ανάγκη να αποδεχτούμε το μονοπάτι μας

Τόσο ο μοντέρνος κυβερνήτης του χάρτη (Ουρανός) όσο και ο παραδοσιακός κυβερνήτης (Κρόνος), παρατηρούμε οτι βρίσκονται και οι δύο σε σχέση 150 μοιρών ο πρώτος με τον Δία και ο δεύτερος με την Σελήνη. Η όψη των 150 μοιρών δημιουργεί εσωτερικό άγχος και βιασύνη και ζητάει να γίνουν προσαρμογές ανάμεσα στους πλανήτες που την συνθέτουν.

Περίοδος λοιπόν που η ανάγκη για συναισθηματική σταθερότητα και ασφάλεια (Σελήνη στον Ταύρο) είναι πολύ σημαντική και ίσως υπερβολική λόγω της ενέργειας της Πανσελήνου και οποιαδήποτε κριτική (Δίας στην Παρθένο, Σελήνη χιαστί με Κρόνο) μπορεί να εκληφθεί ως απόπειρα που δημιουργεί βαθιές ψυχολογικές πληγές. Χρειάζεται να συγκεράσουμε τα προσωπικά συναισθήματα με την κοινή λογική. Η αίσθηση της αυτοαξίας, η υπομονή και η πρακτικότητα (Κρόνος) θα βοηθήσουν σημαντικά την ψυχική ανάπτυξη (Σελήνη στον Ταύρο).

Μπορεί επίσης να αισθανθούμε πως δεν συμβαδίζουμε με τους άλλους στα εργασιακά μας θέματα (Δίας χιαστί Ουρανός). Μέσα από τις συνεργασίες αισθανόμαστε οτι περιοριζόμαστε και ότι μας δημιουργούν βάρος με αποτέλεσμα να  θελήσουμε  να φύγουμε μακρυά ή να παραιτηθούμε. Από την άλλη όμως, το να εργαστούμε μόνοι, μας δημιουργεί μοναξιά και αυτό δεν μας αρέσει. Χρειάζεται λοιπόν αυτή την περίοδο να εξετάσουμε πιο συνειδητά τον χρόνο που περνάμε με τους συνεργάτες μας και να παραμείνουμε σταθεροί στο πρόγραμμά μας, ώστε να αποφύγουμε νευρικές εντάσεις και ξεσπάσματα.

Σε πολιτικο-κοινωνικό επίπεδο η χιαστί Σελήνης-Κρόνου δείχνει βέβαια ότι ο λαός θα χρειαστεί να προσαρμοστεί στις επιταγές, τους νόμους και τους περιορισμούς που θέτει αυτή την περίοδο η κυβέρνηση. Οι δράσεις και οι κινήσεις, οι εξελίξεις και τα γεγονότα αυτής της περιόδου έχουν να κάνουν με την τακτοποίηση και την οριοθέτηση θεμάτων που σχετίζονται με την καριέρα μας, με την κοινωνική μας θέση και υπόσταση και με την σχέση που έχουμε με το κράτος. Ως κυβερνήτης του πρώτου αλλά και του 12ου οίκου, ο Κρόνος από το μεσουράνημα του χάρτη θα φέρει στο προσκήνιο αυτή την περίοδο αποκαλύψεις που σχετίζονται με καλά κρυμμένες μέχρι τώρα διαδικασίες και επαγγελματικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Είναι περίοδος που χρειάζεται ταπεινότητα και εγκράτεια στις κινησεις μας και καθώς ο Κρόνος είναι ισχυρός στο μεσουράνημα, θα χρειαστεί να υπομείνουμε τα περιοριστικά μέτρα και το περιοριστικό κλίμα που διαμορφώνεται. Η θέση δεν ευνοεί την κυβέρνηση και είναι αρνητική για τον πρωθυπουργό του κράτους φέρνοντας δυσμένεια, ατυχίες και δυσκολίες για διακεκριμένα άτομα και για όσους βρίσκονται στην εξουσία. Ενδέχεται να πληροφορηθούμε και για άσχημες εξελίξεις για την υγεία ή την φήμη ενός διάσημου ατόμου, λόγω του ημιεξαγώνου με τον Ήλιο.

Ο κύριος της Πανσελήνου είναι η Αφροδίτη, η οποία στον χάρτη εντοπίζεται στον έβδομο οίκο, σε σύνοδο με Άρη (ακριβής από απόκλιση), Δία και σε χιαστί με Ουρανό. Η σύνοδος και παραλληλία της Αφροδίτης με τον Άρη σίγουρα δημιουργεί ερωτικά πάθη που τονίζονται λόγω Πανσελήνου, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο απλά γιατί μέσα από το ζώδιο της Παρθένου αυτά τα πάθη ζητούν πρακτική και καθαρή εφαρμογή και αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, σίγουρα το ερωτικό πάθος μπορεί να μετατραπεί σε θυμό και οργή. Μαζί με τον Δία, η τριπλέτα αυτή μπορεί να μας δημιουργήσει την ανάγκη να ξοδέψουμε περισσότερα από ο,τι πρέπει ή και να ξοδευτούμε και εμείς οι ίδιοι ψυχικά για να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε. Το αντικείμενο του πόθου μας μπορεί να μην είναι απαραίτητα ερωτικό, αλλά κάποιο χρηστικό αντικείμενο που επιθυμούμε για εμάς ή τον σύντροφό μας. Η συντροφικότητα και η ελευθερία είναι έννοιες που μπορεί να συγκρουστούν μέσα μας αυτή την περίοδο, καθώς τα ψυχολογικά όρια δεν θα είναι ευδιάκριτα. Το μοτίβο που μπορεί να επικρατεί στις σχέσεις μας, να θέλουμε να είμαστε κοντά ο ένας με τον άλλο, αυτό να οδηγεί σε πνίξιμο, να απομακρυνόμαστε και μετά πάλι από την αρχή θα πρέπει τώρα να το αλλάξουμε και θα χρειαστεί να κινηθούμε πολύ συνειδητά και να αποδεχτούμε πως κάποιες φορές δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα και πως αναγκαστικά μια συντροφική σχέση από την φύση της έχει μια τέτοια δομή που περιορίζει την ατομική μας ελευθερία.

Ενεργοποιημένα μεσοδιαστήματα

Αφροδίτη=Άρης/Δίας
Θεωρείται ο άξονας της πετυχημένης και δημιουργικής δραστηριότητας, της γέννησης και του βιαστικού γάμου. Η ενεργοποίηση από την Αφροδίτη δίνει αρμονική σεξουαλική έκφραση, πλούσιες ικανότητες αντίληψης και δεκτικότητας και δημιουργική και καλλιτεχνική δραστηριότητα.
Ερμής τετράγωνο Κρόνος/Ποσειδώνας 
Άξονας ασθενειών και σύγχυσης. Βάσανα, ταλαιπωρίες, ασκητισμός, άρνηση και παραίτηση. Με τον Ερμή να ενεργοποιεί αυτό το μεσοδιάστημα η πνευματική εργασία γίνεται επίμονη, αλλά η αντίληψη των πραγμάτων είναι αργή ή δύσκολη.
Ουρανός αντίθεση Ήλιος/Β.Δ.
Ο άξονας της επιθυμίας για επαφές και του σχηματισμού ομάδας. Συνεταιριστικές ή ομαδικές εργασίες, ακόμη και η έννοια του δημόσιου τομέα φωτογραφίζεται με αυτό το μεσοδιάστημα και η αντίθεση του Ουρανού δημιουργεί την παρόρμηση κάποιου να φτάσει στην επιτυχία ή να επιφέρει μεταρρυθμίσεις με οποιοδήποτε κόστος ή αντάλλαγμα. Με την ενεργοποίηση αυτού του μεσοδιαστήματος περιμένουμε ξαφνική αναστάτωση μιας ομάδας ανθρώπων.

Πώς επηρεάζει η Πανσέληνος το ζώδιό σου;
να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου.
Διάβασε την συνέχεια του άρθρου στο astropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: