25.7.16

Ανάδρομος Ουρανός 30.7 έως 28.12.2016

Ο Ουρανός γυρίζει φαινομενικά ανάδρομος στις 30 Ιουλίου και στην 24η μοίρα του Κριού. Θα παραμείνει ανάδρομος μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου φτάνοντας στην 20η μοίρα του Κριού.


Ο Ουρανός δεν ανήκει στους προσωπικούς πλανήτες και γι’αυτό η επιρροή της αναδρομής του δεν είναι απαραίτητο να γίνει ορατή στον χάρτη μας, εκτός βέβαια αν στο γενέθλιο θέμα μας ο Ουρανός κατέχει σημαντική θέση. Αν δηλαδή είναι γωνιακός (τοποθετημένος στον πρώτο, τέταρτο, έβδομο ή δέκατο οίκο και ακόμη περισσότερο αν βρίσκεται κοντά στην ακμή του οίκου), αν είναι κυβερνήτης ή συγκυβερνήτης του χάρτη (αν έχουμε δηλαδή ωροσκόπο στον Υδροχόο ή στον Αιγόκερω αλλά παράλληλα η μηδενική του Υδροχόου να πέφτει στον πρώτο οίκο), αν κάνει σημαντική όψη με τον κυβερνήτη του χάρτη μας ή αν το ζώδιο του Υδροχόου είναι εμπεριεχόμενο. Η αναδρομή θα επιδράσει σημαντικά επίσης αν γίνεται πάνω σε σημαντικό πλανήτη μας ή αν επηρεάζει σημαντική γωνία του χάρτη μας. Στην συνέχεια του άρθρου θα δούμε ακριβώς ποιοι επηρεάζονται και πώς.

Δεν είναι απίθανο να μας απασχολήσουν και πάλι θέματα που άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τον Απρίλιο που μας πέρασε.


Ο ανάδρομος Ουρανός τονίζει την ανάγκη μας για ελευθερία, απελευθέρωση, επανάσταση και αλλαγή και εντείνει την διαίσθηση μας. Σηματοδοτεί περιόδους που γίνονται εκρήξεις και τα άτομα παύουν να ακολουθούν την μαζική ροή καθώς θέλουν να αλλάξουν τις καταστάσεις και να εκφράσουν την ατομικότητά τους και τις ιδέες τους με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από την νόρμα, συχνά περνώντας σε υπερβολές και σε συναισθηματικά άκρα. Η τάση που δημιουργείται είναι να αλλάξει το κατεστημένο, να αναδιαμορφωθεί ή και ακόμη να γκρεμιστεί πλήρως. Στον οίκο του χάρτη μας όπου γίνεται η αναδρομή του Ουρανού από διέλευση θα παρατηρηθούν καθυστερήσεις και αλλαγές.

Ο παρορμητικός σταυρός (Κριοί-Καρκίνοι-Ζυγοί-Αιγόκεροι) και ειδικότερα οι γεννημένοι από 10-15/1, από 9-14/4, από 12-17/7 και από 12-17/10, αλλά και όσοι έχουν σημαντικούς πλανήτες ή γωνίες χάρτη από την 20η ως την 24η μοίρα των παραπάνω ζωδίων, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις και ξαφνικές τροπές των καταστάσεων σε θέματα ακινήτων, σπιτιού, καριέρας, σχέσεων και προσωπικής ανάπτυξης.

Λέοντες και Τοξότες που έχουν γεννηθεί από 13-17/8 και από 13-17/12, αλλά και όσοι έχουν σημαντικούς πλανήτες ή γωνίες χάρτη από την 20η ως την 24η μοίρα των παραπάνω ζωδίων, θα μπορέσουν πιο εύκολα να διορθώσουν λάθη του παρελθόντος και να δημιουργήσουν καταστάσεις πιο κοντά στα αληθινά του θέλω, αρκεί βέβαια να κινηθούν ανάλογα.

Δίδυμοι και Υδροχόοι που έχουν γεννηθεί από 9-13/2 και από 11-15/6, αλλά και όσοι έχουν σημαντικούς πλανήτες ή γωνίες χάρτη από την 20η ως την 24η μοίρα των παραπάνω ζωδίων, θα έχουν αρκετές ευκαιρίες να εκφράσουν τον εαυτό τους και να χρησιμοποιήσουν παρελθοντικές καταστάσεις προς όφελός τους σε θέματα οικονομικά και κοινωνικής δικτύωσης ή επιχειρήσεων.

Ταύροι, Παρθένοι, Σκορπιοί και Ιχθύες που έχουν γεννηθεί από 10-15/3, από 10-15/5, από 13-27/9 και από 13-17/11, αλλά και όσοι έχουν σημαντικούς πλανήτες ή γωνίες χάρτη από την 20η ως την 24η μοίρα των παραπάνω ζωδίων, θα χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με δικά τους εσωτερικά θέματα και συγκρούσεις που χρειάζεται να τις ξεδιαλύνουν και να τις εναρμονίσουν ή να τις προσαρμόσουν στην τρέχουσα πραγματικότητα. Καλό είναι να προσέξουν την υγεία τους και ειδικότερα το νευρικό τους σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: