2.7.16

Νέα Σελήνη στις 4.7.2016 στον Καρκίνο

Στις 4 του μήνα λαμβάνει χώρα η νέα Σελήνη του Ιουλίου. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 14:00 το μεσημέρι, στην 13η μοίρα του Καρκίνου και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω.


Σε επηρεάζει;
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του κύριου σταυρού (Κριοί-Καρκίνοι-Ζυγοί και Αιγόκεροι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 2-6/1, από 1-5/4, από 3-7/7 και από 4-8/10, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 11η έως την 15η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 8/6 και στις 6/12 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 17η μοίρα του άξονα Διδύμου-Τοξότη. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο.

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 2 Αυγούστου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 4 του μήνα και μέχρι τις 18 Αυγούστου, μέχρι την Πανσέληνο του μήνα δηλαδή, η οποία αυτή την φορά τυχαίνει να είναι και σεληνιακή έκλειψη. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως.

Φράσεις-κλειδιά για την νέα Σελήνη

  • αναζήτηση κρυμμένων κινήτρων
  • διερεύνηση του χαρακτήρα των άλλων
  • πηγαίνοντας βαθύτερα, διαπερνώντας την επιφάνεια
  • παλιές εμπειρίες με νέα προσέγγιση
  • ανάγκη για συνοχή πνεύματος, σκοπού και δυναμικού
  • ανάγκη να είμαστε παραγωγικοί

H γεύση των επόμενων ημερών
Στον χάρτη είναι φυσικά ακόμη ενεργό το περίφημο τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα, μια όψη που χαρακτηρίζει αυτή την χρονιά γενικότερα και που αναφέρεται σε φόβους. Η παράνοια της καθημερινότητας και η έλλειψη ανεκτικότητας θα συνεχίσουν λοιπόν και για τις επόμενες εβδομάδες, όσο διαρκεί η επιρροή αυτής της νέας Σελήνης. Στον συγκεκριμένο χάρτη βέβαια, υπάρχει ένας πλανητικός σχηματισμός που θα αναλύσουμε παρακάτω και η συμμετοχή της νέας Σελήνης σε αυτόν τον σχηματισμό δίνει την δυνατότητα να βρούμε λύση σε κάποιο σημαντικό θέμα στην ζωή μας που μας δημιουργεί άγχος, φόβο ή ενοχή. Αυτή την περίοδο μπορούμε να μάθουμε και να ωριμάσουμε, ξεπερνώντας αισθήματα ανεπάρκειας και αδυναμίας, θλίψης και απογοήτευσης.

Τα θέλω και τα πρέπει
Η σύνδεση της νέας Σελήνης με το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα γίνεται μέσα από την όψη 150 μοιρών που κάνουν τα φώτα με τον Κρόνο και μέσα από το τρίγωνο με τον Ποσειδώνα. Η χιαστί όψη με τον ανάδρομο Κρόνο αναφέρεται στην αναζήτηση μιας λύσης και στην αλλαγή της εικόνας μας και μας οδηγεί ίσως σε διαδικασίες μέσα από τις οποίες τεστάρουμε τις αντοχές μας και τα όριά μας μεταξύ των αναγκών μας και των υποχρεώσεών μας, του πρέπει και του θέλω. Παίρνουμε μεγάλη επιβεβαίωση μέσα από επιτυχίες στην καριέρα μας και μέσα από τον σεβασμό των άλλων που απορρέει από αυτό. Προσοχή όμως γιατί η όψη των 150 μοιρών είναι ασύμβατη και πάντα δημιουργεί διαθέσεις πισωγυρίσματος και επαναπροσαρμογής. Μέσα από την επιτυχία μπορεί να βασιστούμε πολύ στον εαυτό μας και να μην φανούμε σωστοί στην πορεία, καθώς παίρνουμε αποφάσεις και κάνουμε κινήσεις αψυχολόγητα και ασυλλόγιστα, με αποτέλεσμα να χάσουμε και πάλι την αυτοπεποίθηση που κερδίσαμε.

Ψάχνοντας αυτόν που με καταλαβαίνει
Από την άλλη, το τρίγωνο της νέας Σελήνης με τον Ποσειδώνα δημιουργεί μια πνευματική κατάσταση αρμονίας και δημιουργικής εκδήλωσης και έκφρασης του εαυτού. Συνειδητοποιούμε ότι το να πετύχουμε τα όνειρα και τους στόχους μας είναι πολύ σημαντικό, ίσως περισσότερο σημαντικό αυτή την περίοδο από το να φανούμε χρήσιμοι στους άλλους και να τους βοηθήσουμε. Η ηθική-πνευματική θεώρηση που έχουμε δεν μας επιτρέπει να θυσιάσουμε τις ανάγκες μας και τα πιστεύω μας. Δονούμαστε και λειτουργούμε από το συναίσθημα, από την διαίσθηση, την φαντασία και την δημιουργικότητα και θέλουμε να συνδεθούμε με τους άλλους βαθύτερα, πνευματικά και ψυχικά.

Παλιές εμπειρίες με νέα προσέγγιση,
διαπερνώντας την επιφάνεια σε τρία στάδια

Αυτές οι δύο όψεις δημιουργούν τον πλανητικό σχηματισμό που αναφέραμε στην αρχή. Η σχολή Huber το ονομάζει ‘‘το μεγάλο τρίγωνο της μάθησης’’ και δημιουργείται από τρία σημεία-πλανήτες που μεταξύ τους σχηματίζουν όψεις τριγώνου, τετραγώνου και χιαστί.  Το σχήμα αυτό αντιπροσωπεύει θέματα ανάπτυξης που αφορούν το σύνολο της προσωπικότητας και επηρεάζουν όλες τις πτυχές της ζωής. Η ανάπτυξη και η συνειδησιακή αλλαγή με αυτόν τον σχηματισμό γίνονται αργά, αλλά η διαδικασία είναι βαθιά και μεταμορφωτική. Μέσα από τον συγκεκριμένο σχηματισμό καταλαβαίνουμε ότι η ανάπτυξη και η εξέλιξη μας για να επιτευχθούν χρειάζονται ακόμη πολλές εμπειρίες και μαθήματα και αυτή η περίοδος είναι μόνο ένα από αυτά. Ο δρόμος που ακολουθούμε στο συγκεκριμένο μάθημα έχει τρία στάδια: σύγκρουση-προσπάθεια-εξισορρόπηση και λύση.

Το στάδιο της σύγκρουσης φαίνεται από το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα. Στους τομείς που πέφτει το τετράγωνο αυτό στον χάρτη μας παρατηρούμε αυτή την περίοδο ορατά το θέμα της ανεπάρκειας μας και πώς αυτή εκδηλώνεται μέσα από μια συγκεκριμένη κατάσταση. Το δεύτερο στάδιο, της προσπάθειας για να βρούμε μια λύση φαίνεται από την χιαστί όψη των φώτων με τον Κρόνο. Καθώς προσπαθούμε να βρούμε λύση στο πρόβλημά μας, αλλάζει και κάποιο κομμάτι του εαυτού και της εικόνας μας. Οι αλλαγές αυτές που συμβαίνουν στην προσωπικότητα είναι υποσυνείδητες και φαίνονται μαζί με τον τρόπο που προσπαθούμε να βρούμε την λύση από τους οίκους του χάρτη μας που ενεργοποιούνται από την 150άρα όψη. Τέλος, το στάδιο της λύσης και της ισορροπίας φαίνεται από το τρίγωνο των φώτων με τον Ποσειδώνα. Στους τομείς που πέφτει αυτό το τρίγωνο μπορούμε να  βρούμε την λύση, αλλά και να αποκτήσουμε μια πιο συνειδητή ή ξεκάθαρη εικόνα της αλλαγής μας.

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες!
Athan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: