23.1.17

Νέα Σελήνη στις 28.1.2017 στον Υδροχόο: Ήρθε η ώρα να το κάνεις!

Στις 28 Ιανουαρίου λαμβάνει χώρα η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 02:07 την νύχτα στην 8η μοίρα (08ο15’) του Υδροχόου και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Σκορπιό και είναι ο παρακάτω. 
 
 
Σε επηρεάζει; 
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 27-31/1, από 26-30/4, από 29/7-3/8 και από 29/10-3/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 6η έως την 10η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 13/5 και στις 15/11 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 22η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 
 
Κάθε αρχή και δύσκολη; 
Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη (και ταυτόχρονα ηλιακή έκλειψη) στις 26 Φεβρουαρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 28 του μήνα και μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή που τυχαίνει να είναι και σεληνιακή έκλειψη. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 
 
Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη 
  • Απελευθέρωση από το παρελθόν
  • Ελευθερία από παρωχημένες ιδέες και ομάδες
  • Ικανότητα να μεταλαμπαδεύσουμε την εσωτερική μας σοφία στους άλλους
  • Ένα μη εγωιστικό κίνητρο γεννιέται
  • Απελευθέρωση από την ανάγκη να δοξαστεί ο εαυτός μας

H γεύση των επόμενων ημερών
 
Βγες έξω από το πηγάδι.
Το σχήμα του χάρτη με βάση την κατανομή των πλανητών μοιάζει με έναν κουβά. Σε αυτό το σχήμα η ενέργεια των πλανητών είναι συγκεντρωμένη στο βόρειο ημισφαίριο (στο κάτω μέρος του χάρτη) και απελευθερώνεται μέσα από τον πλανήτη που λειτουργεί ως χερούλι του κουβά, στην περίπτωση αυτή είναι ο Δίας. Το βόρειο ημισφαίριο του χάρτη είναι η περιοχή του χάρτη που σχετίζεται με την υποκειμενική αντίληψη και σχετίζεται με την ανάπτυξη των βασικών απαιτούμενων που χρειάζονται ώστε το άτομο να μπορεί να ορίσει τον εαυτό του ως διαφορετικό υποκείμενο από τους άλλους.
Ένας χάρτης με πολλούς πλανήτες σε αυτό το ημισφαίριο κάνει την περίοδο εσωστρεφή και αυτοαναφερόμενη. Αντλούμε την πληροφορία από τον εαυτό μας και μαθαίνουμε μέσα από την δική μας εμπειρία. Έχουμε την τάση να είναι πραγματιστές και μερικές φορές απαισιόδοξοι. Αυτό το ημισφαίριο ανήκει στην νύχτα και η περίοδος μας κάνει να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για τον δικό μας κόσμο και τις εσωτερικές μας διεργασίες.
 
Το χερούλι του κουβά
Ο Δίας λειτουργεί λοιπόν ως κανάλι για να περάσει και να διοχετευτεί όλο αυτό το συσσωρευμένο δυναμικό και γίνεται εστιακό σημείο έμπνευσης και κινητοποίησης. Αυτό θα γίνει με τρόπο διπλωματικό και περίτεχνο και η ενέργεια θα διοχετευτεί περισσότερο σε θέματα που αφορούν ιδεολογικές ομάδες στις οποίες ανήκουμε, αλλά και σε προσωπικούς στόχους και σχέδια, καθώς επίσης σε θέματα που σχετίζονται με φιλικά μας πρόσωπα. Ο ενδέκατος οίκος αντιστοιχεί στους φίλους και τους σύμμαχους του κράτους, στο κοινοβούλιο, στο υπουργείο δικαιοσύνης και στα νομοθετικά όργανα και την νομοθεσία. Αφορά κοινωνικές ομάδες και οργανισμούς καθώς και το χρηματιστήριο αξιών και γενικότερα αντιπροσωπεύει τους στόχους που έχει το κράτος, τους σκοπούς και τα σχέδιά του.
 
Αφροδίτη-Κρόνος, σχέσεις και οικονομικά
Η κυρίαρχη όψη στον χάρτη είναι φυσικά το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο. Πρόκειται για μια όψη που λειτουργεί ήδη από τις 22 του μήνα και το γεγονός του ότι εγγράφεται στον χάρτη της νέας Σελήνης δηλώνει ότι την επόμενη περίοδο θα μας απασχολήσουν σε σημαντικό βαθμό θέματα αισθηματικά αλλά και τα οικονομικά μας ζητήματα. Ένας συνδυασμός πλανητικών ενεργειών που φέρνει άγχος στις διαπροσωπικές σχέσεις και προβλήματα εξαιτίας αρνητικών συναισθημάτων ή λόγω απόστασης και συναισθηματικού παγώματος. Τα εμπόδια όμως μπορεί να έρχονται από τους ίδιους τους φόβους μας που μπορεί να προβάλλονται και να αντικατοπτρίζονται στους άλλους και την κριτική τους.
Τα οικονομικά ζητήματα χρειάζονται προσοχή αυτή την περίοδο και δεν είναι περίοδος για σπατάλες. Χρειάζεται να γίνει σωστή διαχείριση των χρημάτων και των υλικών πόρων και δεν είναι καλή στιγμή για επενδύσεις.
Η νέα Σελήνη βρίσκεται στο μεσοδιάστημα της Αφροδίτης/Κρόνου. Το εν λόγω μεσοδιάστημα αναφέρεται στην πνευματική αγάπη, στην αγάπη που μας δυσκολεύει και δύσκολα κερδίζεται ή στην απουσία της αγάπης από την ζωή μας. Μεσοδιάστημα που σχετίζεται με την έλξη προς μεγαλύτερης ηλικίας άτομα ή σε ενώσεις που έχουν πρακτικό χαρακτήρα. Το αίσθημα ότι κάποιος δεν μπορεί να επικοινωνήσει και να κάνει επαφή μπορεί να οδηγήσει σε μοναξιά, κατάθλιψη ή μελαγχολία. Με την ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος από την νέα Σελήνη, αυτή την περίοδο αναζητάμε την αξία και την ειλικρίνεια στις σχέσεις μας και θέλουμε η αγάπη μας ή η εκτίμηση να είναι ανθεκτική στον χρόνο και γεμάτη νόημα. Μπορεί να μεγαλοποιούμε τις καταστάσεις και τα προβλήματα που προκύπτουν στις σχέσεις μας και αυτό να οφείλεται στο ότι δεν έχουμε την συναισθηματική ασφάλεια που έχουμε ανάγκη καθώς συνειδητοποιούμε ότι λείπει το πνευματικό βάθος στις σχέσεις μας.
 
Έχει έρθει η ώρα να το κάνεις!
Οι όψεις 45 μοιρών που δημιουργεί η νουμηνία με την Αφροδίτη και με τον Κρόνο δημιουργούν ένταση και δείχνουν πως έχει έρθει η ώρα να αναλάβουμε δράση και να ξεκαθαρίσουμε θέματα αισθηματικά ή οικονομικά που μας απασχολούν αυτή την περίοδο με τρόπο πρακτικό για να απελευθερωθούμε από το βάρος και να ανοίξουμε νέους δρόμους.
 
Πώς θα επηρεάσει η Νέα Σελήνη το ζώδιό σου;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις γενικές προβλέψεις του ζωδίου σου.
 
Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες!
Athan.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: