26.3.17

Νέα Σελήνη στις 28.03.2017: Το παρελθόν δίνει την θέση του στο μέλλον

Η νέα Σελήνη στον Κριό από τον Athan

Στις 28 Απριλίου λαμβάνει χώρα η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 05:57 τα ξημερώματα στην 8η μοίρα (7ο37’) του Κριού και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω.Σε επηρεάζει;
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του κύριου σταυρού (Κριοί-Καρκίνοι-Ζυγοί και Αιγόκεροι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 27-31/3, από 26-30/6, από 29/9-3/10, από 28/12-1/1, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 6η έως την 10η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 13/3 και στις 15/9 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 22η μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύος. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο.

Κάθε αρχή και δύσκολη;
Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 26 Απριλίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 28 του μήνα και μέχρι τις 11 Απριλίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως.

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη
  • Σχηματισμός ορίων μεταξύ πνεύματος και ύλης
  • Ανάγκη να γίνουμε συγκεκριμένοι και συνεπείς
  • Συνειδητοποίηση και έλεγχος του δοσίματος της ψυχής
  • Επιθυμία για διασαφήνιση και εξέλιξη μέσω μάθησης
  • Τάση για αντίδραση στους κανόνες και τα δεσμά της κοινωνίας

H γεύση των επόμενων ημερών
Μια δυναμική και έντονη περίοδος σηματοδοτείται από αυτή την νέα Σελήνη, με το κλίμα να μας ανανεώνει και να μας γεμίζει ενέργεια, αποφασιστικότητα, δύναμη και ίσως ελπίδα. Πρόκειται για μια περίεργη νέα Σελήνη όμως, καθώς στον χάρτη αναπτύσσονται αντίθετες δυναμικές. Αν και μπορούμε λοιπόν να κάνουμε καινούργια ξεκινήματα και ενέργειες που έχουν ως στόχο να μας προχωρήσουν πιο μπροστά, παράλληλα χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και κυρίως συνειδητοί τόσο σε αυτό που θέλουμε και σε αυτό που κάνουμε, όσο και στις καταστάσεις που υπάρχουν και που χρειάζεται να τις λάβουμε υπόψιν μας, καθώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα χρειαστεί να κινηθούμε.

Αισθηματικά και αυτοαξία
Τα αισθηματικά ζητήματα θα κυριαρχήσουν, γιατί και η ανάδρομη Αφροδίτη βρίσκεται πολύ κοντά στην νέα Σελήνη και η Σελήνη κυβερνά τον πέμπτο οίκο του χάρτη. Πολλοί ελπίζουν σε επιστροφές και επανασυνδέσεις, κάτι που δεν απαγορεύεται από τον χάρτη, αλλά το καίριο ζήτημα που τίθεται αυτή την περίοδο είναι το κατά πόσο έχουμε κάνει την δουλειά που χρειάζεται να κάνουμε με τον εαυτό μας κυρίως, με τις δικές μας ανάγκες και τις δικές μας αξίες. Το παρελθόν επιστρέφει, όχι απαραίτητα για να γίνει η επανασύνδεση, αλλά για να μπορέσουμε να δούμε τον εαυτό μας με άλλα μάτια και να συγκρίνουμε το τότε με το τώρα, επανεκτιμώντας την ατομική μας θέση και επαναξιολογώντας τον εαυτό μας.

Ράβε-ξήλωνε
Η παρουσία των σεληνιακών δεσμών πάνω στον άξονα ωροσκόπου-κατερχομένου δηλώνει ότι πρόκειται για μια περίοδο που στην ουσία δημιουργείται νέο κάρμα, καθώς αποπληρώνεται το παλιό. Τα πράγματα που ξεκινάνε σε αυτόν τον κύκλο της Σελήνης είναι ιδιαίτερα και σημαντικά. Το ξεκίνημα μπορεί να είναι πάλι με το παρελθόν σε νέες βάσεις, αλλά μπορεί και να είναι ένα εντελώς φρέσκο ξεκίνημα, με αποφασιστικότητα και δύναμη, ένα ξεκίνημα απαλλαγμένο από αυτό που έχει φθαρεί και εμπλουτισμένο με καινούργιες δυνατότητες και προοπτικές.

Η τέχνη της ψυχής
Ο ωροσκόπος του χάρτη πέφτει πάνω στον απλανή αστέρα Φομαλώ ο οποίος είναι ένας από τους τέσσερις βασιλικούς αστέρες. Όπως όλοι οι βασιλικοί αστέρες, δίνει τεράστια ενέργεια και δυναμική στις κινήσεις και τις αποφάσεις μας αυτή την περίοδο, αλλά χρειάζεται προσοχή, σύνεση, σοφία και συνέπεια στις κινήσεις μας, καθότι οι βασιλικοί αστέρες με την τεράστια δυναμική που έχουν μπορούν να μας εξυψώσουν αλλά και να μας καταβαραθρώσουν.  Η περίοδος μας καλεί να επιδιώξουμε τον ανώτερο σκοπό της ζωής μας και να κινηθούμε εστιασμένοι σε ανώτερα ιδανικά, με ακεραιότητα και με αγνά κίνητρα.

Πώς θα επηρεάσει η Νέα Σελήνη το ζώδιό σου;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις γενικές προβλέψεις του ζωδίου σου.

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες!
Athan. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: