18.10.17

Νέα Σελήνη στις 19.10.2017 στον Ζυγό

Στις 19 Οκτωβρίου λαμβάνει χώρα η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 22:12 το βράδυ στην 27η μοίρα του Ζυγού (26ο35’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω.  


Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του κύριου σταυρού (Κριοί-Καρκίνοι-Ζυγοί και Αιγόκεροι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 16-20/1, από 15-19/4, από 18-22/7 και από 17-22/10, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 25η έως την 29η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 22/2 και στις 26/8 ή όσοι έχουν πλανήτη ή σημείο στην 3η μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύος. Συμβουλέψου τον αστρολογικό σου χάρτη για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Κάθε αρχή και δύσκολη; 

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 18 Νοεμβρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 19 του μήνα και μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη 

  • ισορροπία και συνεργασία σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα
  • διευρυμένη κοινωνική συνείδηση 
  • αναγκαία η συνεργασία για να υπάρξει επέκταση και ανάπτυξη 
  • κρατάμε τα μαθήματα που πήραμε, αφήνουμε πίσω την άσχημη εμπειρία 
  • προσμονή και έξαψη για κάτι καινούργιο 
  • σθεναρή υπεράσπιση της αλήθειας μας

H γεύση των επόμενων ημερών 

Η νέα Σελήνη πέφτει πολύ κοντά στον σταθερό αστέρα Spica (Στάχυς), πράγμα που αρχικά μας δίνει την έννοια του ότι οι υλικές μας ανάγκες αυτή την περίοδο μπορούν να καλυφθούν καθώς είναι περίοδος συγκομιδής. Ο Spica συμβολίζει το στάχυ που κρατά ο αστερισμός της Παρθένου και το στάχυ είναι ο σπόρος που θρέφει. Η συγκομιδή και η κάλυψη των αναγκών φυσικά θα εξαρτηθεί από το τι έχει σπείρει ο καθένας μας μέχρι τώρα. Κατά τον Robson ο Ήλιος μαζί με τον Spica δηλώνει επιτυχίες και πλούτο, χαρά από γονείς ή από παιδιά (αυτοί που μας σπείρανε και αυτούς που σπείραμε..), βοήθεια από φίλους και εύνοια από την κοινωνία, στον δημόσιο βίο και σε νομικές υποθέσεις. 

Στον χάρτη παρατηρούμε ότι η νέα Σελήνη σε συνδυασμό με τον Spica δέχεται αντίθεση από τον Ουρανό, πράγμα που δημιουργεί αρκετές αναταραχές, ξαφνικά γεγονότα, απρόβλεπτες εξελίξεις και εκρηκτική ψυχολογία. Η κάλυψη των υλικών αλλά και των συναισθηματικών μας αναγκών θα επιτευχθεί εφόσον και αν μπορέσουμε λοιπόν να αποδεχτούμε τις αλλαγές και αν είμαστε ανοιχτοί στο καινούργιο στοιχείο που έρχεται για να διαταράξει αρχικά το πώς έχουμε συνηθίσει τα πράγματα να είναι και το πώς έχουμε σχεδιάσει το μέλλον μας στο μυαλό μας αλλά και πρακτικά με τις έως τώρα κινήσεις μας. Είναι περίοδος που χρειάζεται να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και ελαστικοί…

Ο ωροσκόπος του χάρτη για την Ελλάδα πέφτει στην αναιρετική μοίρα των Διδύμων. Η αρχική και η τελική μοίρα κάθε ζωδίου δηλώνουν μετάβαση. Η «στιγμή» αυτή λοιπόν της νέας Σελήνης μας προετοιμάζει για μια σημαντική αλλαγή, είναι η «στιγμή» που μπαίνουμε σε μια νέα κατάσταση πραγμάτων και αυτό μπορεί να εκδηλωθεί  ίσως και μέσα από κάποιο κρίσιμο γεγονός. Μια χαρακτηριστική και μόνιμη αλλαγή στην ζωή μας γίνεται αυτές τις μέρες και αυτό ψυχολογικά και εγκεφαλικά δημιουργεί απόγνωση ή και ανυπομονησία. Η συμμετοχή του Ουρανού στο φαινόμενο της νέας Σελήνης εντείνει τα παραπάνω. 
 
Ενεργά μεσοδιαστήματα

Άρης= Ερμής/ΒΔ
Το μεσοδιάστημα που σχετίζεται με την επικοινωνία και την ανταλλαγή των ιδεών με τους άλλους. Οι ιδέες και οι απόψεις των άλλων μας βοηθούν να κάνουμε πιο συγκεκριμένες τις δικές μας ιδέες και να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας τι ακριβώς εννοούμε. Το μεσοδιάστημα μιας ιδέας που μπορεί να μας βοηθήσει να εξελιχθούμε. Η διαδικασία να εξισορροπήσουμε ιδέες που έχουν να κάνουν με την διατήρηση της ασφάλειας του παρελθόντος με νέες ιδέες που έχουν να κάνουν με την βελτίωση και την εξέλιξη.  Η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος από τον Άρη δημιουργεί την τάση να δράσουμε και να ενεργήσουμε πάνω σε ιδέες που μας κοινοποιούνται ή που κάποιος μοιράζεται μαζί μας. Αυξάνεται η επιθυμία μας να δουλέψουμε με άλλους και να έχουμε ανατροφοδότηση σε σχέση με την πορεία και εξέλιξη της εργασίας μας ή των δράσεων μας.

Ερμής= Πλούτωνας/ΒΔ
Το μεσοδιάστημα που σχετίζεται με μια ισχυρή και ακατανίκητη έλξη προς το παρελθόν μας και τις καταστάσεις που έχουμε ζήσει και με την αναγκαιότητα να καταφέρουμε να ξεφύγουμε από αυτή την έλξη και να προχωρήσουμε μπροστά κάνοντας βήματα προόδου. Μάχη ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Σύνδεση με άτομα που έχουν τεράστια επίδραση και επιρροή πάνω μας και με τα οποία βιώνουμε παιχνίδια εξουσίας και δύναμης. Το μεσοδιάστημα μπορεί να αναφέρεται όμως και στην ενίσχυση της επαφής και των δεσμών με μια ομάδα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε εμπόδια και περιορισμούς και να ενδυναμώσουμε την εξέλιξή μας, αλλάζοντας το παρελθόν μας. Ενεργοποιούμενο αυτό το μεσοδιάστημα από τον Ερμή μας δίνεται η δυνατότητα να  συνάψουμε έντονες και πολύ ζωντανές σχέσεις μέσα από τον τρόπο που επικοινωνούμε και το μυαλό μας μπορεί σε αυτή την φάση να συνθέσει το παρελθόν με το μέλλον, πράγμα που επιφέρει δημιουργικά αποτελέσματα και εξελίξεις. 

Κρόνος= Αφροδίτη/Ποσειδώνας
Το μεσοδιάστημα της εξιδανίκευσης της αγάπης και της θυσίας στον έρωτα. Η αγάπη στην πιο λεπτή της μορφή και έκφραση. Η φαντασία λειτουργεί πολύ έντονα και δημιουργεί όμορφες και θελκτικές εικόνες από τις οποίες μπορεί να παγιδευτούμε και να εξαρτηθούμε. Μας ελκύει αυτό που είναι όμορφο και ραφινάτο. Μεσοδιάστημα που σχετίζεται με τα μπερδέματα και το κομφούζιο του έρωτα και των ερωτικών σχέσεων. Χρήση της διαίσθησης στον έρωτα ή στο χρήμα, αλλά παράλληλα αυτό μπορεί να μην οδηγεί σε πρακτικά και γειωμένα αποτελέσματα.Η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος από τον Κρόνο μας ωθεί και μας αναγκάζει να πάρουμε τα αισθήματά μας στα σοβαρά και να εξετάσουμε με λογική τις περιπτώσεις που αισθανόμαστε πολύ έντονα και ακραία συναισθήματα ή δημιουργεί τον φόβο ότι μπορεί να μας εξαπατήσουν, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στο να αποσυρθούμε από τις καταστάσεις και η σύγχυση και τα προβλήματα στις σχέσεις να μας φέρουν σε απόγνωση.

Κρόνος= Αφροδίτη/Μεσουράνημα
Το μεσοδιάστημα σχετίζεται με την αρχή της αγάπης που διαμοιράζεται σε ολόκληρο τον κόσμο και την βοήθεια στους άλλους ώστε να καταλάβουν την πνευματική πλευρά της ζωής. Μιλάει για τις αρμονικές σχέσεις με τους εργοδότες, για καριέρα σε επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την τέχνη και για τον ρόλο του γονιού στην σχέση με το παιδί. Η αγάπη που έρχεται από ανώτερα πεδία, από αγγέλους, από το σύμπαν. Ενεργοποιούμενο αυτό το μεσοδιάστημα από τον Κρόνο δίνει έντονη προσπάθεια και μόχθο ώστε να βρεθεί το πνευματικό νήμα που ενώνει τους εραστές, αλλά και τάσεις που μας εμποδίζουν να ανακοινώσουμε ή να δημοσιοποιήσουμε την σχέση μας ή θέματα της σχέσης μας στο ευρύτερο κοινό ή την κοινωνία. Επίσης  η συγκεκριμένη ενεργοποίηση δηλώνει αβεβαιότητα και αμφισβήτηση σε σχέση με την αξία προσώπων που κατέχουν δημόσιες θέσεις και εξουσία, για το έργο τους και για τις απόψεις τους.

Κρόνος= Φώτα/ΝΔ
Το μεσοδιάστημα που τρέφει την επαφή μας με τους άλλους. Η κατάσταση του να νοιώθουμε ευάλωτοι όταν ερχόμαστε σε επαφή με τους άλλους. Η ανάγκη να μοιραστούμε συναισθήματα ή το να αφήσουμε πίσω μας συναισθήματα και καταστάσεις που δεν οδηγούν πλέον πουθενά και μας εμποδίζουν από το να προχωρήσουμε μπροστά και να εξελιχθούμε, βιώνοντας αυτό που έχει να μας προσφέρει η ζωή. Το μεσοδιάστημα επίσης μιλά για έναν κοινό σκοπό που διαμορφώνεται από την ένωση ή την συνεργασία μας με άλλα άτομα. Η συνειδητοποίηση της ανάγκης να ωριμάσουμε, να προοδεύσουμε και να αναπτυχθούμε και το κατά πόσο σε αυτή την ανάγκη μπαίνει εμπόδιο η τάση μας να κρατάμε το παρελθόν που μας κάνει να νοιώθουμε ασφάλεια και τρέφει το εγώ μας. Νέος κύκλος εμπειριών ο οποίος ξεκινάει με αυτοπεποίθηση. 

Το μεσοδιάστημα καθώς ενεργοποιείται από τον Κρόνο μιλάει για μια δύσκολη περίοδο που δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είναι ευάλωτος και τρωτός, μια περίοδο κατά την οποία ο τρόπος που κάνουμε επαφή με τους άλλους είναι συγκεκριμένος, ορισμένος και τυπικός και άρα ασφαλής. Χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια για να κάνουμε αληθινή συναισθηματική επαφή. Ο Κρόνος εδώ δημιουργεί επίσης εμπόδια και δυσκολίες στο να βρεθεί ένας κοινός σκοπός και ταυτόχρονα αναδεικνύει την ανάγκη να το προσπαθήσουμε με υπομονή και επιμονή. Στην διαδικασία της επαφής με τους άλλους προκύπτουν θέματα αυτοπεποίθησης. Επίσης η απογοήτευση ή ο εκνευρισμός ή οι φόβοι που ζωντανεύουν οφείλονται κυρίως στην προσκόλληση του εγώ στο παρελθόν.   

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη; 
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις γενικές προβλέψεις του ζωδίου σου. 

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες! 

Athan  

Δεν υπάρχουν σχόλια: