3.10.17

Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού στις 5.10.2017


Ρομαντική ομίχλη ή μάσκες χημικών αερίων;

Η Πανσέληνος του μήνα λαμβάνει χώρα στις 5 Οκτωβρίου και στις 21:40 το βράδυ και ολοκληρώνεται στην 13η μοίρα (12ο42΄) του άξονα Κριού-Ζυγού (Σελήνη στον Κριό-Ήλιος στον Ζυγό).
Σε επηρεάζει;

Από την Πανσέληνο του Οκτωβρίου επηρεάζεται ο παρορμητικός σταυρός (Κριός-Καρκίνος-Ζυγός-Αιγόκερως) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 2-6/1, από 1-5/4, από 3-7/7, από 3-8/10 και όσοι έχουν πλανήτες από την 11η μέχρι την 15η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 8/3 και 10/9 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 17η μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύων. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες. 

Ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτωΣτα μισά του κύκλου

Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 20 Σεπτεμβρίου. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 19 του μήνα.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο
  • Επιθυμία να βοηθήσουμε αυτούς που είναι αδύναμοι
  • Η ανάγκη να υπερβούμε κοινωνικά στερεότυπα
  • Συμμετοχή σε δημόσιες ή κοινωνικές δραστηριότητες
  • Προσπάθεια διπλωματίας
  • Άγγιγμα του αόρατου μέσω σημαδιών ή οιωνών
  • Απόσυρση από την πραγματικότητα, νευρικές κρίσεις


Η γεύση των επόμενων ημερών

Στον χάρτη που καταστρώνεται για το φαινόμενο ο ωροσκόπος πέφτει στον Δίδυμο και κυβερνήτης του χάρτη είναι ο Ερμής. Τον εντοπίζουμε στον Ζυγό, καμένο από τον Ήλιο και σε αμοιβαία υποδοχή με μια πτωτική Αφροδίτη που έχει όμως τονωθεί από την πρόσφατη σύνοδό της με τον Άρη. Για τις επόμενες δύο εβδομάδες λοιπόν τα θέματα του Ερμή είναι κυρίαρχα και η επικοινωνία γύρω από το πώς αισθανόμαστε θα είναι σημαντική.

Η Πανσέληνος γίνεται λίγες ώρες μετά την συνεύρεση Αφροδίτης-Άρη και προσθέτει πάθος και ένταση στην ήδη παθιασμένη και αποφασισμένη σύνοδο. Αυτή η Πανσέληνος είναι πολύ ζωντανή και δυναμική, φέρνει ευκαιρίες αλλά και μεγάλο ρίσκο, ειδικότερα σε αυτούς που επηρεάζονται στον ατομικό τους χάρτη. Τα θέματα επικοινωνίας, οι λέξεις που επιλέγουμε για να εκφραστούμε, οι ισορροπίες που καλό είναι να διατηρήσουμε, αυτά θα έχουν το πάνω χέρι και θα είναι οι παράγοντες που επιδρούν και επηρεάζουν τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα.

Κάνε έρωτα…

Φυσικά και αυτή η Πανσέληνος σχετίζεται με το πάθος που υπάρχει στις ερωτικές μας και αισθηματικές μας σχέσεις. Γίνεται στον άξονα των σχέσεων (Κριός-Ζυγός), πέφτει στον πέμπτο-ενδέκατο άξονα οίκων που έχει να κάνει και με την αισθηματική μας ζωή, τα φλερτ και τις φιλίες μας και η πιο στενή όψη στον χάρτη, πέρα από την αντίθεση των φώτων φυσικά, είναι η περίφημη σύνοδος της Αφροδίτης με τον Άρη, που πάντα αυτοί οι δύο πλανήτες, όταν βρίσκονται μαζί, κάνουν αναφορά σε ερωτικά και σεξουαλικά θέματα. Όμως το ζώδιο που έγινε η σύνοδος δίνει και άλλες προεκτάσεις στην σύνοδο και την χρωματίζει όχι τόσο με το πάθος που έχει η Σελήνη στον Κριό ή την γοητεία που μπορεί να θέλει ο Ήλιος από τον Ζυγό…

…αλλά και πόλεμο

Η σύνοδος αυτή είναι σημαντική καθώς η Αφροδίτη και ο Άρης είναι οι χορηγοί του Ήλιου και της Σελήνης αντίστοιχα. Η Πανσέληνος (αντίθεση) δημιουργεί ένταση, διαχωρισμό και φέρνει αντιμέτωπα το μυαλό και την ψυχή, το συναίσθημα και την λογική. Ξέρουμε ότι χρειάζεται να κινηθούμε αρμονικά, διπλωματικά και ευγενικά, αλλά θέλουμε να ξεσπάσουμε, να ξεθυμάνουμε και να κάνουμε του κεφαλιού μας. Το σκεπτικό μας και οι διαδικασίες που συνήθως ακολουθούμε για να εκλογικεύσουμε αυτό που μας συμβαίνει και να βγάλουμε συμπεράσματα (Ερμής), αυτή την περίοδο όμως είναι επισκιασμένες από το φως του Ήλιου και η σκέψη μας καίγεται για να εκφράσουμε αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε έτσι όπως το βλέπουμε και το βιώνουμε εμείς οι ίδιοι και όχι οι άλλοι. Η σύνοδος των χορηγών των φώτων είναι η δυνατότητα για ένωση, συμφωνία και εύρεση κοινού τόπου. Είναι μια ευκαιρία για να λυθούν τα προβλήματα και για να συζητηθούν μέσα από ένα πρακτικό και αποτελεσματικό πρίσμα. Η Παρθένος είναι ο τόπος του εξαγνισμού και της καθαρότητας.

Ομίχλη του έρωτα ή μάσκα χημικών αερίων;

Η Πανσέληνος συνδέεται με τον Ποσειδώνα μέσα από την χιαστί όψη του Ήλιου και το ημιεξάγωνο της Σελήνης. Οι σκέψεις μας μπορεί να είναι γεμάτες από όνειρα και προσδοκίες, αλλά από την άλλη το σκεπτικό μας μπορεί να είναι βασισμένο σε λάθη, ψέματα, τα όνειρά μας να είναι απατηλά και οι ελπίδες τελικά να αποδειχτούν φρούδες. Χρειάζεται προσαρμογή της σκέψης στην πραγματικότητα, γείωση των επιθυμιών και μετρημένες και ισορροπημένες κινήσεις και αποφάσεις.

Η έντονη εμπειρία της Σελήνης αυτό το διάστημα μας οδηγεί στο να πάρουμε ένα μάθημα μέσα από τον τρόπο που θα επιλέξουμε να κινηθούμε και να διεκδικήσουμε. Καταλαβαίνουμε ότι χρειάζεται τα πράγματα να γίνουν αρμονικά και με αναγνώριση των αιτημάτων και από τις δύο πλευρές, αλλά η σύγκρουση της ψυχής με το πνεύμα είναι αναπόφευκτη, όπως και η συνειδητοποίηση της ανεπάρκειάς μας να είμαστε απόλυτα ψύχραιμοι και κατανοητικοί.

Στην προσπάθεια μας να βρούμε μια κάποια λύση θα ενσωματώσουμε ή θα ενεργοποιήσουμε ψυχολογικούς μηχανισμούς που σχετίζονται με μια νέα εικόνα του εαυτού μας ή που έχουν να κάνουν με μια στάση που έστω φαινομενικά παραβλέπει αυτό που γίνεται και το μετουσιώνει, το μεταμορφώνει σε κάτι καλύτερο, ανώτερο και ιδανικό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε μια ευχάριστη και ικανοποιητική κατάσταση ισορροπίας έχοντας βρει δημιουργικές λύσεις.


Πώς θα σε επηρεάσει η Πανσέληνος;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολλές περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις προβλέψεις του ζωδίου σου.

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες.
Athan.Δεν υπάρχουν σχόλια: