20.12.17

Κρόνος στον Αιγόκερω (2017-2020)


Ο Κρόνος παραδοσιακά κυβερνά δύο ζώδια, όπως όλοι οι πλανήτες εξάλλου πλην των φώτων. Ο Κρόνος όμως είναι ο μόνος πλανήτης που κυβερνά δύο γειτονικά ζώδια (Αιγόκερω και Υδροχόο) και ουσιαστικά με την είσοδο του Κρόνου στο πρώτο ζώδιο διακυβέρνησής του, αρχίζει μια ολόκληρη πενταετία με έναν πάρα πολύ δυνατό και πανίσχυρο Κρόνο…


Σύνδεση με τα προηγούμενα..
Από το τέλος του 2009 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2012 ο Κρόνος έκανε την διέλευσή του από τον Ζυγό και μας ώθησε να εξετάσουμε τις σχέσεις μας και τις συνεργασίες μας. Η ματιά μας σε αυτούς τους τομείς έγινε πιο κριτική και πολύ δύσκολα ανεχτήκαμε τις ατασθαλίες και τις ανισορροπίες. Με τον Κρόνο στον Σκορπιό από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014 (και ξανά από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο 2015) σκάψαμε βαθύτερα στο δυναμικό των σχέσεων, αλλά και στο πορτοφόλι μας. Ο Κρόνος στον Τοξότη από το 2015 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2017 μας ώθησε να αναλάβουμε τις ευθύνες που προέκυψαν από τις υπερβολές μας και να κατανοήσουμε καλύτερα κάθε πεποιθησιακό σύστημα, μέσα από την αμφισβήτηση της πίστης, του νόμου και της θρησκείας.  

Εδώ και τώρα..
Τώρα λοιπόν είναι η σειρά του Αιγόκερω να αποτελέσει τον καμβά πάνω στον οποίο θα δράσει ο Κρόνος για τα επόμενα (σχεδόν τρία) χρόνια. Ο Κρόνος εισέρχεται στον Αιγόκερω στις 20 Δεκεμβρίου 2017 και θα εγκαταλείψει το ζώδιο οριστικά στις 17 Δεκεμβρίου 2020. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα βρεθεί για λίγο στον Υδροχόο από 22 Μαρτίου έως 2 Ιουλίου 2020, αλλά λόγω αναδρόμησης θα ξαναπεράσει στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω.

Ο Κρόνος είναι από την φύση του ένας ψυχρός και ξηρός πλανήτης και γι’αυτό άλλωστε αντιστοιχεί στην μελαγχολική ιδιοσυγκρασία στον άνθρωπο και παραδοσιακά θεωρείται ως ο μείζων κακεργέτης. Κυβερνά τον Αιγόκερω και τον Υδροχόο, έχει δηλαδή την θέση του ακριβώς απέναντι από τα ζώδια που κυβερνούν ο Ήλιος και η Σελήνη. Κάτι που συμβολικά απεικονίζει ην απόσταση, την μοναξιά και την απομόνωση που σχετίζονται με αυτόν τον πλανήτη. 



Η συγκεκριμένη είσοδος θα εκφράσει αυτή την ψυχρή ποιότητα του Κρόνου με διάφορους τρόπους. Καταρχάς η είσοδος του Κρόνου στον Αιγόκερω αυτή την φορά συμπίπτει με το χειμερινό ηλιοστάσιο και ο Κρόνος καθώς είναι πολύ κοντά στο σημείο της συνόδου του με τον Ήλιο, βρίσκεται στο απόγειό του, στην μεγαλύτερη απόσταση δηλαδή που μπορεί να έχει από την Γη. Ο χειμώνας είναι βέβαια μια ψυχρή εποχή. Το σημείο του χειμερινού ηλιοστασίου είναι το σημείο όπου αρχίζουν να κυριαρχούν οι ποιότητες του ψυχρού και του υγρού, με την τελευταία ποιότητα να αντικαθιστά το ξηρό. Υπερτονίζεται λοιπόν η ψυχρή λειτουργία του πλανήτη. 

Κατά την είσοδό του στον Αιγόκερω ο Κρόνος είναι δυτικός, ανατέλλει δηλαδή μετά τον Ήλιο και καμένος, βρίσκεται δηλαδή πάρα πολύ κοντά στον Ήλιο, μια αποδυναμωτική κατάσταση για έναν πλανήτη. Οι παραπάνω συνθήκες δημιουργούν μια εγγενή αδυναμία στον πλανήτη να λειτουργήσει καλά, μοιάζει σαν ένας ηλικιωμένος και κουρασμένος άνθρωπος που έχει περπατήσει πολύ και μην έχοντας δυνάμεις περιμένει την σύνοδό του με τον Ήλιο για να αναζωογονηθεί και να γεμίσει ενέργεια. 

Ο Κρόνος είναι ημερήσιος πλανήτης και είναι καλύτερα στο άλλο του σπίτι, τον Υδροχόο. Ο Υδροχόος είναι ενεργητικό ζώδιο και άρα δίνει το έδαφος στον ημερήσιο Κρόνο να λειτουργήσει πιο θετικά, χτίζοντας με υπομονή το μέλλον, ενώ ο Αιγόκερως είναι παθητικό ζώδιο και άρα βγάζει περισσότερο τις μελαγχολικές και καταστροφικές ενέργειες του πλανήτη σε σχέση με αυτό που ήδη υπάρχει. Ο Κρόνος μπορεί να κυβερνά τον Αιγόκερω, αλλά άλλο πράγμα είναι η κρόνια ενέργεια και άλλο πράγμα η αιγοκερίσια ενέργεια. Ο έλεγχος του Κρόνου περνά πάνω από τις αρνητικές εκδηλώσεις του Αιγόκερω, όπως ο υπερβολικός υλισμός, η απαισιοδοξία, η αυστηρότητα και η δυσκαμψία και μας βοηθά να δούμε το τίμημα που πληρώνουμε μέσα από αυτές τις συμπεριφορές και να συνειδητοποιήσουμε τον χρόνο που έχουμε χάσει.

Το ψυχρό είναι η ποιότητα που έχει να κάνει με τον περιορισμό, την παγίωση, την συμπίεση, την στερεοποίηση, την διατήρηση, την επιβράδυνση και την παρεμπόδιση. Η συγκεκριμένη είσοδος λοιπόν μπορεί να υποδεικνύει τις τελευταίες και επίπονες προσπάθειες των κρατών, των κυβερνήσεων αλλά και ημών των ιδίων να διατηρήσουμε την θέση μας, τις απαιτήσεις μας, τα όσα προνόμια υπάρχουν ακόμη και την αντίθεση ή την παρεμπόδιση σε οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής, μέσα από φρένο και επιβράδυνση. 

Μια ψυχρή τριετία..
Ο Κρόνος απαιτεί απλότητα, καθαρότητα, ρεαλισμό, ορισμό και καθορισμό της πραγματικότητας και αλήθεια. Αποκαλύπτει τις περιοχές που δεν έχουν τα παραπάνω στοιχεία στην ζωή μας και τις παγώνει ή τις εξαφανίζει, αν δεν πάρουμε την ευκαιρία που μας δίνει να εργαστούμε σκληρά και αποτελεσματικά πάνω σε αυτές τις περιοχές. Ο Κρόνος παίρνει τον χρόνο του για να περάσει από τεστ καθετί που αγγίζει, όχι γιατί είναι κακεργέτης, αλλά γιατί μέσα από τις διελεύσεις του θέλει να μειώσει τις πραγματικές απώλειες και να απομακρύνει αυτό που πλέον δεν λειτουργεί. Έτσι μας δίνει την ευκαιρία να ξαναχτίσουμε κάτι καλύτερο και πιο σταθερό, εφόσον αυτό που υπήρχε στην θέση του δεν πέρασε το τεστ του χρόνου. 

Η τριετία της διέλευσης του Κρόνου από τον Αιγόκερω είναι η περίοδος που πολλοί θα ξαναδούμε και θα επαναπροσδιορίσουμε σε σημαντικό βαθμό τις επιλογές που έχουμε κάνει μέχρι τώρα στην καριέρα μας και στα επαγγελματικά μας και θα εξετάσουμε κατά πόσο αυτές οι επιλογές συνάδουν με την αληθινή μας υπόσταση και αντικατοπτρίζουν τον πραγματικό μας εαυτό. Απλά, ψυχρά, λογικά και εκ των πραγμάτων.

Με τον Κρόνο στον Αιγόκερω η κοινωνία (όλοι εμείς δηλαδή) θα μπορέσει πιο εύκολα να εστιάσει και να αντιληφθεί καλύτερα την επιρροή που ασκείται από χώρες, κυβερνήσεις, εταιρείες και οργανισμούς και να αναρωτηθεί συγκεκριμένα πλέον κατά πόσο τα παραπάνω λειτουργούν πρακτικά, κατά πόσο είναι αξιόπιστα και κατά πόσο ικανοποιούν τις ανάγκες της κοινωνίας ή αν πρέπει να αποκλειστούν ή να αλλάξουν εντελώς. 

Μια άκρως μεταβατική περίοδος
Πρόσφατα ο Δίας που συμβολίζει την κοινωνική αλλαγή πέρασε στον Σκορπιό, ζωδιακός χώρος που έχει να κάνει με την μεταμόρφωση, την βαθιά αλλαγή, την κρίση και την αλήθεια. Αργότερα στην πορεία του έτους ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο, ζωδιακός χώρος που σχετίζεται με το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τις αγορές, το έδαφος, την γη και τις καλλιέργειες, φέρνοντας και αυτός με την σειρά του τεράστιες αλλαγές στο πώς αντιλαμβανόμαστε την φύση και το ίδιο μας το σώμα και φέρνοντας ίσως εξεγέρσεις και επαναστάσεις σε σχέση με την στέρηση βασικών φυσικών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Όλο αυτό το κλίμα φυσικά δεν είναι καθόλου χαλαρό, ήρεμο, ασφαλές και σταθερό και είναι απαραίτητο να στραφούμε στον δικό μας Κρόνο και να δούμε μέσα από την γενέθλια τοποθέτησή του και μέσα από την περιοχή που διελαύνει στον ατομικό μας χάρτη τους τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ώστε να προστατευτούμε και να έχουμε ασφάλεια. Ως γενικός κανόνας όμως, ένας Κρόνος στον Αιγόκερω μας λέει ότι πρέπει να βασιστούμε περισσότερο στην δική μας, προσωπική εμπειρία και δύναμη, διαφορετικά θα πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό που προτείνουν οι ηγέτες και οι εξουσίες. Και οι δύο επιλογές κρύβουν κινδύνους…άλλωστε ο Κρόνος στον Αιγόκερω έρχεται να εξετάσει και του μεν και τους δε.

Όσο προχωράνε οι κύκλοι και ο χρόνος…

Οι σημαντικές επαφές του Κρόνου από τον Αιγόκερω
Λίγο πριν την είσοδό του στον Αιγόκερω ο Κρόνος ολοκλήρωσε το τρίγωνό του με τον Ουρανό, μια όψη που σχετίζεται με τις προσπάθειες της μεσαίας τάξης να ανασάνει και να ορθοποδήσει (να μην εξαφανιστεί εντελώς δηλαδή) και παράλληλα δηλώνει την υποστήριξη και τις διευκολύνσεις των κυβερνήσεων στους επενδυτές. Τα παραπάνω έγιναν εμφανή, αλλά καθώς ο Κρόνος αλλάζει θέση το τρίγωνο παύει να λειτουργεί καθαρά, προφανώς γιατί άλλα πράγματα είναι πλέον στην ατζέντα κυβερνήσεων και εταιριών. Το τρίγωνο θα ενεργοποιηθεί και πάλι όμως, από Ιούνιο μέχρι Νοέμβριο του 2018, οπότε και πάλι θα εμφανιστούν παρόμοιες τάσεις. 

Ο κύκλος Δία-Κρόνου και το ημιτετράγωνο
Με την είσοδό του στον Αιγόκερω ο Κρόνος βρίσκεται ακόμη σε σκληρή γωνία 45 μοιρών με τον Δία. Το ημιτετράγωνο αυτό μέρος του συνοδικού κύκλου Δία-Κρόνου που άρχισε το 2000 και είναι το στάδιο του κύκλου που σχετίζεται με το τέλος και την ολοκλήρωση. Το ημιτετράγωνο δεν έχει ακόμη εκτονωθεί και θα επαναληφθεί στα μέσα του Μάρτη και στις αρχές του Σεπτέμβρη.  Ο κύκλος Δία-Κρόνου είναι από τους βασικούς κύκλους που εξετάζονται στην κοσμική αστρολογία και σχετίζεται με την ανάπτυξη και την εξέλιξη των κοινωνικών δομών και με την αίσθηση της εθνικής/εταιρικής ταυτότητας. Είναι λοιπόν η στιγμή που εγκαταλείπονται απαρχαιωμένες ιδέες, αντιλήψεις και δομές κρατώντας μόνο αυτό που είναι χρήσιμο από κράτη, εταιρίες και κοινωνίες. 

Ο κύκλος Κρόνου-Ποσειδώνα και το εξάγωνο
Κατά το 2019 ο Κρόνος θα βρίσκεται σε σχέση 60 μοιρών με τον Ποσειδώνα. Αυτό το εξάγωνο είναι εξελικτικό στάδιο του κύκλου Κρόνου-Ποσειδώνα που άρχισε το 1989.  Ο κύκλος αυτός σχετίζεται με τον κομμουνισμό, με την διάλυση των πραγμάτων που έχουν παγιωθεί με αρνητικό τρόπο και που λειτουργούν σαν νεκρές και αποκρυσταλλωμένες μορφές, αλλά και με το όραμα μιας παγκόσμιας τάξης που έχει μυστικιστικές ρίζες και αποκαλυπτικό χαρακτήρα. Από το 1989 και μετά είναι η περίοδος που τα ανατολικά κράτη ελευθερώνονται από την μητέρα Ρωσία και το 1988 είναι το έτος που ιδρύεται η γνωστή ισλαμική οργάνωση Αλ-Κάιντα. Η όψη Κρόνου-Ποσειδώνα σχετίζεται με τον θρησκευτικό φανατισμό αλλά και με οικονομικές απάτες και φούσκες, πράγματα που θα μας απασχολήσουν μέσα στο 2019. Μέσα στο 2019 επίσης ο Κρόνος θα συνοδέψει τον νότιο δεσμό της Σελήνης, κάτι που υπονοεί ότι γενικότερα η κοινωνία θα έρθει σε άμεση επαφή με τα κρόνια στοιχεία της οικονομικής ύφεσης, της καταπίεσης από την εξουσία, τον συντηρητισμό και τον φόβο.    

Ο κύκλος Κρόνου-Πλούτωνα και η σύνοδος
Οι δυό πλανήτες ετοιμάζονται να κλείσουν τον κύκλο που άνοιξαν το 1982 και να ανοίξουν έναν καινούργιο. Ήδη κατά την άνοιξη/καλοκαίρι του 2019 θα βρίσκονται πολύ κοντά προετοιμάζοντας την αρχή του νέου τους συνοδικού κύκλου που θα γίνει τον Ιανουάριο του 2020. Ο κύκλος Κρόνου-Πλούτωνα σχετίζεται με την σύσταση και την ανάδυση νέων κρατών-εθνών και με πολύ βαθιές πολιτισμικές μεταμορφώσεις, εκκαθαρίσεις και αναβιώσεις. Επίσης σχετίζεται με την άσκηση και την επιβολή μιας συλλογικής και καταπιεστικής δύναμης και έχει συνδεθεί και με πολέμους. Αυτό είναι λογικό μιας και οι δύο πλανήτες σχετίζονται με τον φόβο, την απώλεια, το τέλος και τον θάνατο. Ο κύκλος τους και τα εξελικτικά του στάδια επιφέρουν σημαντικές κρίσεις με πολύ βαθιά αίτια. Όταν αυτοί οι δύο πλανήτες συναντιούνται ερχόμαστε σε επαφή με αλήθειες και κίνητρα που ήταν κρυμμένα. Ένα αόρατο πέπλο που μέχρι τότε μας εμπόδιζε να δούμε καθαρά πέφτει και συνειδητοποιούμε ότι όλα τα αρνητικά και ο φόβος υπήρχαν σχεδόν από πάντα, απλά εμείς δεν τα βλέπαμε.  Όλα τα σκουπίδια που ήταν κρυμμένα κάτω από το όμορφο χαλάκι, τώρα αποκαλύπτονται γιατί κάποιος ή κάτι τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια μας. Και σε αυτή την συνειδητοποίηση που σοκάρει, η τάση είναι να ενεργοποιούνται από φόβο ξενοφοβικές συμπεριφορές για την προστασία του ατομικού πυρήνα, με όλους τους τρόπους και σε όλα τα επίπεδα, κοινωνικά, θρησκευτικά, πολιτικά και οικονομικά. Το μάθημα φυσικά αυτού του κύκλου δεν είναι άλλο από την αντιμετώπιση του φόβου μας. Το να κρύβεις τον φόβο κάτω από το χαλάκι δεν είναι ο τρόπος για να αντιμετωπίσεις μια σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα στον Αιγόκερω!

Κρόνος στον Αιγόκερω και επαγγελματικά
Η διέλευση ευνοεί, προάγει και απαιτεί την εξειδίκευση στο εργασιακό μας αντικείμενο. Χρειάζεται να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο τώρα για να καταφέρουμε να κάνουμε την δουλειά μας σωστά και καλά. Παρότι η οικονομική μας κατάσταση θα συνεχίσει να μας απασχολεί, με την διέλευση αυτή προτιμούμε να επενδύσουμε σε αντικείμενα και υπηρεσίες που μπορεί να κοστίζουν, αλλά έχουν ποιότητα. Θέλουμε να επενδύσουμε σε κάτι που έχει αξία και διάρκεια στον χρόνο. Επενδύουμε λοιπόν σε κλασικά πράγματα που έχουν την αίσθηση ενός συντηρητικού παρελθόντος, αλλά που ταυτόχρονα αποδεικνύονται χρήσιμα και κυρίως χρηστικά.   

Κρόνος στον Αιγόκερω και σχέσεις
Το να είμαστε αξιόπιστοι, στην ώρα μας και το να δείχνουμε τον σεβασμό που χρειάζεται είναι στοιχεία που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις σχέσεις μας κατά την διέλευση του Κρόνου από τον Αιγόκερω. Οι διαπροσωπικές σχέσεις μπορεί να αρχίσουν να μοιάζουν με επαγγελματικές συνεργασίες κατά κάποιο τρόπο, όπου ο ένας σέβεται και δεν παραβιάζει τα όρια του άλλου. Οι σχέσεις γίνονται λίγο πιο παραδοσιακές, τακτοποιούνται  και ταυτοποιούνται καλύτερα. Λαμβάνουμε υπόψιν την δυνατότητα μακροημέρευσης και μακροβιότητας μιας σχέσης και την πρακτική της αξία. Καλό είναι να μην μπερδέψουμε τα αισθηματικά με τα επαγγελματικά και γενικότερα να κινούμαστε εντός ηθικού πλαισίου.  

Συνέχισε στο astropedia.gr για τις τάσεις που προκύπτουν για το ζώδιό σου

Δεν υπάρχουν σχόλια: