20.12.18

Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω στις 22.12.2018

Η Πανσέληνος του μήνα λαμβάνει χώρα στις 22 Δεκεμβρίου στις 19:48 το βράδυ. Ολοκληρώνεται στην πρώτη μοίρα (00ο49΄) του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω (Σελήνη στον Καρκίνο-Ήλιος στον Αιγόκερω) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω.



Σε επηρεάζει; 
Από την Πανσέληνο του Δεκεμβρίου επηρεάζεται ο παρορμητικός σταυρός (Κριός-Καρκίνος-Ζυγός-Αιγόκερως) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι γύρω στις 22/3, 22/6, 24/9, 24/12 (συν/πλην μια μέρα) και όσοι έχουν πλανήτες στην πρώτη μοίρα των παρορμητικών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 20/6 και 21/12 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 29η μοίρα του άξονα Διδύμου-Τοξότη. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες.  

Στα μισά του κύκλου
 
Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 7 Δεκεμβρίου. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 6 Ιανουαρίου που είναι ταυτόχρονα και ηλιακή έκλειψη.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο 
  • θέτουμε νέους προσωπικούς στόχους
  • αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη ενός καινούργιου δυναμικού
  • η αναγκαιότητα της ειλικρίνειας
  • θέλουμε την προσοχή και τον θαυμασμό των άλλων
  • ανάγκη να αναγνωριστούν τα επιτεύγματά μας
  • επιθυμία να δούμε άμεσα αποτελέσματα
  • η διαίσθηση μπορεί να μας οδηγήσει λανθασμένα, αν δεν είμαστε προσεκτικοί

Η γεύση των επόμενων ημερών

Η Πανσέληνος αυτή μιλά για μια περίοδο ευχάριστη, με θετικές εξελίξεις, αλλαγές και ευχάριστες εκπλήξεις, κάτι που φυσικά είναι καλοδεχούμενο και ίσως απαραίτητο, μετά τα πρόσφατα φεγγάρια που έγιναν με εμπλοκή του Άρη σε τετράγωνο… Τώρα το εξάγωνο του Ουρανού βοηθά στο να αλλάξουμε εύκολα την κατεύθυνσή μας και να απομακρυνθούμε από προστριβές, εντάσεις και εχθρότητες.

Είναι μια καλή στιγμή για να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα, να κάνουμε ενδιαφέρουσες επαφές που μας ανανεώνουν και μας εξιτάρουν διανοητικά και συναισθηματικά και να είμαστε γενικότερα πιο ανοιχτοί και δεκτικοί στις αλλαγές. Μπορεί κατά την διάρκεια του κύκλου η διάθεσή μας να έχει σκαμπανεβάσματα και είμαστε κυκλοθυμικοί, αυτό όμως δεν είναι λόγος για να κρύψουμε πλευρές του χαρακτήρα μας, αντιθέτως τώρα μπορούμε να προβάλουμε στοιχεία μας που μπορεί και να εκπλήξουν θετικά τους άλλους τελικά. 

Οι μηδενικές μοίρες του Καρκίνου και του Αιγόκερω που ενεργοποιεί η Πανσέληνος, μιλάνε για μια νέα αρχή που μπορεί να γίνει σε θέματα σπιτιού, οικογένειας, καριέρας και δημόσιας εικόνας. Από την μηδενική μοίρα αυτών των ζωδίων εκπέμπεται μια πανίσχυρη, ζωντανή και δραστήρια ενέργεια που συχνά μας εμπλέκει με κάποιον τρόπο με τα παγκόσμια γεγονότα, ή με τα κοινά, βγαίνοντας έξω από τον μικρόκοσμο της δικής μας προσωπικής ζωής. 

Ένας πλανήτης στην μηδενική μοίρα, από την άλλη, έχει ήδη κάνει την μετάβαση και βρίσκεται σε κατάσταση νέας αρχής, με καινούργια ερεθίσματα. Μια καινούργια αρχή, χωρίς ακόμη ο πλανήτης να έχει σταθεί ''στα πόδια του'' στο καινούργιο έδαφος είναι δύσκολη, όπως ακριβώς και για τον καθένα μας όταν αναλαμβάνουμε καινούργιες υποχρεώσεις ή ασχολούμαστε με καινούργιες επιδιώξεις. Η θέση της Σελήνης όμως στον Καρκίνο, ζώδιο που κυβερνά, μας δίνει την δύναμη και την αποφασιστικότητα να πετύχουμε και να έχουμε αποτελέσματα. 

Πώς θα σε επηρεάσει η Πανσέληνος;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: