29.9.10

Ταυ Τετράγωνο: Πρόβλημα και Λύση

Το Ταυ τετράγωνο είναι ένας πλανητικός σχηματισμός ανάμεσα σε δύο πλανήτες που σχηματίζουν μεταξύ τους αντίθεση (απόσταση 180 μοιρών) και ταυτόχρονα υπάρχει και ένας άλλος πλανήτης που τετραγωνίζει τους άλλους δύο έχοντας απόσταση 90 μοιρών από τον καθένα. Ο σχηματισμός έχει πάρει το όνομά του από το γεγονός ότι οι γραμμές που δηλώνουν τις όψεις αυτές σχηματίζουν το γράμμα Τ.


Η πρώτη σκέψη που μπορεί να κάνει κάποιος είναι ότι εφόσον ο σχηματισμός αποτελείται από αντίθεση και τετράγωνο, είναι σχηματισμός που δημιουργεί ένταση και φέρνει πολλές δυσκολίες. Αυτό δεν είναι λάθος γιατί όντως ένα ταυ τετράγωνο φέρνει πολύ άγχος ειδικά μάλιστα αν πρόκειται για σχηματισμό που υπάρχει στον γενέθλιό μας χάρτη και δημιουργεί καταστάσεις που για να τις ξεπεράσουμε χρειάζεται πολύ μεγάλη δύναμη και φοβερές αντοχές.

Ο σχηματισμός όμως αυτός είναι πολύ συχνός σε χάρτες ατόμων που είναι πετυχημένοι επιχειρηματίες, πρόεδροι επιχειρήσεων και δυνατά άτομα στον επαγγελματικό στίβο.

Ο πλανήτης που κάνει τα τετράγωνα είναι πιο ισχυρός και αποκτά μεγαλύτερη σημασία στην ερμηνεία του χάρτη. Αυτός ο πλανήτης λέγεται κορυφή του σχηματισμού. Σε έναν γενέθλιο χάρτη με ταυ τετράγωνο όμως, πέρα από τον πλανήτη-κορυφή (τον πλανήτη που τετραγωνίζει την αντίθεση δηλαδή) έχει σημασία αν κάποιος από τους άλλους πλανήτες είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος στοιχείου, ιδιότητας ή ομάδας οίκου. Σε αυτή την περίπτωση  αυτός ο πλανήτης έχει μεγαλύτερη δυναμικότητα άρα και αποτελέσματα.

Για παράδειγμα αν σε έναν χάρτη με αυτόν τον σχηματισμό υπάρχει ένας πλανήτης σε ζώδιο της Φωτιάς και κάνει αντίθεση αλλά στον χάρτη του το άτομο δεν έχει άλλους πλανήτες σε ζώδια της Φωτιάς, τότε παρά το γεγονός ότι ο πλανήτης αυτός δεν είναι αυτός που τετραγωνίζει αλλά αυτός που αντιτίθεται, είναι πιο ενεργός και δραστήριος στο ταυ τετράγωνο.

Η λύση για να βγει κάποιος από όλα αυτά τα προβλήματα που δημιουργεί το Ταυ τετράγωνο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον πλανήτη που τετραγωνίζει την αντίθεση. Το ζώδιο και ο οίκος που βρίσκεται αυτό το σημείο δείχνει  το πεδίο μέσα από το οποίο μπορεί το άτομο να δράσει για να βρει λύσεις και να επαναφέρει στη ζωή του αυτό που χρειάζεται ή αυτό που λείπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: