5.10.10

Νεα Σελήνη 07.10.10

Η Νέα Σελήνη του Οκτώβρη γίνεται στις 7 του μήνα στις 21:45 ώρα Ελλάδος στο ζώδιο του Ζυγού και πιο συγκεκριμένα στις 14 μοίρες και 24 πρώτα λεπτά.
Ο χάρτης που καταστρώνεται για τη Νέα Σελήνη έχει ωροσκόπο στις 11 μοίρες και 20 πρώτα λεπτά των Διδύμων και η σύνοδος πέφτει στον 5ο οίκο του χάρτη.




                       
Στον χάρτη παρατηρούμε τα εξής:
*Η νέα Σελήνη γίνεται την ημέρα που ο πλανήτης Αφροδίτη βρίσκεται σε στάση καθώς ετοιμάζεται να γυρίσει σε ανάδρομη πορεία την επόμενη ημέρα.
*Ο Ερμής είναι σε συγκλίνουσα σύνοδο με τον Κρόνο.
*Η Αφροδίτη σε αποκλίνουσα σύνοδο με τον Άρη.
*Ο Ποσειδώνας σε σύνοδο ιδιομοιρίας με τον Χείρωνα.
* Ο Δίας σε σύνοδο με τον Ουρανό.
*Ο Κλήρος της Τύχης σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο.
* Ο απλανής Algorab από τις 13ο 27’ του Ζυγού είναι σε σύνοδο με τη νέα Σελήνη.
Η μοναδική κύρια όψη που κάνει η νέα Σελήνη είναι η  όψη χιαστί με τη Λίλιθ αλλά και αυτή με μεγάλη ανοχή (3 μοίρες).
(Στον χάρτη απουσιάζουν πλανήτες από τα ζώδια της Φωτιάς και το στοιχείο αναπληρώνεται μόνο από την παρουσία της Σελήνης αλλά και Ερμή-Κρόνου στον 5ο οίκο που έχει την ενέργεια της Φωτιάς.)
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι οι αστεροειδείς Δήμητρα και Εστία είναι και οι δύο σε κρίσιμη μοίρα, στη 29η του Τοξότη και του Ζυγού αντίστοιχα, τονίζοντας έτσι την ενέργεια των συγκεκριμένων σημείων.

Γενικότερα η όψη της συνόδου είναι όψη που έχει το χαρακτηριστικό της αρχής, κουβαλάει ζωή και δύναμη και είναι κατά κάποιο τρόπο ένας σπόρος που φυτρώνει. Οι ενέργειες δύο πλανητών εστιάζονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του ζωδιακού και ενώνονται. Η μοίρα που συμβαίνει αυτό φορτίζεται έντονα λοιπόν από αυτή την ένωση. Αντίστοιχα αλλά με διαφορετικό τρόπο και η μοίρα στην οποία ένας πλανήτης βρίσκεται σε στάση φορτίζεται από την ενέργεια του πλανήτη που ετοιμάζεται να γυρίσει ανάδρομος. Το ίδιο φορτισμένη είναι και η 29η μοίρα οποιουδήποτε ζωδίου γιατί εκεί τελειώνει ένας μικρός κύκλος…
Η νέα Σελήνη είναι η στιγμή που ο σεληνιακός κύκλος ξεκινάει και εφόσον αυτό γίνεται στον Ζυγό, αυτόν τον μήνα μπορούμε να περιμένουμε έναν καινούργιο κύκλο να αρχίσει στις σχέσεις των ανθρώπων  είτε στο επίπεδο των διαπροσωπικών σχέσεων είτε σε επίπεδο επαγγελματικών συνεργασιών. Η ύπαρξη όμως τόσων πολλών συνόδων στον χάρτη δεν είναι καθόλου τυχαία και μας προϊδεάζει στο ότι  πολλά άλλα πράγματα θα λειτουργήσουν αυτό τον μήνα σαν κρυμμένοι ή/και φανεροί παράγοντες που θα διαμορφώσουν τη ζωή μας. Ο Ζυγός σχετίζεται και με θέματα Νόμων και Δικαιοσύνης….

Τα σημεία, λοιπόν, που θα πρέπει να προσεχτούν είναι:

α. Η μοναδική όψη της νέας Σελήνης με τη Λίλιθ δείχνει ότι θα πρέπει να γίνουν διάφορες ‘προσαρμογές’ και εξισορροπήσεις στην προσωπική μας ζωή γιατί ίσως έχουμε αφήσει καιρό τώρα τα πάθη και τα ένστικτά μας (Λίλιθ/Ιχθείς/11η μοίρα) να μας παρασέρνουν και να χάνουμε την σωστή σχέση με τη λογική μας.
β. Η σύνοδος του Ερμή- Κρόνου μας βοηθάει να είμαστε προσεκτικοί και ίσως κάπως μετρημένοι με τα λόγια μας αλλά και με αυτά που διαβάζουμε ή ακούμε στις ειδήσεις και να συγκεντρωθούμε σε απλές αλλά ουσιαστικές συζητήσεις με το ταίρι μας ή με τους συνεργάτες μας.
γ. Η σύνοδος του Ποσειδώνα με τον Χείρωνα είναι λίγο επικίνδυνη γιατί μπορεί απλά μέσα από παρερμηνείες γεγονότων αλλά και μέσα από ‘ναρκωτικά’ κάθε είδους ή μέσα από την ατονία της σκέψης μας να παρασυρθούμε σε μονοπάτια που θα μας πληγώσουν. Ο Χείρωνας δείχνει πάντα μια πληγή και στον Υδροχόο ο εθισμός στα ΜΜΕ, στην πληροφορία και το μπέρδεμα μέσα από τις διάφορες ομάδες και πολιτικά στρατόπεδα σκέψεις μπορεί να είναι επικίνδυνο αυτόν τον μήνα. Δεν είναι ώρα να λειτουργούμε με τυφλή πίστη και με βάση τις παρορμήσεις μας.
 Ευτυχώς η σύνοδος Ερμή- Κρόνου μας βοηθάει να κρατήσουμε μόνο την απαραίτητη πληροφορία και την χρήσιμη και όχι το παραπανίσιο. Διαφορετικά θα είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε αργότερα τη φαντασία από την πραγματικότητα. Αν το προσπαθήσουμε, η χιαστί όψη της Σελήνης θα μας βοηθήσει να βρούμε την σωστή ισορροπία ανάμεσα στο ένστικτο και τη λογική. Μην ακούτε όλα όσα λέγονται γύρω σας σε προσωπική ή/και παγκόσμια κλίμακα γιατί σας αποσυντονίζει και σας κάνει να ακολουθείτε λάθος δρόμο.
δ.  Ο απλανής Algorab έχει φύση Άρη/Κρόνου και θεωρείται δυσμενής. Σχετίζεται με το τέλος κύκλου όπως ακριβώς το Κοράκι έρχεται και τρώει το Πτώμα. Η σύνοδος της νέας Σελήνης λοιπόν με αυτόν τον απλανή όπως καταλαβαίνετε δεν είναι κάτι απλό. Για να γίνει μια καινούργια αρχή θα πρέπει πρώτα να τελειώσει κάτι άλλο. Αυτό είναι κάτι που το συνειδητοποιούμε έμπρακτα αυτόν τον μήνα μιας και ο Ερμής με τον Κρόνο μας οδηγούν ακριβώς εκεί, να συνειδητοποιήσουμε τους περιορισμούς και το τέλος μιας κατάστασης.
ε. Προσοχή στα νέα ξεκινήματά σας! Ο μήνας θα δώσει σίγουρα ευκαιρίες σε όλους μας να ξεμπλοκάρουμε με διάφορους τρόπους και να βγούμε από τον βάλτο που είναι ο καθένας λόγω του τριγώνου της Σελήνης με τον ωροσκόπο. Αυτό βεβαίως είναι θετικό αλλά με την χιαστί όψη που προαναφέρθηκε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και κάποιοι μπορεί να σας υποσχεθούν πράγματα που δε θα υλοποιήσουν ή που δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται… παρασέρνοντάς σας σε λάθος κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: