21.11.10

Πανσέληνος 21.11.10

Η Πανσέληνος του Νοέμβρη γίνεται στις 21 του μήνα, στις 19:28 ώρα Ελλάδος. O χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Καρκίνο και η Σελήνη πέφτει στην ακμή του 12ου οίκου.
Η Πανσέληνος αυτή, όπως και η προηγούμενη, γίνεται σε κρίσιμη μοίρα, στην 29η μοίρα του Ταύρου. Η 29η μοίρα ενός ζωδίου είναι ιδιαίτερης δυναμικής μιας και είναι η τελική μοίρα. Κάτι λοιπόν έρχεται εις πέρας, ολοκληρώνεται θετικά ή αρνητικά και τελειώνει ένας κύκλος. Η οριακότητα της μοίρας σε συνδυασμό με την έννοια μιας Πανσελήνου (η ολοκλήρωση και το ανώτατο μέγεθος που μπορεί να αποκτήσει το φεγγάρι) δηλώνουν πολλά, ακόμη περισσότερα μάλιστα αν λάβουμε υπόψη μας ότι η Πανσέληνος του Νοέμβρη είναι η δεύτερη από 5 συνεχόμενες Πανσέληνους σε οριακή μοίρα!



 Στον χάρτη παρατηρούμε τα εξής:
~ Ο άξονας Ωροσκόπου-Κατερχόμενου πέφτει πάνω στον άξονα Βόρειου-Νότιου Δεσμού με τον Νότιο Δεσμό στον Ωροσκόπο και τον Βόρειο στο Κατερχόμενο.
~ Ο Κλήρος της Τύχης κάνει σύνοδο με το Κατερχόμενο.
~ Η Μαύρη Σελήνη κάνει σύνοδο με το Μεσουράνημα και αντίθεση με το Υπόγειο.

 Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι τονίζονται οι γωνίες του χάρτη από ενεργειακά σημεία βέβαια και όχι τόσο από πλανητικά υλικά σώματα που σημαίνει ότι η δυναμικότητα αυτής της Πανσελήνου είναι περισσότερο σε σχέση με αισθήσεις (Ταύρος) που ενεργοποιούνται πρακτικά (σύνοδοι στις 4 γωνίες του χάρτη) παρά μέσα από συγκεκριμένα γεγονότα με βαρύνουσα σημασία.
 Με αφορμή την Πανσέληνο αυτή θα νοιώσουμε χαλαρά ευδιάθετοι, ίσως να υπάρχει και αυτό που λέμε ‘γλυκιά κούραση’, αν και δεν πρόκειται να είναι λόγω δουλειάς.
Κάποιες εσωτερικές εντάσεις και μπερδεμένες σκέψεις που θα σας γεμίσουν με άγχος είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστούν λίγες ώρες πριν την Πανσέληνο που γίνεται στις 19:28 το απόγευμα.  Μη δώσετε σημασία γιατί το τετράγωνο της Σελήνης με τον Ποσειδώνα απλά σας παραμυθιάζει και σας κάνει να χάνετε την ψυχραιμία σας και τον έλεγχο της σκέψης σας.
 Η Πανσέληνος είναι έντονα καρμική μιας και ο Νότιος Δεσμός είναι πάνω στον ωροσκόπο και γι’ αυτό καλό είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας τις ώρες πριν την Πανσέληνο ώστε να έχετε τη λογική και τη σωστή κρίση για να σκεφτείτε και να πάρετε αποφάσεις, αν βεβαία αυτή είναι η περίπτωση σας.
   Η Μαύρη Σελήνη στο Μεσουράνημα μπορεί να προκαλέσει και να επαναφέρει εντελώς ξαφνικά μνήμες από το παρελθόν σας και να σας κάνει να θελήσετε ίσως να ξαναμιλήσετε με πρόσωπα που σας έχουν πληγώσει ή σας έχουν φερθεί άσχημα. Φανείτε προσεκτικοί!
 Στον χάρτη ενεργοποιείται ο άξονας του 6ου/12ου, άξονας σωματικής και ψυχολογικής υγείας και  με το τετράγωνο που κάνει η Σελήνη με τον Χείρωνα και τον Ποσειδώνα καλό είναι να δώσετε έμφαση στην υγεία σας κυρίως αν έχετε αυχενικά θέματα, ενοχλήσεις με τα πόδια σας και με το θωρακικό διάφραγμά σας.
 Η Πανσέληνος μας προετοιμάζει για μια θετική περίοδο που θα χρωματιστεί από την αισιοδοξία του Τοξότη και αυτές οι ημέρες ίσως να είναι λίγο πιο έντονες όσο αφορά τις σκέψεις για το παρελθόν. Η Σελήνη από τον Ταύρο επιμένει, εμμένει και διατηρεί ενώ ο Ήλιος από την τελευταία μοίρα του Σκορπιού μας προετοιμάζει για την μεταμόρφωση και την αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: