10.12.10

Ολική Έκλειψη Σελήνης 21.12.2010 και το ζώδιό σας.

Η έκλειψη θα επηρεάσει περισσότερο τους Δίδυμους, τους Παρθένους, τους Τοξότες και τους Ιχθείς των τελευταίων δεκαημέρων καθώς επίσης και τους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, και Αιγόκερους των πρώτων ημερών. Τα παραπάνω ζώδια, καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες σε αυτές τις μοίρες, θα πρέπει να προσέξουν τις εντάσεις και την κυκλοθυμία μιας και γύρω στις μέρες της έκλειψης θα νοιώσουν περισσότερο έντονα την ανάγκη να εκφραστούν και να μιλήσουν για τα προβλήματά τους με τρόπο όμως άτσαλο και ίσως …βεβιασμένο.
Από την έκλειψη θα επηρεαστούν πιο θετικά όμως οι Ζυγοί και οι Υδροχόοι των τελευταίων ημερών οι οποίοι θα νοιώσουν την ενέργειά τους να αυξάνεται και θα μπορέσουν να κάνουν ξεκαθαρίσματα και καινούργιες αρχές.


Η έκλειψη πέφτει πάνω στον απλανή Betelgeuse που σχετίζεται με αυτοπεποίθηση αλλά και με εγωισμό, με επιτυχία σε εμπόριο και ταξίδια αλλά και με προδοσία και βία. Η έκλειψη αυτή λοιπόν μας κάνει να θέλουμε να αναλάβουμε δράση σε πολλούς τομείς και να ξεκαθαρίσουμε με το σπαθί μας τις καταστάσεις αλλά μας κάνει και λίγο περισσότερο ορμητικούς από ό,τι θα έπρεπε με κίνδυνο να φανούμε εγωιστές και να κινηθούμε στυγνά προς ίδιον όφελος μη λαμβάνοντας υπόψη τους άλλους και την ηθική τάξη. Σε γενικότερο πλαίσιο μπορεί και να προκληθούν αναστατώσεις και επεισόδια με αποτέλεσμα την επέμβαση του αστυνομικού/στρατιωτικού μηχανισμού.

ΚΡΙΟΣ
Η έκλειψη  αυτή ενεργοποιεί στον ηλιακό σας χάρτη ξεκαθαρίσματα που θα γίνουν σε θέματα που αφορούν το σπίτι σας και τα επαγγελματικά σας. Εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεστε σε μια κατάσταση περισυλλογής και βλέπετε ότι τα πράγματα αλλάζουν με τέτοιο τρόπο που το αποτέλεσμα έτσι όπως διαμορφώνεται δεν περνάει απόλυτα από το χέρι σας. Οι σκέψεις που κάνετε τις τελευταίες μέρες για να αλλάξετε κάτι από τις καταστάσεις θα βρουν έδαφος να γίνουν λόγια και πράξεις με αυτή την έκλειψη εγκαινιάζοντας λοιπόν για εσάς την αρχή ενός καινούργιου κύκλου. Φροντίστε όμως να μη βιαστείτε και εντελώς παρορμητικά πάρετε αποφάσεις που θα ανακοινώσετε γιατί δεν είναι ακριβώς η σωστή στιγμή για εσάς για να αλλάξετε τα πάντα. Νοιώθετε διαισθητικά την ενέργεια από τον Ουρανό να προσεγγίζει σιγά σιγά το ζώδιό σας και θέλετε να κάνετε την επανάσταση και τη διαφορά αλλά ο Ερμής κατά τη διάρκεια της έκλειψης είναι ανάδρομος και καμένος από τον Ήλιο οπότε προσπαθήστε να είστε περισσότερο επικοινωνιακοί, υπομονετικοί και κατανοητικοί με τις ανάγκες των δικών σας ατόμων και περισσότερο συνεργάσιμοι.

ΤΑΥΡΟΣ
Η έκλειψη ενεργοποιεί τον ηλιακό σας χάρτη δίνοντάς ευκαιρίες να επιβεβαιώσετε την αυτοαξία σας μέσα από συζητήσεις και επαφές με δικά σας άτομα αλλά και με τους άμεσους συνεργάτες σας. Να περιμένετε βέβαια αναστάτωση και έναν ψιλοπανικό μιας και δεν έχετε συνηθίσει τους άλλους στο να είστε ο εαυτός σας και να μιλάτε άμεσα και απροκάλυπτα, αλλά αν θέλετε να ξεκαθαρίσουν κάποιες καταστάσεις θα το κάνετε. Κατά κάποιο τρόπο θα σοκάρετε τους άλλους με τα θέλω σας και καλό θα ήταν να κινηθείτε πιο ελαστικά μαζί τους. Η έκλειψη σας κάνει να νοιώθετε την ανάγκη να εξερευνήσετε καινούργιες περιοχές είτε κάνοντας ένα ταξίδι είτε διευρύνοντας το πνευματικό/γνωστικό σας πεδίο.

ΔΙΔΥΜΟΣ
Η έκλειψη συμβαίνει στο ζώδιό σας και αυτό σημαίνει πολλά. Τους τελευταίους μήνες η ζωή σας έχει αλλάξει κατά πολύ με μετακομίσεις, αλλαγές στην εργασία σας και με τις εξελίξεις στις σχέσεις σας. Αυτή η έκλειψη σας φορτίζει θετικά από τη μια για να πάρετε λίγο τον χρόνο τώρα ώστε να δείτε προς τα πού θέλετε να οδηγήσετε τη ζωή σας και τι ακριβώς θα θέλατε να γίνετε όταν μεγαλώσετε αλλά από την άλλη σας αγχώνει και σας μπερδεύει κάνοντας τη διάθεσή σας να τρεμοπαίζει ανάμεσα στην απόφαση και στην αναποφασιστικότητα και εν ολίγοις συγκεντρωθείτε περισσότερο σε αυτά που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά σας και τον εαυτό σας και αφήστε προς το παρόν τα υπόλοιπα στην άκρη για μετά την έκλειψη.  

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Είναι αυτές οι μέρες που θα θέλατε να είστε ακόμη στο δημοτικό και να μην είχατε να ανησυχείτε για τίποτα σημαντικό παρά μόνο για το αν θα υπήρχε το αγαπημένο σας φαγητό στο τραπέζι όταν θα γυρνούσατε από το σχολείο. Η έκλειψη σας επηρεάζει με ένα ύπουλο τρόπο, κάνοντάς σας να έχετε σκέψεις που βγαίνουν κατευθείαν από το υποσυνείδητό σας, βαθιά θαμμένοι φόβοι ανασύρονται και νοιώθετε ότι ο καιρός της αλλαγής έχει έρθει. Μπορεί να σας φοβίζει αυτό αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν μπορείτε και δε θέλετε πλέον να μένετε στάσιμοι. Θα σας κάνει καλό αν αποδεχτείτε την αλλαγή, αντιμετωπίσετε τις σκιές σας και προχωρήσετε μπροστά.

ΛΕΩΝ
Είναι σημαντικό να καταλάβετε εν όψει αυτής της έκλειψης ότι οι προτεραιότητές σας σιγά σιγά αλλάζουν και ότι πλέον έχετε την ανάγκη να φροντίσετε και τους άλλους πέρα από τον εαυτό σας. Η έκλειψη σας φέρνει πολλές και δραματικές αλλαγές μιας και οι συμφωνίες που έχετε κάνει μπορεί ξαφνικά και απροειδοποίητα να αλλάξουν και καλό θα ήταν να βασιστείτε στους φίλους σας (δεν εννοώ τους κολλητούς σας μόνο!), να τους ακούσετε και να τους εμπιστευθείτε. Θα δώσετε επίσης μεγαλύτερη σημασία πλέον στο ταίρι σας και ήδη έχετε αρχίσει να το κάνετε αυτό με πολύ καλά αποτελέσματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η έκλειψη ενεργοποιεί τον τομέα των επαγγελματικών σας και της καριέρας σας. Αυτή την περίοδο έχετε πολύ δουλεία, κάτι που σας αρέσει βέβαια, αλλά δεν είναι ότι απλά διεκπεραιώνετε τις υποθέσεις σας και συντηρείτε την εργασία σας. Είναι μια περίοδος που δίνεται μια τρομακτική ώθηση τόσο στην καριέρα σας όσο και στα δικά σας θέλω και τις επιδιώξεις σας. Οι αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτό το κομμάτι συνοδεύονται και από αλλαγές στην προσωπική σας ζωή που μεταμορφώνεται από απλά ένα σπίτι στο δικό σας καταφύγιο και προσωπικό σας φρούριο όπου όλα είναι οργανωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες σας. Υπάρχει βέβαια πολύ ένταση ακόμη. Περιμένετε λίγο να καταλαγιάσουν οι εξελίξεις και θα δείτε .

ΖΥΓΟΣ
Η σκέψη σας αλλάζει, η φιλοσοφία σας αλλάζει , η καριέρα σας αλλάζει και μαζί με αυτήν αλλάζει και η κοινωνική σας θέση. Όλα αλλάζουν και εσείς προσαρμόζεστε στη ροή των γεγονότων  ή τουλάχιστον προσπαθείτε. Σε κάποιο μεγάλο βαθμό αυτή την περίοδο όμως είστε μπερδεμένοι με την κατεύθυνση που δίνετε στη ζωή σας και κατά κάποιο τρόπο οδηγείτε το αυτοκίνητό σας με την όπισθεν. Η έκλειψη σας καλεί να φανείτε αληθινοί με τα συναισθήματά σας και να τα εκφράσετε και κατόπιν να αντιμετωπίσετε, χωρίς να φοβάστε, τις συνέπειες που μπορεί ή όχι να επακολουθήσουν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η έκλειψη σας επηρεάζει αρκετά, ειδικά μάλιστα αν έχετε γεννηθεί στις πρώτες ή στις τελευταίες ημέρες του ζωδίου σας. Επικρατεί ένα κλίμα έντασης γύρω σας μέσα από καταστάσεις που εξελίσσονται και μέσα σας με τη διαίσθησή σας και τις σκέψεις σας να δουλεύουν έντονα και δραστικά. Μπορεί ακόμη ακόμη να σας απασχολεί κάποιο θέμα υγείας, δικό σας ή δικού σας προσώπου. Με όλη αυτή την ένταση ο τρόπος που επικοινωνείτε και σκέφτεστε χρειάζεται να γίνει λίγο πιο ψύχραιμος και λογικός γιατί βιώνετε τα πράγματα πολύ συναισθηματικά και η ψυχολογία σας δεν είναι απαραίτητα τέτοια που να μπορεί να σας βοηθήσει στο να βγάλετε νόημα στους άλλους. Λειτουργείτε κατά κάποιο τρόπο σαν μια παρθένα που δεν έχει ξαναγνωρίσει άνδρα. Χαλαρώστε λοιπόν και αφήστε αυτόν να πληρώσει…

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η επιρροή της έκλειψης είναι πολύ ισχυρή σε εσάς μιας και αποσταθεροποιεί τις σχέσεις σας και σας κάνει να σκέφτεστε τις πιθανότητες και τις δυνατότητες που μπορεί να έχει σαν εξέλιξη η παρούσα σχέση σας ή οι παρούσες συνεργασίες σας. Νοιώθετε ότι όλα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και βλέπετε τα πράγματα μέσα από ένα μελανό οπτικό πρίσμα.. Όντως είναι μια περίοδος δύσκολη που όμως μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας αν εστιάσετε στην αλλαγή του εαυτού σας και αφήσετε τα εξωτερικά γεγονότα να πάρουν από μόνα τους τον δρόμο τους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδος για εσάς μιας και από τη μία αφήνετε κατά μέρος, έστω και για λίγο, τη δουλειά και τις ευθύνες και δίνετε σημασία στον εαυτό σας και στην εξέλιξη του. Η έκλειψη σας βοηθάει να επαναπροσδιορίσετε την εικόνα σας σε σχέση με τους άλλους και μέσα από τις φιλίες, τη σχέση σας και το περιβάλλον σας γενικά συνειδητοποιείτε ότι η εικόνα σας όχι μόνο πρέπει να αλλάξει αλλά όντως έχει αρχίσει να αλλάζει. Το χειμερινό ηλιοστάσιο σας δίνει επιπλέον ενέργεια και δύναμη. Αν και θα υπάρξουν εμπόδια, θα επικεντρωθείτε και θα δώσετε δύναμη στο να αφήσετε πίσω κάποιες από τις συνήθειές σας που σας εγκλωβίζουν και δε σας κάνουν καλό πλέον.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η έκλειψη σας φέρνει αντιμέτωπους με πολύ κούραση και την ανάγκη να βρείτε χρόνο στην καθημερινότητά σας να ηρεμήσετε και να ξεκουραστείτε ψυχικά και σωματικά. Στις σχέσεις σας τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά γιατί εδώ και καιρό κρύβεστε στην ουσία από τον ίδιο σας τον εαυτό και δεν αντιμετωπίζεται τα πράγματα και τα πρόσωπα με το όνομά τους. Να προσέξετε αυτή την περίοδο να μην είστε ανυπόμονοι και παρότι θα βρείτε χρόνο για εσάς να είστε προετοιμασμένοι για αλλαγές της τελευταίας στιγμής που θα αναστατώσουν το περίφημο πρόγραμμά σας! Επικεντρωθείτε σε κάτι που ασχολείστε ή μαθαίνετε και γίνετε καλύτεροι σε αυτό.

ΙΧΘΕΙΣ
Η ζωή σας μπορεί να αλλάζει αυτή την περίοδο και κυρίως η καταστάσεις στο σπίτι σας. Μια εγκυμοσύνη δεν είναι καθόλου απίθανη είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά, με την έννοια δηλαδή ότι κυοφορείτε ιδέες που σε λίγο θα τις κάνετε σχέδια που θα τα δρομολογήσετε με πράξεις. Είστε λίγο μπερδεμένοι βέβαια για το πώς ακριβώς θέλετε να εκφράσετε τον εαυτό σας αλλά αν δεν χρονοτριβήσετε θα δείτε ότι δε θα είναι καθόλου δύσκολο να βρείτε την καινούργια σας ταυτότητα. Έχει έρθει η ώρα να αφήσετε πίσω το παρελθόν σας και τον παλιό σας εαυτό και να κάνετε ένα βήμα στο μέλλον με την υποστήριξη μάλιστα των φίλων και των συνεργατών σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: