26.1.11

Ανάδρομος Κρόνος 26/1-13/6/2011

Ο Κρόνος θα βρίσκεται σε στάση στις 26 Ιανουαρίου 2011 και  θα γυρίζει ανάδρομος στις 27 Ιανουαρίου 2011  παραμένοντας ανάδρομος μέχρι και τις 13 Ιουνίου 2011.

  Προετοιμασία
     Ανάδρομος
   Ευθύδρομος
 Απελευθέρωση
   10 27’ Ζυγού

   23 Οκτ 2010
    17 14’ Ζυγού

     26 Ιαν 2011
   10 27’ Ζυγού

   13 Ιουν 2011
  17 14’ Ζυγού

   19 Σεπ 2011

Η προετοιμασία του πλανήτη ξεκίνησε από πέρυσι τον Οκτώβριο και η περίοδος που χρειάζεται για να εξέλθει ο πλανήτης από τη σκιά του διαρκεί μέχρι και τις 19 Σεπτέμβρη του 2011 οπότε και θα βρεθεί πάλι πάνω από τη μοίρα που ξεκίνησε την ανάδρομη πορεία του.
Υπενθυμίζουμε ότι η περίοδος της σκιάς ενός πλανήτη δεν είναι πλήρως ασφαλής μιας και τα θέματα που ελέγχει ο πλανήτης στον χάρτη μας μπορεί και τότε ακόμη να συναντάνε δυσκολίες, αν και όχι τόσο έντονα όσο κατά τη διάρκεια της ανάδρομης φάσης.

Η ανεστραμμένη ενέργεια του Κρόνου θα επηρεάσει περισσότερο τους Ζυγούς που είναι γεννημένοι από 3 μέχρι 12 Οκτωβρίου αλλά και τα υπόλοιπα παρορμητικά ζώδια (Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους) του δεύτερου δεκαημέρου. Επίσης οι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο των ζωδίων του Αέρα θα νοιώσουν την επιρροή της αναδρομής μιας και θέματα από το παρελθόν τους θα επανέλθουν για να δοθεί μια οριστική πλέον λύση σε αυτά.
Προσοχή στις παρακάτω ημερομηνίες κατά τις οποίες μην κανονίσετε κάτι σημαντικό, μην συμφωνήσετε σε τίποτα και μην κάνετε κανένα σημαντικό ξεκίνημα:
18-19/2   Αφροδίτη τετράγωνο με Κρόνο
18-19/3   Ερμής αντίθεση με Κρόνο
27-31/3   Δίας αντίθεση με Κρόνο
18-19/4   Άρης αντίθεση με Κρόνο
21-25/4   Ερμής (ανάδρομος) αντίθεση με Κρόνο
30/4-1/5  Αφροδίτη αντίθεση με Κρόνο  

Η ανάδρομη πορεία ενός πλανήτη είναι μια συγκεκριμένη χρονική περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας τα θέματα που ελέγχει και κυβερνά ο πλανήτης, τόσο αυτά που σχετίζονται με τη φύση του όσο και αυτά που σχετίζονται με την περιοχή του γενέθλιου χάρτη μας την οποία επηρεάζει ο πλανήτης ως κυβερνήτης οίκου ή από διέλευση σε γενέθλιο οίκο, είναι θέματα που θα χρειαστεί να τα επεξεργαστούμε εκ νέου και να τα σκεφτούμε/προγραμματίσουμε καλύτερα ή θέματα στα οποία θα συναντήσουμε δυσκολίες, καθυστερήσεις, αναβολές, ματαιώσεις και γενικότερα θέματα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα μας δημιουργήσουν άγχος και θα μας απορροφήσουν ποσά ενέργειας.

Ο Κρόνος από τη φύση του είναι ένας πλανήτης που σχετίζεται με τους περιορισμούς αλλά και με τα γερά θεμέλια. Είναι καρμικός πλανήτης που μας λέει ότι όπως στρώσαμε, έτσι θα κοιμηθούμε! Ως καρμικός πλανήτης σχετίζεται άμεσα με τον χρόνο και με το παρελθόν. Θέματα λοιπόν του παρελθόντος που δεν τα έχουμε ακόμη τακτοποιήσει και δεν έχουμε δώσει σε αυτά σωστές λύσεις ή θέματα που δεν πατάνε σε πολύ γερές βάσεις θα επανακάμψουν και θα τα βρούμε μπροστά μας για να τους δώσουμε περισσότερο προσεκτική σημασία αυτή τη φορά. Είναι μια περίοδος που μπορούν να γίνουν αρκετά ξεκαθαρίσματα αλλά η ανάδρομη κίνηση του πλανήτη μας τρέπει στο να εξετάσουμε χωρίς βιασύνη αυτό που έχει επανεμφανιστεί και να πάρουμε το χρόνο μας ώστε να κινηθούμε με τον πιο κατάλληλο και τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Οι ρυθμοί των γεγονότων επιβραδύνονται με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερο χρόνο για να σκεφτούμε, να οργανώσουμε τον εαυτό μας αλλά και τη στρατηγική μας και να αναπτύξουμε μια καλύτερη μεθοδολογία.

Ο Κρόνος κυβερνά και ελέγχει την υποδομή στη ζωή μας, οτιδήποτε λειτουργεί σαν υποστηρικτικό μέσον και σχετίζεται με τους κανόνες και τους νόμους που έχουμε στη ζωή μας, είτε σαν ομάδα ανθρώπων είτε σαν μεμονωμένες προσωπικότητες. Λειτουργεί λοιπόν δημιουργώντας την υπευθυνότητα, την ηθική που μας στηρίζει στη ζωή μας και τους περιορισμούς μέσα από τους οποίους διαμορφώνουμε και διαμορφωνόμαστε. Μας επιτρέπει να θέτουμε όρια ανάμεσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ανάμεσα στον εαυτό μας και στους άλλους και είναι ένας πλανήτης που μας επιτρέπει να αυτοπροσδιοριστούμε λέγοντας: ΟΧΙ.

Τώρα λοιπόν, με την ανάδρομη φορά του, είναι λιγότερο εύκολο να πούμε όχι και περισσότερο εύκολο να πούμε ναι και να συμφωνήσουμε σε πράγματα και καταστάσεις που πάνε να μας διαμορφώσουν, εμάς και το μέλλον μας.
Αυτό που χρειάζεται και πρέπει να γίνει (το πρέπει είναι μια κρόνια λέξη) είναι να εξετάσουμε ήρεμα, αργά και με κάθε λεπτομέρεια αυτό που γίνεται ή που πάει να γίνει και οι αποφάσεις που θα πάρουμε να είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης  και προσεκτικής ανάλυσης των καταστάσεων και των δεδομένων που τις συνθέτουν.
Ανάλογα με τη θέση του Κρόνου στο χάρτη σας αλλά και τον τομέα από όπου κάνει τη διέλευση του τώρα, εκεί θα υπάρξει και ο πυρήνας του προβληματισμού σας και εκεί θα πρέπει να εστιάσετε αυτό το διάστημα για να δώσετε τις κατάλληλες λύσεις.

Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης αυτής φάσης θα χρειαστεί να πάμε πίσω και να επανεξετάσουμε τις συμφωνίες που έχουμε κάνει, τις υποσχέσεις που δώσαμε και τις υποχρεώσεις που αναλάβαμε.  Αυτό θα πρέπει να γίνει γιατί διαφορετικά δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε μπροστά! Ο ανάδρομος Κρόνος μας δίνει την ευκαιρία να αναιρέσουμε δεσμεύσεις που κρίνουμε ότι δε μπορούμε να φέρουμε εις πέρας και να οργανώσουμε καλύτερα τη στρατηγική μας και τα σχέδιά μας. Όσο εργαζόμαστε επάνω στην ανάπτυξη των σχεδίων μας και του εαυτού μας δεν είναι καλό να αναλάβουμε καινούργιες ευθύνες και να πούμε ναι σε καινούργια πράγματα. Λέμε ΌΧΙ σε καινούργια πράγματα, ΌΧΙ σε καινούργιες συμφωνίες και ΟΧΙ σε καινούργιους ρόλους και καινούργια ξεκινήματα. Πρώτα θα ασχοληθούμε με την τελειοποίηση και την διεκπεραίωση των ήδη υπαρχόντων θεμάτων και αφού τελειώσουμε με αυτό μόνο τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: