27.1.11

Τετράγωνο Ερμή-Κρόνου και ‘έλεγχος’ της σκέψης

Με αφορμή το τετράγωνο του Ερμή με τον Κρόνο που είναι σε εξέλιξη από 24 μέχρι και 28 Ιανουαρίου 2011 (λαμβάνοντας ανοχή τεσσάρων μοιρών) και τον Κρόνο που γύρισε ανάδρομος στις 26 του μήνα ας πούμε κάποια πράγματα για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό το τετράγωνο από την πλευρά της εσωτερικής μας εξέλιξης.



Το συγκεκριμένο τετράγωνο των δύο πλανητών είναι ένας σχηματισμός που έχει μεγάλη δυναμική γιατί γίνεται όταν ο ένας από τους δύο πλανήτες γύρισε ανάδρομος, άρα το ‘εμπόδιο’ θα πρέπει να στραφεί προς τα μέσα και δεν πρόκειται απλά για μια δυσκολία στη εξωτερική πραγματικότητα και θα πρέπει να εξετάσουμε σε ποιους οίκους στον γενέθλιό μας χάρτη γίνεται αυτό το τετράγωνο για τον καθένα μας ξεχωριστά. Βλέποντας σε ποιόν γενέθλιο οίκο βρίσκεται αυτήν την περίοδο ο Κρόνος στον χάρτη μας θα εντοπίσουμε την περιοχή που χρειάζεται να αναδομήσουμε και να επεξεργαστούμε και ανάλογα με τον γενέθλιο οίκο που βρίσκεται τώρα ο Ερμής θα βρούμε και τον τρόπο ή το μέσον για να επιφέρουμε σημαντικές αλλαγές στην προβληματική περιοχή που μας καταδεικνύει ο Κρόνος. 


Ένα τετράγωνο καταρχάς είναι μια όψη που θεωρείται δύσκολη γιατί εμφανίζει κάποια εμπόδια και δημιουργεί εντάσεις και προβλήματα. Ένα τετράγωνο όμως είναι στην ουσία μια όψη που μας αναγκάζει ή που μας ωθεί να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, δράσης και αντιμετώπισης των καταστάσεων. Η μέχρι τώρα στάση που κρατούσαμε μπορεί πλέον να μην είναι εφικτή και χρειαζόμαστε να υιοθετήσουμε μια νέα στάση. Τα τετράγωνα φέρνουν μια καινούργια πραγματικότητα σε ύπαρξη, μια νέα μορφή που χρειάζεται έναν νέο τρόπο δράσης. Τα τετράγωνα λοιπόν μας βοηθούν με κάποιο τρόπο να αλλάξουμε, να ωριμάσουμε και να επεκτείνουμε τους ορίζοντες σκέψης και δράσης μας.

Ο Ερμής είναι ο τρόπος σκέψης μας και ο τρόπος που μιλάμε, συνεννοούμαστε και εκλογικεύουμε καθώς επίσης είναι τα ταξίδια μας και οι μετακινήσεις μας. Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει τους περιορισμούς και τα κοινωνικά πρέπει αλλά είναι επίσης και η δομή που είναι απαραίτητη στα πάντα για να υπάρξουν και να αναπτυχθούν. Το τετράγωνο λοιπόν αυτό του Ερμή με τον Κρόνο μας σπρώχνει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να τον κάνουμε περισσότερο πρακτικό και δομημένο ώστε να έχουμε αποτελέσματα αλλά και να γίνουμε πιο προσεκτικοί σε αυτά που λέμε και κάνουμε χωρίς περιττές δηλώσεις και κινήσεις. Αυτό το τετράγωνο μας φέρνει σε επαφή με το νοητικό μας Κάρμα και μας καλεί να κάνουμε έναν έλεγχο και να καθαρίσουμε τον Νου μας από περιοριστικές σκέψεις του παρελθόντος ή/και να πληρώσουμε τις συνέπειες από αρνητικές σκέψεις του παρελθόντος.

Ένας ανάδρομος πλανήτης από την άλλη μας βοηθάει να κατανοήσουμε και να επεξεργαστούμε καλύτερα αυτό που μέχρι τώρα έχουμε μάθει ή έχουμε κάνει. Όταν φτάνουμε σε ένα σημείο που έχουμε πάρει πολλές πληροφορίες για ένα θέμα τότε η ανάδρομη κίνηση ενός πλανήτη μας βοηθά να απορροφήσουμε αυτές τις πληροφορίες και να τις αποδελτιώσουμε ώστε να καταλάβουμε και πού είμαστε αλλά και πώς να προχωρήσουμε καλύτερα. Είναι λοιπόν μια περίοδος που εξετάζουμε τη θέση μας μέσα στα πράγματα, τα θέλω μας και τις ανάγκες μας έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή και όχι έτσι όπως ήταν κάποτε και προετοιμαζόμαστε για τις πιο σωστές κινήσεις για το μέλλον μας.

Ο Κρόνος κυβερνάει τις δομές και τα συστήματα. Μέσω του Αιγόκερω κυβερνάει το κράτος και την κυβέρνηση και μέσω του Υδροχόου κυβερνά την ανθρωπότητα και την κοινωνία. Η ανάδρομη λοιπόν φορά του μέχρι και τις 13 Ιουνίου είναι μια περίοδος που μας βοηθάει να επανεξετάσουμε κατά πόσο οι δομές που υπάρχουν τόσο σε κρατικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο είναι τέτοιες που μας βοηθάνε στην εξέλιξή μας ή αν και κατά πόσο πρέπει να διαλυθούν ή να αλλάξουν για να μπορέσουν στη θέση τους να υπάρξουν καινούργιες δομές που θα φέρουν την πρόοδο. Αυτό φαίνεται ήδη σε παγκόσμιο επίπεδο με τις αλλαγές που γίνονται και την αναστάτωση που επικρατεί σε πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά θέματα αλλά και σε προσωπικό επίπεδο μέσα από τις σχέσεις μας και την ανάγκη μας για αλήθεια και ουσία στην καθημερινότητά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: