28.2.11

Αλμανακ-Μάρτιος 2011


Το Αλμανάκ για τον μήνα Μάρτιο. Οι θέσεις των πλανητών, των τεσσάρων αστεροειδών, του Χείρωνα και οι σημαντικότερες όψεις κατά τη διάρκεια του μήνα Μάρτη.
Ο Ήλιος την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 10η μοίρα του Ιχθύ, στις 21 θα περάσει στον Κριό και μέχρι τα τέλη του μήνα θα φτάσει στην 9η μοίρα του ζωδίου.

Η Σελήνη στις 3 του μήνα θα είναι σε φάση Νέας Σελήνης στον Ιχθύ, στις 12  σε φάση πρώτου τετάρτου στον Δίδυμο, στις 19 θα είναι σε φάση Πανσελήνου στην Παρθένο και στις 26 του μήνα θα μπει σε φάση τελευταίου τετάρτου στον Τοξότη.

Ο Ερμής την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 13η μοίρα του Ιχθύ, στις 10 θα περάσει στον Κριό φτάνοντας στα τέλη του μήνα στην 24η μοίρα του ζωδίου και γυρίζοντας ανάδρομος.

Η Αφροδίτη την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στις 28 μοίρες του Αιγόκερω, στις 3 του μήνα θα περάσει στο ζώδιο του Υδροχόου στις 27 θα περάσει στους Ιχθείς και στα τέλη του μήνα θα έχει φτάσει στην 4η  μοίρα του ζωδίου.

Ο Άρης την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 5η μοίρα του Ιχθύ, και μέχρι τα τέλη του μήνα θα φτάσει στην 28η μοίρα του ζωδίου.

Ο Δίας την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 8η μοίρα του Κριού και μέχρι τα τέλη του μήνα θα φτάσει στην 15η μοίρα του ζωδίου.

Ο Κρόνος την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται ανάδρομος στην 16η μοίρα του Ζυγού και στα τέλη του μήνα θα φτάσει στην 14η μοίρα του ζωδίου.

Ο Ουρανός την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 29η μοίρα του Ιχθύ, στις 12 του μήνα θα περάσει στην 0η μοίρα του Κριού και θα φτάσει μέχρι και τα τέλη του μήνα στην 1η μοίρα.

Ο Ποσειδώνας την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 28η μοίρα του Υδροχόου, στις 6 του μήνα θα πατήσει την 29η μοίρα και θα παραμείνει εκεί μέχρι και τα τέλη του μήνα.

Ο Πλούτωνας την πρώτη του μήνα θα διανύει την 7η μοίρα του Αιγόκερω όπου και παραμένει μέχρι και τα τέλη του μήνα.

Ο Χείρων την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 1η μοίρα του Ιχθύ και μέχρι και τα τέλη του μήνα θα φτάσει στην3η μοίρα του ζωδίου.

Η Δήμητρα την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στις 22 μοίρες του Υδροχόου, στις 22 του μήνα θα περάσει στους Ιχθείς και μέχρι τα τέλη του μήνα θα φτάσει στην 3η μοίρα του ζωδίου.

Η Αθηνά θα διανύσει το διάστημα από την 26η του Αιγόκερω μέχρι και τις 11 του μήνα οπότε και θα περάσει στον Υδροχόο φτάνοντας στα τέλη του μήνα στην 6η μοίρα του ζωδίου.

Η Εστία θα διανύσει το διάστημα από την 15η του Αιγόκερω μέχρι και την 29η μοίρα του ζωδίου..

Η Ήρα είναι ανάδρομη και θα διανύσει το διάστημα από την 24η μοίρα της Παρθένου μέχρι και την 17η μοίρα του ζωδίου.


Οι σημαντικότερες όψεις του μήνα είναι:

1/3         Εξάγωνο Αφροδίτη-Ουρανός
1/3         Τετράγωνο Δία-Πλούτωνα
3-4/3      Εξάγωνο Άρης-Πλούτωνας
9/3         Σύνοδος Ερμής-Ουρανός
9-10/3     Εξάγωνο Αφροδίτη-Δίας
13/3       Τετράγωνο Ερμής-Πλούτωνας
14-15/3   Τρίγωνο Αφροδίτη-Κρόνος
15-16/3   Σύνοδος Ερμής-Δίας.
18/3       Αντίθεση Ερμής-Κρόνος
20-21/3   Σύνοδος Ήλιος-Ουρανός.
25-27/3   Αντίθεση Δίας-Κρόνος.
26/3       Σύνοδος Αφροδίτη-Ποσειδώνας.
27-31/3   Τετράγωνο Ήλιος-Πλούτωνας.

Οι όψεις και η επιρροή τους θα αναλύονται στη σελίδα: www.facebook.com/athan.astro ενώ σχόλια θα μπορείτε να βλέπετε στο Athan-ology στη δεξιά στήλη, στο πεδίο Athans Facebook Wall

Δεν υπάρχουν σχόλια: