27.5.11

Το Αλμανάκ για τον μήνα Ιούνιο. Οι θέσεις των πλανητών, των τεσσάρων αστεροειδών και οι σημαντικότερες όψεις κατά τη διάρκεια του μήνα.





Ο Ήλιος την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 10η μοίρα των Διδύμων, στις 22 θα περάσει στον Καρκίνο και μέχρι τα τέλη του μήνα θα φτάσει στην 8η μοίρα του ζωδίου.

Η Σελήνη την 1η του μήνα θα είναι σε φάση Νέας Σελήνης/ηλιακής έκλειψης στον Δίδυμο, στις 9 σε φάση πρώτου τετάρτου στην Παρθένο, στις 15θα είναι σε φάση Πανσελήνου/σεληνιακής έκλειψης στον Τοξότη και στις 23 του μήνα θα μπει σε φάση τελευταίου τετάρτου στον Κριό.

Ο Ερμής την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 26η μοίρα του Ταύρου, στις 3 θα περάσει στον Δίδυμο, στις 17 του μήνα θα περάσει στον Καρκίνο φτάνοντας στα τέλη του μήνα στην 26η μοίρα του ζωδίου.

Η Αφροδίτη την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στις 19 μοίρες του Ταύρου, στις 10 του μήνα θα περάσει στο ζώδιο των Διδύμων και στα τέλη του μήνα θα έχει φτάσει στην 25η μοίρα του ζωδίου.

Ο Άρης την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 15η μοίρα του Ταύρου, στις 22 θα περάσει στον Δίδυμο και μέχρι τα τέλη του μήνα θα φτάσει στην 6η μοίρα του ζωδίου.

Ο Δίας την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 29η μοίρα του Κριού, στις 5 θα περάσει στον Ταύρο και μέχρι τα τέλη του μήνα θα φτάσει στην 5η μοίρα του ζωδίου.

Ο Κρόνος την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται ανάδρομος στην 10η μοίρα του Ζυγού, στις 13 βρίσκεται σε στάση για να γυρίσει σε ευθύδρομη πορεία και θα παραμείνει στην 10η μοίρα μέχρι και τα τέλη του μήνα.

Ο Ουρανός την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 4η μοίρα του Κριού και θα παραμείνει εκεί μέχρι και τα τέλη του μήνα.

Ο Ποσειδώνας την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 0η μοίρα του Ιχθύ, στις 4 του μήνα θα γυρίσει ανάδρομος και θα παραμείνει ανάδρομος μέχρι τα τέλη του μήνα στην ίδια μοίρα.

Ο Πλούτωνας την πρώτη του μήνα θα διανύει την 6η μοίρα του Αιγόκερω όπου και παραμένει μέχρι και τα τέλη του μήνα, ανάδρομος.

Ο Χείρων την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 5η μοίρα του Ιχθύ, στις 9 θα γυρίσει ανάδρομος και μέχρι και τα τέλη του μήνα θα παραμείνει στην 5η μοίρα του ζωδίου.

Η Δήμητρα την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στις 23 μοίρες του Ιχθύ και μέχρι τα τέλη του μήνα θα φτάσει στην 28η μοίρα του ζωδίου.

Η Αθηνά θα διανύσει το διάστημα από την 15η μοίρα του Υδροχόου μέχρι και την 13η μοίρα του ίδιου ζωδίου ανάδρομη.

Η Εστία θα διανύσει το διάστημα από την 16η μοίρα της Παρθένου μέχρι και την 22η μοίρα του ζωδίου.

Η Ήρα την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 18η μοίρα του Υδροχόου, στις 22 του μήνα θα γυρίσει ανάδρομη στην 19η μοίρα και θα παραμείνει εκεί μέχρι τα τέλη του μήνα.

Οι σημαντικότερες όψεις του μήνα είναι:
01/6   Ήλιος τρίγωνο Κρόνος (r)
          Ήλιος σύνοδος Σελήνη (ηλιακή έκλειψη)
07/6   Ερμής τετράγωνο Κρόνος (r)
09/6   Αφροδίτη τετράγωνο Ποσειδώνας
12/6   Ερμής σύνοδος Ήλιος
          Αφροδίτη εξάγωνο Ουρανός
15/6   Σελήνη αντίθεση Ήλιος (σεληνιακή έκλειψη)
18/6   Ερμής εξάγωνο Δίας
          Αφροδίτη τρίγωνο Κρόνος
20/6   Άρης τετράγωνο Ποσειδώνας
21/6   Ερμής τετράγωνο Κρόνος
25/6   Ήλιος εξάγωνο Δίας
26/6   Άρης εξάγωνο Ουρανός

Δεν υπάρχουν σχόλια: