Η πρώτη σεληνιακή έκλειψη της χρονιάς και η δεύτερη έκλειψη του καλοκαιριού λαμβάνει χώρα στις 15.06.2011, στις 24 μοίρες του Τοξότη στις 22:15 το βράδυ ώρα Ελλάδος και είναι σεληνιακή με ωροσκόπο πάλι στον Υδροχόο, όπως και η πρώτη. Ο ωροσκόπος της πρώτης καλοκαιρινής έκλειψης ήταν στη μηδενική μοίρα του Υδροχόου ενώ αυτής είναι στην 3η μοίρα. . Στην δεύτερη αυτή έκλειψη ο Ερμής είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο και κάνει αντίθεση με τη Σελήνη. Επίσης είναι ακόμη ενεργό το Τ-τετράγωνο του Πλούτωνα με τον Κρόνο και τον Ουρανό από την προηγούμενη έκλειψη στις αρχές του μήνα.
Όπως με όλες τις σεληνιακές εκλείψεις έτσι και με αυτή επηρεάζεται πολύ η συναισθηματική-ψυχολογική μας κατάσταση και η έκλειψη σηματοδοτεί μια περίοδο που θα θελήσουμε να αλλάξουμε αρκετά πράγματα. Φόβοι πάντα υπάρχουν μπροστά σε αναμενόμενες αλλαγές αλλά αυτή τη φορά η αντίθεση της Σελήνης με τον Ερμή (που ήταν ο κυβερνήτης της προηγούμενης έκλειψης) μας κάνει να πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και να φέρουμε στο φως με λέξεις και με δομημένες φράσεις αυτά που μας ενοχλούν και που μας εμποδίζουν να μεγαλώσουμε , να εξελιχθούμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Ο κυβερνήτης της έκλειψης, ο Δίας, κάνει όψη συγκλίνοντος τριγώνου με τον Πλούτωνα, όψη που μας σπρώχνει να φέρουμε αλλαγές μεγάλες και σημαντικές, όχι μόνο στον εαυτό μας και στην καθημερινότητά μας αλλά και μέσα στην κοινωνία στην οποία ζούμε. Ο άξονας που ενεργοποιείται από αυτή την έκλειψη είναι το δίπολο Τοξότη-Δίδυμου. Και τα δυο ζώδια σχετίζονται με τη γνώση και τη μάθηση, με διαφορετικό τρόπο το καθένα. Ο Τοξότης μας κατευθύνει να στοχεύσουμε ψηλότερα με αυτή την έκλειψη και να μπορέσουμε να φιλοσοφήσουμε τη ζωή μας βρίσκοντας πού πρέπει να γίνουν οι αλλαγές και με ποιο τρόπο. Οι πόλοι της έκλειψης συμμετέχουν σε ένα Τ-τετράγωνο με τον αστεροειδή Δήμητρα στις 26 μοίρες του Ιχθύ. Η Δήμητρα συμβολίζει τη μητέρα φύση και τη θηλυκή δύναμη που προστατεύει και υποστηρίζει. Σχετίζεται με την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της γης καθώς επίσης και με το ‘μεγάλωμα’ των πραγμάτων. Τα άστατα καιρικά φαινόμενα των ημερών δεν είναι τυχαία και δηλώνουν την αναστάτωση που δημιουργείται από αυτό το Τ-τετράγωνο στους ανθρώπους που είναι και αυτοί μέρος της Φύσης. Η Δήμητρα είναι επίσης μια μορφή θηλυκής εξουσίας και επιβολής μέσα από τους φυσικούς νόμους και η χιαστή όψη της έκλειψης με τον Άρη μας σπρώχνει στο να εκμεταλλευτούμε όλο το δυναμικό μας άμεσα και γρήγορα ώστε να επιφέρουμε ισορροπία στη φυσική αλλά και στη διανοητική τάξη των πραγμάτων αλλιώς η Φύση αλλά και η φύση μας θα στραφούν εναντίον μας. Είναι λοιπόν μια έκλειψη που έχει έντονο δυναμικό, και άρα ίσως μας πιέζει ακόμη περισσότερο ψυχολογικά, και αποτελεί μαζί με την έκλειψη της 1ης Ιουνίου τον προπομπό των εξελίξεων και της δράσης μας που θα κορυφωθούν με την έκλειψη που θα ακολουθήσει, την 1η Ιουλίου.
Είναι μια έκλειψη που μας φέρνει σε επαφή με το εσωτερικό μας παιδί και τονίζει την ανάγκη μας για ασφάλεια και προστασία. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να κινηθούμε και σαν μικρά παιδιά! Τονίζεται περισσότερο η ανάγκη, η αίσθηση, το συναίσθημα αλλά με την αντίθεση του Ερμή δε μας είναι εύκολο να εκφράσουμε τις ανάγκες μας και τις σκέψεις μας με ξεκάθαρο και ρητό τρόπο. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να προσαρμόσουμε (όψη χιαστί) τη δράση μας (Άρης) πάνω στις ανάγκες μας (Σελήνη) ξεπερνώντας την εσωτερική σύγκρουση και σύγχυση (αντίθεση Ερμή). Στα προσωπικά μας θέματα η συγκεκριμένη έκλειψη μπορεί να μας κάνει κάπως εκδικητικούς. Το καλύτερο είναι να αφήσουμε τα πράγματα να πάρουν την πορεία τους και να μην προσπαθήσουμε να μανιπουλάρουμε πρόσωπα και καταστάσεις. Η φύση πάντα έχει τον καλύτερο τρόπο να τακτοποιεί και να διορθώνει τις ατέλειες επαναφέροντας τις ισορροπίες.
Ο σχηματισμός εξάγωνο-τετράγωνο-χιαστί.
Όπως είδαμε ο Άρης κάνει όψη χιαστί με την Σελήνη και η Δήμητρα τετράγωνο. Μεταξύ τους ο Άρης με την Δήμητρα σχηματίζουν εξάγωνο. Όλος αυτός ο σχηματισμός μυρίζει λίγο ‘πρόκληση’. Σύμφωνα με τη σχολή Huber αυτός ο σχηματισμός ενεργοποιεί μια σειρά γεγονότων αφού πρώτα όμως θιγεί ένα συγκεκριμένο ευαίσθητο θέμα. Κάποιος μας πατάει τον κάλο δηλαδή και από εκεί και πέρα αρχίζει μια σειρά από αλυσιδωτά γεγονότα που όμως μας οδηγούν στην καρδιά του ζητήματος και μπορούμε να δουλέψουμε και να επεξεργαστούμε σωστά τα θέματα που προκύπτουν .Ο σχηματισμός αυτός είναι σαν να μας λέει ότι η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα. Θέματα που έχουν να κάνουν με δράση (Άρης) σε σχέση με τροφές (Δήμητρα) θα έρθουν στην επικαιρότητα. Το ημιεξάγωνο του Άρη με τον Ερμή σίγουρα θα κάνει και τον λόγο μας πιο δηκτικό και πολλά πράγματα που γνωρίζουμε δε θα τα κρατήσουμε για τον εαυτό μας αλλά οι αποκαλύψεις και το δίκαιο (ή άδικο) ξεμπρόστιασμα θα κυριαρχήσουν μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Το τετράγωνο της Δήμητρας (τροφή) με τη Σελήνη μιλάει και για τη διατροφή μας και το τι είναι αυτό που βάζουμε τελικά μέσα στο σώμα μας. Πλέον όλα αυτά που χρησιμοποιούμε για να τραφούμε δεν είναι καθόλου φυσικά και το ημιεξάγωνο του Ερμή με τον Άρη δηλώνει προσπάθειες να γίνουν χειρισμοί από κάποιους ώστε να προωθηθούν τροφές που έρχονται κόντρα στην υγεία μας και τη φύση μας. Πολύ περισσότερο μάλιστα εφόσον ο Άρης βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον απλανή αστέρα Algol, που συνδέεται με ατυχίες, βία και κίνδυνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου