30.6.11

Ηλιακή Έκλειψη 1.7.11 Η Δύναμη του Αποχωρισμού.


Η τρίτη έκλειψη του καλοκαιριού συμβαίνει την 01.07.2011 στις 9 μοίρες του Καρκίνου, στις 10:54 ώρα Ελλάδος και είναι ηλιακή. Ο ωροσκόπος πέφτει στην Παρθένο για την Ελλάδα και σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο και αντίθεση με τον Πλούτωνα.  


Η αντίθεση με τον Πλούτωνα σίγουρα δεν είναι ούτε κάτι απλό ούτε κάτι ελαφρύ… Οι καταστάσεις (οι ψυχολογικές μας διακυμάνσεις αλλά και τα εξωτερικά γεγονότα ) μας οδηγούν στο σημείο της απόγνωσης και μας βάζουν  να σκεφτούμε αν αξίζει τελικά ο κόπος να αντιμαχόμαστε την εξουσία και κατά πόσο η ένταση και η πάλη, ο αγώνας για κάτι καλύτερο αξίζουν τον κόπο ή όχι τελικά.
Στη συγκεκριμένη έκλειψη η ενέργεια του Πλούτωνα δεν είναι θετική. Τα τετράγωνα μας καλούν σε δράση και αποφάσεις, ειδικά ο Κρόνος μας στρέφει να κινηθούμε μέσα από την υπάρχουσα δομή για να τη φέρουμε σε αρμονία (βρίσκεται στον Ζυγό) μεταμορφώνοντας τις καταστάσεις . Η επιρροή του Πλούτωνα είναι σαν κάποιος να μας σκεπάζει με την κουβέρτα ενώ έχει έρθει η ώρα να ξυπνήσουμε και να σηκωθούμε από το κρεβάτι μας. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με τα κολλήματά μας και τις εμμονές μας. Αυτή η έκλειψη μας βοηθά να δούμε ξεκάθαρα και να αντιμετωπίσουμε τους εσωτερικούς μας δαίμονες ώστε να τους καθυποτάξουμε και να τους εξαφανίσουμε. Είναι μια πάλη ανάμεσα στο Φως και στο Σκοτάδι του εαυτού μας αλλά και της κοινωνίας στη οποία ζούμε.
Σηματοδοτείται περίοδος έντονων σκέψεων, συσκέψεων και ‘δια-λογισμών’ που πρέπει να εφαρμοστούν όμως  απλά και πρακτικά για να έχουν ορατά αποτελέσματα μιας και η έκλειψη συμβαίνει πάνω στον απλανή αστέρα Al Hena ο οποίος σύμφωνα με τον Ebertin έχει τη φύση της Αφροδίτης και του Δία πράγμα που σημαίνει ότι σε κάποιο βαθμό η έκλειψη μας προσανατολίζει  πνευματικά ώστε να αφυπνιστούμε μέσα από σκληρά γεγονότα όμως. Ο απλανής βρίσκεται στον αστερισμό των Διδύμων και από τη συγκεκριμένη του θέση στα ‘πόδια’ των Διδύμων φέρνει σύμφωνα με τον Πτολεμαίο κίνηση, κινητικότητα και δράση μέσα από διαδρομές. Αν ζούσε στη σημερινή εποχή ο Πτολεμαίος αντί για διαδρομές μπορεί να έλεγε μέσα από πορείες!  

 Ο Al Hena είναι θετικός αστέρας και φέρνει επιτυχία μέσα από τέχνη ή/και μέσα από διάλογο. Σήμερα θα μπορούσε να σχετιστεί με το γράψιμο και την προβολή στα ΜΜΕ. Η ενέργεια της έκλειψης έχει σίγουρα να κάνει λοιπόν με δράση και αλλαγές που μπορεί να είναι πρακτικές και γήινες αλλά έχουν την αρχή τους σε κάτι πνευματικό, σε ένα ιδανικό και σε μια ιδέα. Κινείται ο Νους και κινεί την Ύλη. Αρκεί λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε κάτι για εμάς και την κοινωνία και μετά να δράσουμε κοινοποιώντας το ή συζητώντας το, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό.
Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας είναι πλανήτες που σχετίζονται με το τέλος και τον θάνατο. Η αίσθηση λοιπόν που έχουμε είναι αυτή του τέλους των πραγμάτων, του τέλους ενός κύκλου. Μην ξεχνάμε όμως το ότι οι ηλιακές εκλείψεις συμβαίνουν πάντα πάνω σε νέα Σελήνη. Η νέα Σελήνη είναι πάντα η δήλωση της καινούργιας αρχής, της σποράς των ιδεών και της αρχής του σεληνιακού κύκλου. Η αίσθηση μας μπορεί να είναι αυτή του τέλους και να τα βλέπουμε όλα μαύρα, μάταια και αδιέξοδα. Δεν είναι έτσι όμως. Αυτή η πλουτώνια έκλειψη μας κάνει να θέλουμε να βυθιστούμε όλο και πιο βαθιά σε αυτό που υπάρχει και να σβήσουμε το φως. Όντως είναι έκλειψη Ηλίου… εκλείπει, εξαφανίζεται το πνευματικό φως και η δύναμη της ζωής. Πάντα είναι σκοτεινά πριν την αυγή! Η έκλειψη γίνεται λίγες μέρες μετά το θερινό Ηλιοστάσιο, τη μεγαλύτερη μέρα του έτους. Το φως του Ήλιου αν και όχι εμφανώς έχει αρχίσει να μειώνεται και η μέρα σταδιακά αρχίζει να μικραίνει σε διάρκεια μέχρι να φτάσουμε από τον Καρκίνο απέναντι στο Αιγόκερω όπου και θα έχουμε την πιο μικρή μέρα του έτους. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι κάτι τελειώνει. Η έκλειψη φέρνει στην επιφάνεια θέματα συγκρούσεων και κάτω από το σκοτεινό βλέμμα του Πλούτωνα πρέπει να έρθουμε αντιμέτωποι στην ουσία με τον ίδιο μας τον εαυτό και τους βαθύτερους μας φόβους ή τις εμμονές μας. Πρέπει να το ζήσουμε και πρέπει να το ζήσουμε έντονα όλο αυτό που ζούμε για να το ξεπεράσουμε και να βγούμε στο φως. Τα άστρα δεν καθορίζουν τη ζωή μας όμως, αλλά εμείς τα κυβερνάμε. Τα άστρα δείχνουν τα σημάδια και φυσικά ακολουθούμε αλλά εμείς διαμορφώνουμε τον δρόμο μας. Ο αστέρας στα πόδια των Διδύμων μας λέει να περπατήσουμε, ο Πλούτωνας μας λέει να αλλάξουμε  και να το κάνουμε έντονα, ο Κρόνος μας βάζει σε έναν δύσκολο δρόμο αλλά το πού θα πάμε είναι στο χέρι μας! Αφυπνιζόμαστε πνευματικά με αυτή την έκλειψη και συνειδητοποιούμε τη δύναμη που έχουμε να κάνουμε μια καινούργια, σωστή αρχή.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: