7.7.11

7-9 Ιουλίου 2011: Τρίγωνο Δία-Πλούτωνα και η συμμετοχή της Αφροδίτης.

Η συγκεκριμένη όψη βρίσκεται σε λειτουργία από τις 2 Ιουλίου και θα συνεχίσει να είναι σε ενέργεια μέχρι και τις 12 Ιουλίου (με απόκλιση μιας μοίρας). Στις 7 Ιουλίου κορυφώνεται με ιδιομοιρία (5 μοίρες και 57 λεπτά) και θα επαναληφθεί πάλι από 22 Οκτωβρίου  μέχρι και 3 Νοεμβρίου, με ημέρα κορύφωσης την 28η Οκτωβρίου και ξανά πάλι, για τελευταία φορά στις 13 Μαρτίου του 2012. Τελευταία φορά που έγινε η ίδια όψη ανάμεσα σε αυτούς τους πλανήτες στα ίδια ζώδια ήταν στις αρχές του Ιουνίου του 1762.
Όπως και με τα εξάγωνα έτσι και το τρίγωνο είναι μια όψη που δείχνει ένα δυναμικό που μπορεί να εκδηλωθεί με ισχυρό και δημιουργικό τρόπο, μια ενέργεια που μπορεί να κινηθεί και πνευματικά αλλά και πρακτικά παίρνοντας μια ανθρωπιστική κατεύθυνση, κάτι καλό δηλαδή και για το άτομο και για τον κόσμο. Τα τρίγωνα βοηθάνε στο να επεκταθεί η γνώση ή η επιρροή….
Ο Πλούτωνας είναι ένας πλανήτης που μας φέρνει αντιμέτωπους με τον βαθύτερο εαυτό μας και την αναπόφευκτη αλήθεια. Είναι κατά κάποιο τρόπο ‘μοιραίος’ πλανήτης και η ενέργειά του δεν είναι απαραίτητα πολύ εύκολο να συνδυαστεί άνετα με τους υπόλοιπους πλανήτες. Αυτή η στιγμή λοιπόν που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον εαυτό μας γίνεται ακόμη πιο έντονη τώρα που ο Δίας κάνει το τρίγωνό του με τον Πλούτωνα. Και θεωρητικά αλλά και πρακτικά αυτές τις μέρες μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε την Αλήθεια μέσα από τα γεγονότα της προσωπικής μας ζωής αλλά και του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Και επειδή το τρίγωνο είναι θετική όψη καλούμαστε να εκδηλώσουμε αυτή τη συνειδητοποίηση και τη συνειδησιακή πραγματικότητα στην οποία βρισκόμαστε στο περιβάλλον μας (στενό ή μακρινό) και με αυτόν τον τρόπο να γίνουμε βοηθοί στην εξέλιξη και στην υλοποίηση μιας ανώτερης αναγκαιότητας.


Στην όψη συμμετέχει και η Αφροδίτη με εξάγωνο προς τον Δία και αντίθεση προς τον Πλούτωνα. Οι όψεις της Αφροδίτης θα τελειοποιηθούν στις 8 και 9 του μήνα. Αυτές τις μέρες λοιπόν δημιουργείται ένας σχηματισμός που αποτελείται από μια αντίθεση, ένα τρίγωνο και ένα εξάγωνο ανάμεσα σε Αφροδίτη, Δία και Πλούτωνα.
Ο σχηματισμός έχει θηλυκή πολικότητα και λειτουργεί μέσω του στοιχείου της Γης και του Νερού. Δεν πρόκειται λοιπόν να έχουμε δραστικά, ενεργητικά γεγονότα βίας ή έντονης εκτόνωσης μιας και η συγκρουσιακή ενέργεια της αντίθεσης εκδηλώνεται εσωτερικά ή γειώνεται.
Ο σχηματισμός είναι ήπιος και γενικότερα δε δημιουργεί έντονες εκδηλώσεις ούτε ισχυρή αντίσταση. Επειδή όμως έχει θηλυκή ενέργεια μπορεί να δημιουργηθούν περισσότερες εντάσεις αυτές τις μέρες στους άνδρες που δε μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη θηλυκή τους πλευρά και ενέργεια με αποτέλεσμα να νοιώσουν απόγνωση και εκνευρισμό. Οι γυναίκες θα χειριστούν καλύτερα αυτόν τον σχηματισμό μιας και από τη φύση του το θηλυκό στοιχείο λειτουργεί με ήρεμη αποφασιστικότητα και αφοσίωση. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητο γιατί αρκετές γυναίκες πλέον δεν έχουν επαφή με τη ‘θηλυκή δύναμη’. Θα παίξει σημαντικό ρόλο στο πώς ο καθένας μας θα χειριστεί τις ενέργειες των ημερών από τους οίκους στον γενέθλιο μας χάρτη και μέσα από ποιους τομείς θα εκδηλώσουμε ή πρέπει να εκδηλώσουμε όλη αυτή την ενέργεια..

Δεν υπάρχουν σχόλια: