22.6.11

26.6.2011 Η μαγεία στην πράξη!!

Στις 26 Ιουνίου 2011 είναι μια μαγική ημέρα, ένα πέρασμα ενέργειας μέσα από το πέπλο του Χρόνου και ένα δώρο από τον ουρανό για να εφαρμόσουμε την καλύτερη μαγεία που έχουμε σαν άνθρωποι, τη μαγεία της απόφασης.Αστρολογικά είναι κάτι που θα το χαρακτηρίζαμε σαν μια μοναδική ευκαιρία που μας δίνουν τα άστρα, μια ευκαιρία που δε μας δίνεται συχνά, μπορούμε να πούμε μάλιστα ότι συμβαίνει πολύ σπάνια. (τελευταία  φορά που δημιουργήθηκε ένας αντίστοιχος σχηματισμός στον ουρανό ήταν τρεις με τέσσερις αιώνες πίσω!!)



Αυτές τις μέρες είμαστε όλοι έντονα προσηλωμένοι σε κάποιες ιδέες που έχουμε συγκεκριμένες και νοιώθουμε όλοι την ανάγκη να αλλάξουμε κάτι στη ζωή μας, είτε προσωπικά είτε συλλογικά. Όλοι λίγο πολύ έστω και υποσυνείδητα ξέρουμε τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξουμε και ποια κατεύθυνση θέλουμε να πάρει η ζωή μας.

Ο Δίας από την 4η μοίρα του Ταύρου μας καλεί να γειώσουμε τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις μας και να τις κάνουμε πρακτικές και υλοποιήσιμες. Μας καλεί να βρούμε τρόπους εφικτούς και σωστά σχεδιασμένους ώστε να φέρουμε την αλλαγή ή τις αλλαγές που χρειαζόμαστε στη ζωή μας.
Στις 26 του μήνα λοιπόν μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε πράξη αυτές τις σκέψεις μας και να κάνουμε βήματα προς την υλοποίηση των αναγκών μας. Όχι σκέψεις και λόγια του αέρα αλλά πράξεις. Έστω μικρές… 

Η μαγεία της πράξης!
Είναι βασικό να χρησιμοποιήσουμε τη συμπαντική  ενέργεια  για να δηλώσουμε έστω και με μια μικρή, απλή κίνησή μας αλλά καίρια και αποφασιστική, ότι θέλουμε να αλλάξουν τα πράγματα και ότι κάνουμε όντως κάτι για να αλλάξουν.  Είναι μια μέρα για μαγική δράση που βασίζεται στη ρεαλιστική θέαση των καταστάσεων και στην πρακτική εφαρμογή των ιδεών μας. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό και μικρό αυτό που θα κάνουμε αλλά. αν δεν κάνουμε τίποτα τότε τίποτα δε θα αλλάξει. Γύρω στις 26 λοιπόν μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας και έχει σημασία να σκεφτούμε τι ακριβώς θέλουμε να αλλάξουμε αλλά και το πώς μπορούμε να κάνουμε αυτές τις αλλαγές. Ο Δίας όπως είπαμε, λειτουργεί πρακτικά μέσα από τον Ταύρο και χρειάζεται να σκεφτούμε πρακτικούς τρόπους με τους οποίους θα είναι εφαρμόσιμες και υλοποιήσιμες οι αλλαγές που θέλουμε να φέρουμε στην καθημερινότητα και στη ζωή μας.

Στον χάρτη παρατηρούμε ότι πολλοί πλανήτες βρίσκονται σε αρχικές μοίρες ζωδίων. Αυτό από μόνο του είναι συμβολικό μιας καινούργιας αρχής και τονίζει την δύναμη που θα έχουν οι αποφάσεις μας. Ο Ποσειδώνας στη μηδενική μοίρα των Ιχθύων, ο Ουρανός στην 4η μοίρα του Κριού, ο Δίας στην 4η μοίρα του Ταύρου, ο Άρης στην 3η μοίρα των Διδύμων και ο Ήλιος στην 4η μοίρα του Καρκίνου. Ο Δίας είναι μάλιστα ο μόνος πλανήτης αυτή την περίοδο που βρίσκεται στον σταθερό σταυρό! Υπάρχει λοιπόν εύνοια για να διασφαλιστεί το αποτέλεσμα των αποφάσεων μας μέσα από τη σταθεροποιητική ενέργεια του Ταύρου και η Σελήνη σε έξαρση εκείνη την ημέρα μας παρέχει ακόμη περισσότερο δύναμη για δράση.

Το διάστημα μοιρών που καλύπτουν αυτοί οι πλανήτες πάνω στον χάρτη δημιουργεί ένα ενεργειακό τρίγωνο εκδήλωσης κρυμμένου δυναμικού και για την 26η του μήνα με τα δεδομένα της Ελλάδας βρίσκεται στο πάνω μέρος του χάρτη που σημαίνει ότι η εκδήλωση του δυναμικού αυτού είναι κάτι εφικτό και μπορεί να γίνει ακόμη και σε κοινωνικό πλαίσιο και όχι μόνο σε προσωπικό!
Παρατηρούμε ότι σε αυτόν τον σχηματισμό ο πλανήτης Δίας πρωτοστατεί μεσουρανώντας και συλλέγει τις ενέργειες των υπόλοιπων πλανητών, μιας και βρίσκεται στο μεσοδιάστημα του Ήλιου με τον Ποσειδώνα  και στο μεσοδιάστημα του Άρη με τον Ουρανό. Παράλληλα αυτός ο σχηματισμός ενεργοποιείται στις 26 του μήνα με το πέρασμα της Σελήνης και τη σύνοδό της με τον κομβικό πλανήτη, τον Δία δηλαδή.
Το πρώτο μεσοδιάστημα ΔΙΑΣ=ΗΛ/ΠΟΣ  μιλάει για κέρδος που αποκτάται μέσα από ήρεμες, χαλαρές, παθητικές διαδικασίες, ίσως μέσα από μια μορφή τέχνης ή μέσα από ενόραση και διαλογισμό.
Το δεύτερο μεσοδιάστημα ΔΙΑΣ= ΑΡ/ΟΥΡ μιλάει για τύχη μέσα από αυθόρμητες ενέργειες και παρορμητική δράση ή ξαφνικές αποφάσεις.
Παρατηρούμε και σημειώνουμε για αρχή το ότι οι έννοιες των μεσοδιαστημάτων έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους μιας και από τη μια έχουμε κέρδος από παθητική στάση και περίσκεψη ενώ από την άλλη έχουμε τύχη μέσα από παρορμητική δράση.
Η σύνθεση των μεσοδιαστημάτων και άρα των εννοιών γίνεται μέσω του κομβικού πλανήτη, του Δία.

Βάλτε τα θέματά σας πάνω στο τραπέζι!
Ο σχηματισμός του τραπεζίου είναι σύμφωνα με την σχολή Huber σχηματισμός που προτρέπει σε συνειδητή εφαρμογή ιδεών και σε αποτελεσματική δράση που οδηγεί σε στερέωση, σταθερότητα και διασαφήνιση.Αυτός ακριβώς ο σχηματισμός υπάρχει ενεργός εκείνη την ημέρα!!
Ο σχηματισμός που δημιουργείται είναι ένα τραπέζιο που αποτελείται από δυο ημιεξάγωνα (Ήλιος-Άρης και Ουρανός-Ποσειδώνας), ένα εξάγωνο (Άρης-Ουρανός) και ένα τρίγωνο.(Ήλιος-Ποσειδώνας)
Σύμφωνα με τη σχολή Huber στον σχηματισμό ενός τραπεζίου οι όψεις που ενώνουν τις απέναντι κορυφές (στη συγκεκριμένη περίπτωση τα τετράγωνα του Ήλιου με τον Ουρανό και του Άρη με τον Ποσειδώνα) φανερώνουν το κύριο θέμα του σχηματισμού, ενώ η περίμετρος δείχνει τον τρόπο-μέσο απελευθέρωσης της ενέργειας. Το κύριο θέμα είναι σίγουρα ένταση που πρέπει να εκφραστεί και να διοχετευτεί λόγω των τετραγώνων και της φύσης των πλανητών Άρη και Ουρανού που θέλουν να ξεφύγουν απο τους περιορισμούς και να δράσουν για να εκφράσουν το Εγώ μας-Ήλιος και την ανάγκη μας να βρούμε λύσεις που θα μας ανεβάσουν τονικά το επίπεδο και την πνευματικότητά μας-Ποσειδώνας. Η περίμετρος του τραπεζίου αποτελείται από εύκολες όψεις που δίνουν ευκαιρίες για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε εύκολα το ζητούμενό μας.
 Από τις δυο παράλληλες πλευρές του τραπεζίου, η μικρότερη δείχνει την πηγή της ενέργειας και το υποκειμενικό στοιχείο ενώ η μεγαλύτερη δείχνει το αντικειμενικό μέσον εκδήλωσης της ενέργειας.
Η μεγαλύτερη πλευρά του τραπεζίου ανήκει στο τρίγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα. Ο Ήλιος είναι η εξωτερική μας έκφραση και ο Ποσειδώνας ο εσωτερικός μας στόχος και η προσήλωση μας σε μια Ιδέα. Το μέσον λοιπόν για να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις μας είναι η ταύτιση με τα ιδανικά μας και η επιτυχία μέσα απο την αποδοχή μας (''έγκριση'')απο το περιβάλλον. Η μικρότερη πλευρά ανήκει στο εξάγωνο του Άρη με τον Ουρανό. Η πηγή της ενέργειας και το υποκειμενικό στοιχείο του σχηματισμού βρίσκονται στις ευκαιρίες που θα μας δοθούν εκείνη την ημέρα για να αγωνιστούμε με ψυχικό σθένος για την ''ανατίναξη'' του σκοταδισμού και την επίτευξη των ανθρωπιστικών μας επιδιώξεων και δικαιωμάτων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: