20.6.11

Θερινό Ηλιοστάσιο και Άρης στους Διδύμους.


Ο Άρης αφήνει τον Ταύρο και περνάει στο ζώδιο των Διδύμων στις 21 του μήνα και την ίδια ημερομηνία έχουμε και το θερινό ηλιοστάσιο που το σηματοδοτεί η είσοδος του Ηλίου στον Καρκίνο.


Ο Άρης από τον Δίδυμο θα λειτουργήσει καλύτερα μιας και στον Ταύρο βρισκόταν στο ζώδιο της αδυναμίας του. Οι ενέργειές μας τον τελευταίο καιρό έβρισκαν εμπόδια και ερχόμασταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση καταπίεσης και απόγνωσης από το γεγονός ότι δε μπορούσαμε να δούμε τα σχέδιά μας να προχωράνε και να αναπτύσσονται. Τώρα με τον Άρη στους Διδύμους η ενέργεια κινείται περισσότερο γρήγορα και πιο.. ζωντανά.
Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε θα βρούμε εμπόδια στον δρόμο μας αλλά θα είναι τελείως διαφορετικό το κλίμα και η ψυχολογία μας γιατί θα υπάρξει δράση. Ο Άρης στον Ταύρο χαλάρωσε, απόλαυσε και ίσως σκόρπισε την ενέργειά του ανώφελα σε κάποιες περιπτώσεις ενώ τώρα έχει την ευκαιρία από το κινητικό και επικοινωνιακό ζώδιο των Διδύμων να δράσει, ίσως και περισσότερο γρήγορα από ό,τι θα μπορούσε να σκεφτούμε. Προσοχή λοιπόν να μην το παρακάνουμε και να μην πάρουμε φόρα χωρίς να μπορέσουμε να σταματήσουμε και να σκεφτούμε. Με τη είσοδο του πλανήτη στο ζώδιο των Διδύμων αρχίζει και ενεργοποιείται το εξάγωνο με τον Ουρανό. Αυτή η συγκλίνουσα όψη που θα τελειοποιηθεί στις 27 Ιουνίου μας δίνει πολλές ευκαιρίες για δράση και για εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης των προβλημάτων μας που θα είναι διαφορετικοί και ρηξικέλευθοι. Ανανέωση λοιπόν σκέψης και δράσης μας υπόσχεται το εξάγωνο αυτό εφευρετικό παρορμητισμό, χωρίς βέβαια να μας υπόσχεται λύσεις ακόμη. Προσοχή όμως γιατί ο Άρης θα κάνει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και υπάρχει ο κίνδυνος πράγματα που κάποιοι μας προτείνουν ως λύσεις να μην είναι έτσι όπως παρουσιάζονται, το αντίθετο μάλιστα, να πρόκειται για ψέματα και πλάνη. Το περίεργο και επικίνδυνο δυνητικά αυτό τετράγωνο ολοκληρώνεται στις 22 Ιουνίου και μέχρι εκείνη την ημερομηνία προσοχή!
Ο Ήλιος περνώντας στον Καρκίνο εγκαινιάζει επίσημα την καλοκαιρινή περίοδο και την ίδια μέρα ο Ερμής θα ενεργοποιήσει ένα μεγάλο τετράγωνο κάνοντας αντίθεση με τον Πλούτωνα και τετράγωνο με τον Κρόνο και τον Ουρανό. Προοικονομείται ίσως έτσι η τρίτη έκλειψη του καλοκαιριού που θα γίνει στις 9 μοίρες του Καρκίνου την 1η Ιουλίου και το άγχος αρχίζει πάλι να μας καταβάλει! Τόποι διαφυγής βέβαια υπάρχουν μιας και ο Ήλιος μπορεί να κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνα αλλά δημιουργεί και εξάγωνο με τον Δία ο οποίος κάνει με τη σειρά του ένα ωραίο τρίγωνο με τον Πλούτωνα. Σύμφωνα με τη σχολή Huber ο σχηματισμός αυτός (αντίθεση-εξάγωνο-τρίγωνο) λειτουργεί σαν ένα ευχάριστο, δημιουργικό διάλλειμα, ένα πλανητικό ιντερλούδιο και ανοίγει μια μικρή πύλη που μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να ‘σπρώξουμε’ τις υποθέσεις μας. Η ένταση που αρχίζει σιγά σιγά να συσσωρεύεται με την επερχόμενη έκλειψη και το μέγα τετράγωνο των πλανητών που λειτουργεί μέσω του παρορμητικού σταυρού μπορεί να μειωθεί ή να βρει τρόπους εκδήλωσης και άρα να αποσυμπιεστούν οι καταστάσεις. Την ίδια ημέρα σίγουρα βοηθάει στην εν λόγω ‘αποσυμπίεση’ και το τρίγωνο του Ήλιου με τον ονειρικό Ποσειδώνα. Προσοχή όμως γιατί όπως είπαμε και παραπάνω, το τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα μπορεί να μας κάνει να παρερμηνεύσουμε κάποια πράγματα και κρίνοντας λάθος ή/και βιαστικά να δράσουμε με τρόπο τέτοιο που να μην είναι ο καλύτερος για τα συμφέροντα και την εικόνα μας.
Το κλίμα θα είναι λίγο περίεργο και απρόβλεπτο, με τα πάνω του και τα κάτω του, μιας και από τη μία ο Ήλιος και το εξάγωνο που θα κάνει με τον Δία μας φέρνει καλοτυχία, ανεβασμένη διάθεση και δημιουργικό αυθορμητισμό αλλά από την άλλη το τετράγωνο του Ήλιου με τον Ουρανό δημιουργεί τη βάση για πολλά ευτράπελα και απρογραμμάτιστα γεγονότα που θα μας αλλάξουν τη διάθεση, το πρόγραμμα και ίσως μας κάνουν να αισθανθούμε κάπως σαν το παιδάκι που του παίρνουν το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: