1.8.11

Ανάδρομος Ερμής 04-26.08.2011

Ήρθε για άλλη μια φορά εκείνη η στιγμή που ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος και μας φέρνει αντιμέτωπους με πάσης φύσεως ‘δυσλειτουργίες’. Κινητά και υπολογιστές χαλάνε ή μπλοκάρουν, τα μηνύματα μας δε φτάνουν τον προορισμό τους ή δεν περνάνε απέναντι έτσι όπως τα εννοούσαμε με αποτέλεσμα διάφορες παρανοήσεις και παρεξηγήσεις και ως δια μαγείας και εντελώς ξαφνικά εκεί που είμαστε στο σούπερ μάρκετ, στον διάδρομο με τα φρούτα,  ερχόμαστε αντιμέτωποι με το παρελθόν μας, μέσα από τη μορφή του πρώην μας που αγοράζει μήλα…



Και μετά από αυτήν την κοινότυπη εισαγωγή... ας μπούμε στο θέμα!


Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος τρεις φορές τον χρόνο και αυτόν τον Αύγουστο είναι η δεύτερη φορά. Επίσημα είναι ανάδρομος από τις 4 του Αυγούστου και θα παραμείνει μέχρι και τις 26 του μήνα. Μια μέρα πριν, στις 3 του μήνα, βρίσκεται σε στάση.
Πριν ξεκινήσει η ανάδρομη πορεία του πλανήτη υπάρχει ένα διάστημα που ο πλανήτης αρχίζει σταδιακά να μειώνει την ταχύτητά του (μέχρι να βρεθεί σε στάση και να γυρίσει ανάδρομος) και αυτό είναι επίσης ένα διάστημα που διάφορα γεγονότα που σχετίζονται με τα θέματα του πλανήτη μπορεί να συμβούν και να έχουν ‘ανάδρομο’ χαρακτήρα. Αυτή η περίοδος είναι γνωστή σαν η προετοιμασία του πλανήτη. Αντίστοιχα, όταν ο πλανήτης επιστρέφει στην ορθή του φορά, δεν κινείται αμέσως με την κανονική του ταχύτητα αλλά επιταχύνει σταδιακά. Αυτή η περίοδος είναι γνωστή ως η απελευθέρωση του πλανήτη.


   Προετοιμασία
    Ανάδρομος
    Ευθύδρομος
  Απελευθέρωση
    18 45’ Λέοντα

  15 Ιουλ 2011
   1 10’ Παρθένου

   4 Αυγ 2011
    18 45’ Λέοντα

   26 Αυγ 2011
   1 10’ Παρθένου

  10 Σεπ 2011

Στάσιμες ημέρες.
Η στάση ενός πλανήτη είναι η στιγμή που μηδενίζεται η ταχύτητά του, ενεργειακά έχει μεγάλη ισχύ και δύναμη αυτή η μέρα και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί! Όταν ο Ερμής βρίσκεται σε στάση (μια μέρα πριν αρχίσει να είναι ανάδρομος και μια μέρα πριν γυρίσει ευθύδρομος, στις 3 Αυγούστου δηλαδή και στις 25) τότε αυτές τις ημέρες δεν υπογράφουμε σε καμία περίπτωση τίποτα σημαντικό και προσέχουμε γιατί μπορεί να έχουμε έντονα γεγονότα, καυγάδες και ανατροπές. Καλό είναι τις συγκεκριμένες ημέρες να αναβάλουμε μετακινήσεις μας, ταξίδια, διαπραγματεύσεις και να πάρουμε αποφάσεις γιατί υπάρχει η τάση τα πράγματα να πάνε στραβά!
Προετοιμασία-Απελευθέρωση.
Τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά την περίοδο της απελευθέρωσης τα θέματα που κυβερνά ο Ερμής μπορεί να μην είναι σε καλή κατάσταση και να υπάρχει κίνδυνος για ανατροπές. Προσοχή λοιπόν μέχρι και τις 10 Σεπτέμβρη, μιας και τότε λήγει επίσημα η περίοδος της ενεργειακής απελευθέρωσης του πλανήτη.
Από την ημέρα που αρχίζει η προετοιμασία του (στη συγκεκριμένη περίπτωση από τις 15 Ιουλίου και μετά) ο πλανήτης σταδιακά μειώνει την ταχύτητά του και εμείς αρχίζουμε να βιώνουμε καθυστερήσεις, παρανοήσεις καθώς και προβλήματα σε μηχανήματα και τεχνολογίες. Όταν βρεθεί στάσιμος και ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του πρέπει γενικότερα να είμαστε προσεκτικοί και να μην κάνουμε έναρξη σε θέματα του Ερμή. Από τη στιγμή που περνάει στη φάση απελευθέρωσης του ο πλανήτης, τότε και εμείς αρχίζουμε και νοιώθουμε περισσότερο ενεργητικοί και ζωντανοί στη σκέψη μας και πιο ξεκάθαροι για τις κινήσεις και τις αποφάσεις μας. Είναι σαν να είχαμε σταματήσει το αυτοκίνητό μας και τώρα βάζουμε μπρος τη μηχανή του πάλι. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε ακόμη να  είμαστε προσεκτικοί
 Η περίοδος του ανάδρομου Ερμή δε χρειάζεται να μας φοβίζει και να μας κάνει να αισθανόμαστε ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Είναι μια περίοδος που ναι μεν μπορεί να μην πάνε όλα εντάξει και να υπάρξουν παρανοήσεις, προβλήματα με το αυτοκίνητο κτλ αλλά είναι και μια περίοδος που ευνοούνται πολλές εσωτερικής φύσης διαδικασίες όπως η περισυλλογή και η συλλογή πληροφοριών. Κατά την περίοδο του ανάδρομου μπορούμε να οργανώσουμε το γραφείο μας ή το σπίτι μας, μπορούμε να ρίξουμε μια δεύτερη ματιά και να ανασυντάξουμε γραπτά κείμενά μας, να ξαναβρούμε χαμένους, ξεχασμένους φίλους μας και να ζωντανέψουμε πάλι την επαφή μας, να ασχοληθούμε με παλιά μας ενδιαφέροντα και χόμπι, να κάνουμε ενδοσκόπηση και να ανακαλύψουμε λάθη του παρελθόντος, να ξεκαθαρίσουμε και να κάνουμε έναν καλό ισολογισμό των οικονομικών μας, να κάνουμε έρευνα σε οτιδήποτε μας αφορά και πολλά άλλα.
Τον ανάδρομο Ερμή τον βιώνουν συνήθως πιο έντονα άτομα που ανήκουν στα ζώδια που κυβερνά, οι Δίδυμοι δηλαδή και οι Παρθένοι ή/και όσοι έχουν ωροσκόπο σε αυτά τα δύο ζώδια. Όλοι μας όμως είμαστε υπό την επήρεια του ανάδρομου… Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτόν τον Αύγουστο, περισσότερο την επίδραση θα την βιώσουν μέσα από συγκεκριμένα γεγονότα όσοι έχουν γεννηθεί από 11 μέχρι και 25 Αυγούστου και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες από τις 18 μοίρες του Λέοντα μέχρι και την 2η μοίρα της Παρθένου. Γενικότερα, το τρίτο δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) θα χρειαστεί να αναθεωρήσουν και να κάνουν αναπροσαρμογές στους στόχους τους.

‘Ανάδρομες’ Όψεις

04-05.08  Το εξάγωνο Ερμή-Άρη.
Η ανάδρομη περίοδος  του Ερμή ξεκινάει με το εξάγωνό του με τον πλανήτη Άρη ο οποίος μόλις θα έχει μπει στον Καρκίνο. Ο Άρης στον Καρκίνο είναι σε πτώση και δημιουργεί αίσθημα κατωτερότητας και η όψη μιλάει για κινήσεις που μπορεί να πηγάζουν από αίσθημα κατωτερότητας και ευκαιρία για συζητήσεις πάνω σε τρωτά σημεία του χαρακτήρα μας.
05.08  Η αντίθεση Ερμή-Ποσειδώνα.
Η αντίθεση κορυφώνεται με ακρίβεια στις 9 του μήνα. Και οι δύο πλανήτες είναι ανάδρομοι, και οι δύο πλανήτες αλλάζουν ζώδια, ο Ερμής περνάει στον Λέοντα και ο Ποσειδώνας στον Υδροχόο, άρα η δυναμική της αντίθεσης είναι σημαντική μιας και πολλά πράγματα θα μπερδευτούν ανάμεσα στην προσφορά και στην εκμετάλλευση και ανάμεσα στο εγώ και στη συλλογικότητα της ομάδας.
 08-09.08  Τ-τετράγωνο Ουρανού-Άρη/Πλούτωνα.
Ο Ερμής θα διελαύνει πάνω από τον βασιλικό αστέρα Regulus και με την ενεργοποίηση του Τ-τετραγώνου από τον Άρη και παράλληλα με την ενεργή αντίθεση του Ερμή με τον Ποσειδώνα ήδη από τις 5 του μήνα,  χρειάζεται προσοχή γιατί και σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε προσωπικό θα παιχτούν πολλά παιχνίδια δύναμης, προδοσίας μέσα σε οικογένειες και γενικότερα θα υπάρξουν πολλά ψέματα και απάτες.
16-17.08  Η τριπλή σύνοδος Ερμή-Αφροδίτης-Ήλιου.
Η σύνοδος θα γίνει στην 24η μοίρα του Λέοντα εκεί ακριβώς που βρίσκεται ο απλανής αστέρας Subra, ο οποίος έχει την φύση του Ερμή και της Αφροδίτης. Η διαθέσεις  θα είναι χαλαρές, ο λόγος και οι συζητήσεις γοητευτικές και ευνοούνται θέματα που έχουν να κάνουν με την καλλιτεχνία  και τη διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: