27.9.11

H Νέα Σελήνη στον Ζυγό και η μαύρη τρύπα.


Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στις 27.9.11 στις 14:08 ώρα Ελλάδος στην 4η μοίρα του Ζυγού. Ο ωροσκόπος του χάρτη που καταστρώνεται για το φαινόμενο βρίσκεται στις 27 μοίρες του Τοξότη και η νέα Σελήνη πέφτει στον 9ο οίκο του χάρτη.




Το σκηνικό…
Η νέα αυτή Σελήνη είναι ιδιαίτερα ‘νευρική’ μιας και κάνει αντίθεση με τον Ουρανό και εγκαινιάζει έναν σεληνιακό μήνα εντάσεων σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο μέσα από το τετράγωνο ιδιομοιρίας που κάνει με τον Πλούτωνα, ο οποίος θυμίζουμε πρόσφατα έχει γυρίσει ευθύδρομος, άρα σιγά σιγά αποκτά και πάλι δύναμη και είναι το φόκους του Τ-τετραγώνου που ενεργοποιείται απο τη νέα Σελήνη. Προσοχή σε αυτό το τετράγωνο και σε όλη τη διάρκεια του σεληνιακού μήνα για (συναισθηματικές) τραγωδίες, μικρές ή μεγάλες και σε σχέση με οτιδήποτε έχει να κάνει με το νερό. Η συμμετοχή του Ερμή θα φέρει αποκαλύψεις, πράγματα στο φως, ξεμπροστιάσματα και μέσα από τις λέξεις του καθένα θα φανεί η αλήθεια του.

Οι ηθοποιοί...
Θεωρητικά ευνοεί τα ζώδια του Αέρα για καινούργια ξεκινήματα (απαρχές που λέμε?) και τα γεμίζει θετική ενέργεια, τους Δίδυμους σε θέματα αισθηματικά (άντε πάλι..), τους Ζυγούς σε θέματα που έχουν να κάνουν με την αυτοπεποίθησή τους (τα μαγαζιά είναι ανοιχτά?) και τους Υδροχόους σε θέματα επικοινωνίας μετακινήσεων και σε άνοιγμα οριζόντων (κι άλλο?)
Ο σεληνιακός κύκλος που εγκαινιάζεται όμως με αυτή τη νέα Σελήνη θα φανεί πιο παραγωγικός ουσιαστικά για τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού ενώ για τα μεταβλητά θα σημάνει όντως την απαρχή για κάτι καινούργιο και για τα σταθερά θα δώσει ευκαιρίες για να τακτοποιήσουν με κάποιο τρόπο τα οικονομικά τους.

Η υπόθεση…
Το εξάγωνο με τον Άρη, ο οποίος βρίσκεται σε χιαστί όψη ακόμη με τον Πλούτωνα και τείνει να τελειοποιήσει το τετράγωνό του με τον Δία, θα δώσει ευκαιρίες να εκφραστούν εντάσεις και να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις με φίλους και με άτομα που βρίσκονται στον εργασιακό μας χώρο. Το δυναμικό αυτής της νέας Σελήνης όμως είναι μεγάλο και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε  για να ανοίξουμε καινούργιους δρόμους στα επαγγελματικά μας και να τους δώσουμε την ώθηση που χρειάζονται, αρκεί όμως να προσέξουμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και καλές σχέσεις με τα άτομα που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε. Ο άκρατος εγωισμός ποτέ δε βοήθησε κανέναν μακροπρόθεσμα. Επαγγελματικά σχέδια που θα ξεκινήσουν από 27/9 μέχρι και 3/10 θα δουν φως και θα ευδοκιμήσουν, μακροπρόθεσμα όμως, καθώς χρειάζεται η υπομονή και συνεχής ενασχόλησή μας με αυτά που θα αναλάβουμε να ασχοληθούμε.

Η αβοήθητη πρωταγωνίστρια…
Ο κυβερνήτης του φαινομένου είναι η Αφροδίτη η οποία μόνη της και χωρίς τη βοήθεια όψεων από άλλους πλανήτες, παίρνει όλο τα βάρος πάνω της! Βέβαια προσεγγίζει σε σύνοδο τον Κρόνο και τον αστεροειδή Ήρα... but thats not good really! Ευτυχώς που για τους μοντέρνους αστρολόγους έχει καταργηθεί πλέον η Πύρινη Οδός γιατί αλλιώς θα είχαμε καεί εντελώς!
Η Πύρινη Οδός (via combusta) για τους κλασικούς αστρολόγους είναι η περιοχή από την 15η μοίρα του Ζυγού μέχρι και την 15η του Σκορπιού και θεωρείται ότι οι πλανήτες σε αυτές τις μοίρες φέρνουν κακή τύχη γιατί εκεί υπάρχουν αρκετοί κακοποιοί απλανείς αστέρες. Οι μοντέρνοι αστρολόγοι δεν το λαμβάνουν υπόψη λόγω της μετάπτωσης των ισημεριών.
Πάλι θα τη γλιτώσει η πρωταγωνίστρια!! Η Αφροδίτη έχει δύναμη στον Ζυγό.

Τα λόγια…
Πολλές κουβέντες θα ανοίξει αυτή η Σελήνη και διάφορες συζητήσεις, σοβαρές και μη, θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια του σεληνιακού μήνα και αρκετές από αυτές θα είναι από το πουθενά ή θα έρχονται από παντού! Η αντίθεση του Ερμή με τον Ουρανό και η σύνοδός του με Ήλιο και Σελήνη κάνουν το μυαλό μας να δουλεύει γρήγορα, πολλές σκέψεις ασυνάρτητες να πετάνε γύρω μας, σκέψεις που μπορεί και να μας κάνουν να αλλάξουμε γνώμη και άποψη για τις θέσεις μας ή και σκέψεις ακόμη που μπορεί να μας σοκάρουν και να μας ξαφνιάσουν.

Αυλαία..
(η μαύρη τρύπα που λέγαμε)
Ο Ερμής κινείται πάνω από το Υπέρ Γαλακτικό Κέντρο (Super Galactic Center) του οποίου η τροπική θέση είναι στις 2ο 03’33’’ του Ζυγού. Πρόκειται στην ουσία για μια μεγάλη μαύρη τρύπα στον γαλαξία Μ-87 μάζας 30 τρισεκατομμυρίων Ήλιων σύμφωνα με τους αστρονόμους. Αυτή η μαύρη τρύπα στην αρχή του Ζυγού λοιπόν δε χορταίνει με τίποτα και αναζητά συνεχώς την αποδοχή και την επιδοκιμασία, κλασικά ‘συμπτώματα’ του Ζυγού. Πολλές από τις σκέψεις και τις συζητήσεις θα κρύβουν από πίσω τους ακριβώς αυτή την ανάγκη να ξεχωρίσουμε γι’ αυτό που ‘είμαστε’ και να επιβραβευτούμε.. Ας αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις όπου άνθρωποι απλά θέλουν να μας εντυπωσιάσουν και να ρουφήξουν σαν μαύρες τρύπες το χρόνο μας και την ενέργειά μας. Η ανάγκη του μπορεί να είναι έντονη (η Σελήνη καίγεται στις ακτίνες του Ήλιου) αλλά το σκεπτικό αυτών των ατόμων είναι ο εαυτός τους. (ο Ερμής γίνεται πολύ υποκειμενικός κοντά στον Ήλιο) Εξάλλου ούτε  ο Άρης σε μοίρα προσωπικής σαγήνης και στον 8ο οίκο είναι καλό σημάδι αν συμμετάσχουμε στις συζητήσεις με αυτούς τους ανθρώπους ούτε το τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Χρήση προσωπικής γοητείας και μαγνητισμού για να αποκτηθεί δύναμη από τους άλλους…ο γνωστός ‘ενεργειακός βαμπιρισμός’ για τον οποίο σίγουρα έχετε διαβάσει και αλλού!




Δεν υπάρχουν σχόλια: