19.9.11

Αφροδίτη στον Ζυγό: Dr. Jekyll and Mr. Hyde


Η Αφροδίτη λοιπόν μπήκε στο ζώδιο του Ζυγού, ζώδιο που θεωρείται ότι το κυβερνάει μαζί με το κύριο ζώδιο της διακυβέρνησής της τον Ταύρο, στις 16 του Σεπτέμβρη και θα παραμείνει εκεί μέχρι και τις 9 του Οκτώβρη.

          Στη διάρκεια της διέλευσής της από τον Ζυγό θα κάνει τις εξής όψεις:

                                       18/9 αντίθεση με Ουρανό 
                                       19/9 τετράγωνο με Πλούτωνα 
                                       23/9 χιαστί με Δια 
                                       29/9 σύνοδο με Κρόνο
                                       30/9  εξάγωνο με Βόρειο Δεσμό 
                                       30/9 τρίγωνο με Νότιο Δεσμό 
                                       9/10 τρίγωνο με Ποσειδώνα 

         Από τις 27 του Σεπτέμβρη ο πλανήτης θα διανύει πλέον την Πύρινη Οδό.



The Pink version 

Αυτή η Αφροδίτη δίνει μεγάλη σημασία στην εγκεφαλική/διανοητική προσέγγιση του έρωτα ενώ ο συναισθηματικός παράγοντας έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Κινείται με γοητεία, διπλωματικά και με χάρη, την ενδιαφέρουν οι τέχνες, η αρμονία και φυσικά οι άνθρωποι. Αυτή την περίοδο λοιπόν μπορούμε να συσφίξουμε τις σχέσεις μας, να ανανεώσουμε τις επαφές μας ή και να κάνουμε καινούργιες. Οι επαφές που κάνει βέβαια η Αφροδίτη από τον Ζυγό είναι πάντα χρήσιμες για την ίδια! Κρατάει την ευγένειά της προς όλους αλλά δίνει την ενέργειά της εκεί που ξέρει ότι θα ωφεληθεί. Η ενέργεια του πλανήτη θα προσπαθήσει να βρει τρόπους εκδήλωσης μέσα από τις παραπάνω όψεις. Η Αφροδίτη στον Ζυγό χρειάζεται τρυφερότητα και αγάπη, άνεση μέσα στις σχέσεις και να υπάρχει βέβαια το μοίρασμα και η κατανόηση ανάμεσα στους συντρόφους ή τους συνεργάτες αν μιλάμε για επαγγελματικές σχέσεις. Την απασχολεί η ισότητα και η δικαιοσύνη των πραγμάτων. 

Με την διέλευσή της από το ‘ροζ’ αυτό ζώδιο, οι αισθήσεις μας οξύνονται, η πρόσληψη των χρωμάτων γίνεται διαφορετική, πιο σημαντική από ό,τι συνήθως, γινόμαστε λίγο περισσότερο καλλιτεχνικοί, μας ενδιαφέρουν οι τέχνες, τα τραγούδια, τα έργα. Θέλουμε να βγούμε με το ταίρι μας μια ρομαντική βόλτα  το βράδυ στην Ακρόπολη ή να καλέσουμε τους φίλους μας να απολαύσουμε μαζί ένα υπέροχο δείπνο σε ένα καλό εστιατόριο.  Η εξωτερική μας εμφάνιση είναι πιο προσεγμένη, η ανάγκη μας να φέρουμε αρμονία στον χώρο που κινούμαστε μεγαλώνει, αγοράζουμε όμορφα πράγματα και ρούχα και αναζητούμε την γλυκιά αγάπη και τη ζεστή κατανόηση από το περιβάλλον μας. Γινόμαστε πολιτικά ορθοί, προσέχουμε τα λόγια μας να είναι γλυκά και να μη θίξουν κανέναν και αγωνιζόμαστε για να διορθώσουμε τις αδικίες.

The Black and White Version 
Ο Ζυγός είναι ένα ζώδιο που για να φέρει την ισορροπία και την αρμονία είναι ικανό να κάνει ακόμη και τον πιο βάναυσο πόλεμο. Στην περίπτωση του απέναντι ζωδίου, ο Άρης του Κριού κάνει πόλεμο για να φέρει την ειρήνη, ενώ σε αυτή την περίπτωση, η Αφροδίτη του Ζυγού επιβάλει με τον τρόπο της την ειρήνη προκαλώντας όμως πόλεμο.
Το ζώδιο του Ζυγού είναι ένα από τα πιο φασιστικά ζώδια και η παρέκκλιση από την ομοιομορφία και το ‘έτσι όπως πρέπει’ τιμωρείται πάντα, συνήθως με έναν κομψό και έννομο τρόπο βέβαια. Με τη διέλευση της Αφροδίτης από τον Ζυγό η μόδα για παράδειγμα και οι στυλιστικές επιλογές π ρ έ π ε ι  να είναι αποδεκτές κοινωνικά, δεν γίνονται ανεκτές οι επιλογές που εκφράζουν την ψυχολογική μας κατάσταση (…)   γι’ αυτό λοιπόν προσέξτε τι θα φορέσετε στο γραφείο σας τη Δευτέρα… η διευθύντρια σας μπορεί και να έχει άλλη άποψη, πιο politically correct, για το τι είναι ωραίο και αρμονικό επάνω σας!
Με τη διέλευση αυτή οι άνθρωποι κολλάνε με την εμφάνιση και το φαίνεσθαι γενικότερα, γίνονται ιδιαίτερα εύθικτοι με οτιδήποτε προσβάλλει την άψογη αισθητική τους και τις ηθικές αξίες τους, όλοι οι σνομπ βγαίνουν βόλτα και κινούνται ξαφνικά ανάμεσά μας, κανείς δε δικαιούται να αντιτάξει μια διαφορετική γνώμη και να χρησιμοποιήσει δικές του φράσεις για να περιγράψει το οτιδήποτε εκτός από αυτές που ορίζει το Savoir Vivre, οι άνθρωποι γίνονται ψεύτικοι, ματαιόδοξοι και επιφανειακοί, ψεύτες ακόμη για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους, αδιάφοροι και κυνικοί. Μέσα στον Σεπτέμβρη οι όψεις του πλανήτη δεν είναι αρμονικές και τα παραπάνω στοιχεία εκφράζονται και ήδη έχουμε αρχίσει να τα παρατηρούμε από τον διπλανό μας μέχρι και τις δηλώσεις των πολιτικών..   


Δεν υπάρχουν σχόλια: